Det hade lagom börjat snöa igen...

Och det var precis det som inte fick hända just nu. Jag kräks snart på all denna snö och hoppas mer än något annat att vintern ska övergå i vår. Med min sedvanliga tur lär detta dock inte ske förrän lagom till Juli.

Har fått besöka sjukvården under dagen på grund av en ömmande hand, turligt nog var det inga skelettskador, men något stämmer inte riktigt. På vägen därifrån lyssnade jag på radio i bilen och blev alltmer fundersam. Det var någon tjej som gjorde ett amatörinslag om Svenskt näringsliv och jämställdhet. Något om att lönerna skulle höjas för det som tjänade sämst, vilket då var kvinnor.

Nej jag tänker inte skriva att kvinnor förtjänar lägre lön, för det är inte det jag hängde upp mig på. Jag hängde istället upp mig på att den här kvinnan nyttjade lösa citat och massa löjliga musiksnuttar i sitt inslag. Ett av citaten var från Svenskt näringslivs vd Urban Bäckström som då sade något i stil med att löneklyftorna bör finnas för att det då finns ett incitament för att ta större ansvar mot att lönen stiger.
Detta tolkade programledaren som att Bäckström sa att om folk får högre lön och löneklyftorna minskar, kommer arbetarna att börja lata sig mer. Då funderar jag på hur man kan få det till detta? Jag tolkar det som att Bäckström vill ha löneklyftor för att folk ska ta mer ansvar och jobba hårdare för att få högre lön. Det är snarare så att om löneklyftorna minskar skulle folk snarare vara nöjda med att vara kvar där de är och därför inte ta större ansvar!

Nu har jag inte tid att fundera mer, men kom gärna med åsikter och om du hörde programmet så vill jag ha din tolkning.

För övrigt anser jag att Bokus bör få tummen ur och skicka mig mina böcker.

Och veckan rivstartade med ångest...

Inte sådan där vanlig måndagsångest då utan ren och skär olympisk ångest. Det känns sanslöst tungt att tvingas gå hemifrån mitt i Sverige - Finland i OS-hockeyn, men då tv-tittande inte inbringar någon inkomst var det bara att ge sig av.

För övrigt har jag insett att jag är en total katastrof som människa, men jag är ganska snygg i motljus. Har ni sett komediserien 3:de klotet från solen? Där ett gäng utomjordingar flyttar till jorden och försöker lära sig seder i den jordiska kulturen. Ibland känner jag mig lite som sådär, jag tror ju på att man ska vara sig själv och inte hålla på med fasader hit och dit. Tyvärr verkar inte det fungera i samhället utan man ska köra en fasad och gömma sig bakom den.

Svårt det där med sociala nätverk och hur man förväntas bete sig. Något som retar mig är att jag inte springer på rätt folk när jag är ute och rör mig. Detta måste upphöra, men med min vanliga otur så.

För övrigt anser jag att OS bör förläggas i en normal tidzon.

F

Det där med svenskar och deras vanor...

Det slår mig ibland hur inrutade och tråkiga vi svenskar egentligen är. Ta det här med främlingar till exempel, och då menar jag inte invandrare utan främmande människor. Som svenskar är det nästan förbjudet att ta nya kontakter om de inte läggs i famnen på oss. Att bara stanna till på ett fik och säga "hej, får jag slå mig ner" skulle få de flesta att dra öronen åt sig och utbrista ett vagt "ja", för att sedan sitta och titta åt varsitt håll utan att prata.

Varför är det så otroligt farligt att lära känna en ny människa? Eller varför får man inte prata med folk hur som helst när man träffar dem? Måste man verkligen vara gamla vänner eller åtminstone ha träffats i sällskap av andra människor först för att det ska vara okej att ta en kontakt?

