När vi ändå har börjat diskutera det här...

Bröllop är verkligen på tapeten för närvarande och det diskuteras om allt möjligt gällande vår prinsessas giftermål. Nu idag har det blossat upp en strid för hur prinsessan ska ta sig till altaret, eller snarare med vem. Kungen vill tydligen göra en amerikansk variant där han själv följer sin dotter till altaret för att där överlämna henne till sin blivande make. Detta har rört Sveriges förenade präster som anser att brudparet skall gå tillsammans längs altargången. De får dessutom sällskap av en kolumnist på AB som anser att det är en fråga om att överlämna en sak från en far till en man. Skulle ju kunna skriva att detta är en ickefråga, men då skulle jag ju sänka mig själv som skriver om detta.
Varför skulle inte prinsessan kunna få sin vilja igenom på sitt eget bröllop? Det skulle bli stilbildande och förstöra den svenska traditionen säger präster och kolumnisten, men snälla någon tänker jag direkt. Om de vill göra på detta sätt under sin bröllopsceremoni ska de väl få göra det? Om det sen innebär att fler vill följa exemplet får det väl bli så helt enkelt. Traditioner finns ju trots allt för att man har gjort på ett sätt väldigt länge, men varför ska vi se förändringar som något negativt? Varje gång man föreslår en ändring i ett arbetsmönster är det väldigt vanligt att man får kommentaren "varför ska vi ändra på något som vi alltid har gjort?". Om det ska till någon utveckling i den här världen är det på tiden att man tillåts tänka utanför lådan, som det så fint heter i en direktöversättning från det engelska språket. Dessutom är det trevligt med lite individuellt tänkande i lilla landet Sverige där vi alla ska stöpas i samma form och alltid utföra det som andra gjort, på samma sätt som andra gjort.
Min åsikt är att låt brudparet genomföra sin vigsel som de vill. Det är deras bröllop och inte prästens, eller ärkebiskopen som det så fint heter. Varför ska denna konservatism stå i vägen för det som händer idag? Om vi har genomfört vigslar på ett visst sätt i 100 år kanske det är på sin plats med lite förändring?
För övrigt anser jag att det är onsdagskväll ikväll.
/F
Media: AB, AB, AB

Kommentarer
Postat av: Lillan

Det är för fan 2000-talet nu o prinsessan borde få göra som hon vill. Jag blir galen på att ärkenöten ska lägga sig i hur hon vill ha det!!!!!

2010-05-19 @ 22:53:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0