Inbundna torra och tråkiga, är det verkligen så vi vill framstå? Jag tvivlar på det, men varför gör vi inte slag i saken?
F

Kort uppdatering om litet liv

Ja så är det väl på något sätt, att det händer inte sådär fruktansvärt mycket i mitt liv. Jag jobbar, åker hem, sätter mig i soffan, äter, går och lägger mig. Beslutet att flytta till Linköping Norra kanske inte var mitt livs bästa, men jag får stå mitt kast och bita ihop. Jag flyttade ju faktiskt för min tränings skull. Annars klurar jag lite på hur jag ska designa och lägga upp tävlingen Mr Motljus 2010, inte för att jag är ensam om detta, men ändå. TNE den gamla pederasten och jag är två deltagare, men en tredje är att föredra. Någon som har ett förslag på ytterliggare en kandidat?

Måste bara skriva att jag tycker synd om Marion Rolland, vem är det undrar ni, jo det är en tjej som gjorde historiens kortaste störtloppsåk. Fyra sekunder stod hon upp innan hon föll och skadade korsbandet. TV-kommentatorn hade en skön fundering när hon låg bredvid banan: "det är inte läge att gå fram till henne och säga, du det är os om 4 år igen." Det hade varit lite väl hårt faktiskt, men som kommentar på sidan är den rätt okej.


För övrigt anser jag att jag borde ta tag i något som jag funderar på.
/F

If the light in your face is strong enough, then I'm really goodlooking

Under avdelningen långa rubriker kände jag att den där var befogad. Tävlingen Mr Motljus 2010 kommer snart att lanseras med mig och TNE som deltagare, möjligen får vi fler deltagare att ställa upp.

På tal om deltagare så är det för få som deltar i min tävling varför jag helt enkelt lägger ner den med omedelbar verkan. Ledsen till er som såg fram emot lite vin, men två deltagare varav den ena inte vill få sin poäng räknad är otillräckligt.

Rätt kul att fundera på hur folk funderar ibland. I mitt inlägg "Dumheter tiger man ihjäl..." var jag inne på det där med hur blogg.se hanterar kommentarer. Alla kommentarer som läggs på min blogg märks med det IP-nummer som det kommer ifrån. Det spelar alltså ingen roll att man väljer att vara anonym för jag ser ändå vem som skickar det via detta ip-nummer, bara en tanke till dig som tyckte jag skulle stanna i london så sverige blev en idiot fattigare.

Annars kommer lördagen bestå av fotbollsträning, följt av ishockey och Tacos hos en god vän. Gårdagen bestod av god mat i goda vänners lag, bra helg kan man säga va? OS har ju äntligen startat, man kanske skulle åkt dit? Dessutom fick jag ihop en del bra tankar under min resa. Dessa kommer säkert mynna ut i något litterärt om jag finner ro att skriva.

/F

You got to love this place...

It's just wonderful here! Maybe I should stay forever!

The day before the journey

Imorgon är det dags, jag far iväg mot utlandet för en tids avkoppling. Ska bli riktigt skönt faktiskt att komma bort och släppa allt bakom mig.

Sitter just nu hemma på kammaren och ser på lite fotboll. Rätt skojigt att lyssna på kommentatorn. Man USA har en spelare vid namn Nani, och när kommentatorn säger frasen som skulle skrivas "Och Nani", så låter det som om han säger "onani". Kanske inte många som funderar på detta, men i min sjuka skalle dyker det där upp och roar mig.

Idag var jag och kollade på en mini-laptop, men tyvärr mina kära fans det blev ingen dator. Följaktligen blir det ingen bloggning från resan. Möjligt att jag kommer med något inlägg om jag behagar sätta mig på ett it-café.

Senaste frågan var vilken grupp som gjort låten archetype, men bara två svarade. Den högt ärade mannen (?) TNE fick med sig en poäng från denna omgång. Rätt svar är Fear Factory.

Dagens fråga blir vad heter Samuel L Jacksons rollfigur i filmen Jackie Brown?

Nu packning av väska och slöhet.
För övrigt anser jag att det är för dåligt deltagande i min tävling.
F

Semester, frånvaro och förklaring

Ja idag började jag min semester, ska bli skönt att slippa tänka på jobb i en veckas tid. Kollade vädret på min destination och det ser helt okej ut. Det är varmare än i Sverige, men det är den enda ledtråd jag lämnar förutom att jag ämnar flyga.

Jag lämnar Sverige på söndag för sydligare breddgrader och återkommer till landet på torsdag. Efter detta kommer jag även att återkomma på facebook, som om det skulle vara någon som saknat mig. Jag har dock bestämIt att det är läge att vara från denna community under den här perioden i mitt liv.

Och istället för att gå i en tidning med följande så tar jag det här i min blogg. Alla typer av uppvaktningar i samband med min födelsedag undanbedes. Respekterar man inte det, kan man räkna med att inte vara min vän längre.

Jag är lite sugen på att köpa en sån där jätteliten bärbar dator, men vilken ska man köpa? Vad är bra? Ständigt dessa frågor som dyker upp vid inköp. Dock borde jag inte handla något för närvarande eftersom jag har spenderat alldeles för mycket pengar på sistone, men ändå liksom!

Rätt kul också att såpass få känner till vart jag ska åka, det finns en mening med det också. Tävlingen kommer att ta paus till följd av min frånvaro, det blir en fråga imorgon och sedan uppehåll till nästa lördag. Dock förväntar jag mig fler deltagare, annars kan vi lika gärna ge fan i det hela.

För övrigt anser jag att "förkväll" måste vara ett av de mest menlösa tv-program genom tiderna.
/F

Hur ligger det egentligen till?

Ibland skräller jag till med en analys av min omvärld och detta är väl en sådan. Det är ju gott om snö i världen för närvarande, ja jag menar min närmaste del av världen då. Det är som vanligt lite spännande att se hur människor hanterar snön. Den vanligaste synen på gatan utanför mig, där det är gratis att parkera, är folk som skottar som dårar för att få fram sin bil ur den snöhög som plogbilen lämnat efter sig. Därför var det väldigt skojigt nu ikväll när jag såg en kvinna och hennes barn skotta och ösa en parkeringsplats fri från snö, för att sedan kunna parkera där. Det kändes ganska osvenskt på något sätt, förebygga problemet är inte normalfallet i vårt samhälle om jag får ha en åsikt. Annars är det där med snö sådär lagom kul nu, det får räcka snart. Jag fick pulsa i 60 cm snö igår för att komma åt att skotta fram ett par takluckor, precis slut i kroppen efteråt. Kan dock ta att jobbet är tungt för närvarande, för på söndag åker jag till en flygplats nära mig och gömmer mig ett par dagar.

Fick ikväll ett litet infall, kom på att jag såg förjävlig ut i skallen och behövde klippa mig. Ringde ner till salongen jag brukar besöka och lyckades få en tid redan ikväll. Tack säger jag till Claudia som snyggade till mig på kort varsel. Det var en liten unge som lyckades springa in i salongens skyltfönster och sedan ramla platt på trottoaren medan jag satt i frisörstolen, det börjas med droger tidigt ibland.

För övrigt anser jag att det är för dåligt deltagande i min tävling, ska det vara såhär lägger jag snart ner det hela. Deltävlingen för januari månad är dock färdig och det blev Ida (http://miraku.blogg.se) som gick segrande denna första tävlingsmånad. Priset är som utlovat en flaska vin, hojta till på mig Ida så ser vi till att du får ditt pris.

Nu ska jag åter njuta av denna kväll.
/F

Satan, vad tiden springer

Blir ett sent inlägg ikväll. Precis hemkommen från match, mycket matchande nu dock. Tisdag, onsdag och lördag, men sedan är det semester och utlandssemester.

Förra frågan var vilket grupp som gjort låten Electricity. Bara Haggan svarade rätt, i och för sig var det bara TNE som svarade fel. OMD var rätt svar och Haggan får dessutom 2 poäng för vinsten tack vare jackpoten.

Dagens fråga är vilken grupp har gjort låten: Archetype? För övrig anser jag att för övrigt är en för övrigt alldeles för lite använd fras. /F

RSS 2.0