From a hotel in London

That's right my friends, I'm sitting in a hotellobby in London! We arrived yesterday and have spent this day on foot, started with breakfast followed by a visit at madame Tussaud's. After that we walked for hours and did some shopping and som pubs. Right now I'm tired after a long day and I'm going to bed any minute soon. It doesn't get much more from me today, but hopefully I can get you updated during the week!

I'll be back home on sunday evening!
/F

Leaving my home

Jag har funderat på om det går att lämna hemmet, försvinna och starta ett nytt liv någon annanstans. Med tanke på dagens kontrollsamhälle är det säkerligen svårt om man har för avsikt att bosätta sig i den västra delen av världen. Man ska använda ID-kort eller pass om man ska in i ett land vilket ger efterföljande spanare något att gå på. Inte för att det skulle spanas alltför mycket efter en laglydig fåntratt som mig, men ändå måste man nog ha kontakter och kunna få falska id-handlingar om man ska någonstans. Med min vanliga otur skulle väl KGB misshandla förfalskaren och få fram min identitet ändå. Nej jag tänker inte försvinna så ni sitter med hjärtat i halsgropen kan andas ut och till er som redan börjat fira vill jag bara säga en sak: BLÄ på er!

Om nu någon människa på jorden skulle få för sig att sakna mig så befinner jag mig de närmaste dagarna i England, närmare bestämt i huvudstaden där! Då dock finns några läsare som verkar sakna intelligens får jag snällt skriva ut att det är London jag ska besöka.

Peace out
/F


Hemska upplevelser kan ibland vara skrattretande.

Idag fick jag för mig att jag skulle ta en lite roadtrip och hälsa på mina kära föräldrar, vilket bara är en ursäkt för att få lite gratis lunch. På vägen upp till lilla byn slog jag på radion och lyssnade på P3, vilket jag brukar göra om jag åker bil på helgerna. Det är nämligen topplistor mellan 12 och 14 lördagar och söndagar på P3 vilket jag brukar lyssna till för att få en inblick i vad svenska folket lyssnar på. I vanliga fall brukar man få sig ett litet gott skratt över en del låtar som inte kan förstå att de ligger på listan, men idag fick jag en fullständig chock. Helt plötsligt dök det upp någon kvinna med en taskig röst som nästan sluddrade fram "Snälla, snälla, snälla" och jag höll på att köra av vägen.

Nu sitter många av er och tänker att detta är en gammal låt och att jag borde reagerat tidigare på detta, men min hjärtlösa läsare, jag ser inte på melodifestivalen av tradition sedan många år tillbaka. Anledningen till denna personliga bojkott är lång och värd ett eget inlägg som ni får läsa när det kommer, om det kommer.

Jag funderar på hur en sådan låt kan komma med i tävlingen, det är för mig en gåta. En större gåta är hur låten lyckades kvalificera sig för finalen. Den största gåtan av alla är hur i hela fridens namn den låten kunde komma tvåa? Hur dåliga är inte resten av låtarna då liksom?

Kan någon hjälpa mig att reda ut begreppen här? Jag ber er om hjälp!
/F

Why do we bother?

Why do we care? It's all a matter of me versus the world, and the world keeps on winning. I fight as hard as I can to fit in your world, but end up disappointed and left alone time after time. Sometimes I think about leaving and going away, but that would be too simple for you. So would the eternal solution be, way too simple and then, you would have won. I just want you to see me as me and not as a terrifying creep, but I think I've lost that battle too. If I would leave it would just make you happy to finally get rid of me and why, why should I give you the pleasure? I think allI can do is to remain in my seat and let you take the next step, it won't be easy but hey that's life you scum.

Maybe I should erase you all from my life and start from scratch! Let those of you who want to be part of my life tell me so, instead of making me wish that it is so. The inevitable is here, it's time to go on and try to make something out of myself. If I don't, then I'll soon be gone from this world as we know it. Depressed, who? me? yeah you're right. You would also be, if you didn't know how to succeed or how that feels. Stop reading, you hate me. Don't try to fake it anymore, your acting isn't good enough anymore. Tell it to my face, please let me have it. Don't tell me you care, your lies mean nothing to me now.

/F 

Första dagen på resten av mitt liv

Det är så det står till trots allt, även om rubriken är den absolut sämsta i historien. Idag började jag ett nytt jobb, som fastighetstekniker igen, på ett företag i Norrköping. Min första dag bestod av driftgenomgångar på Idrottsparken, vilket kommer bli en kanonläcker arena när den är färdigställd.

Läser att regeringen tvingas skjuta till mer pengar till arbetslöshetsersättningar, skulle de inte jobba mot just dessa ersättningar för att skapa mer arbete? Känns lite skumt eftersom de försämrade villkoren för arbetslöshetskassan och såg till att folk gick ur dessa då det blev för dyrt. Vad tänkte de då? Vi i Sverige är en sån STOR nation att vi kommer kunna styra världsekonomin, kan någon hjälpa mig att förklara detta? Det där med att höja kostnaden för A-kassan är ju en ren fråga om social mobbing, de som har jobb och betalar till A-kassan ska anse att deras "dyra" insättningar ska gå till folk som söker jobb. Sedan kommer de med arbeta att mobba de utan arbeta till den grad att de utan arbete helt plötsligt är villiga att jobba för svältlön. Bingo där har vi de borgerligas riktiga "jag" det handlar om att arbetsgivare ska kunna anställa slavar för att själva kunna plocka högre löner och skapa större klyftor. Sossarna har ju såklart synpunkter, det ska de ha då de är i opposition. Östros genomskådar budgeten bra, han säger att de som får extra ersättning nu kommer sättas i sysslogöring och därmed försvinner de ur statistiken och vips, borgarnas regering har inte någon hög arbetslöshet. Det handlar om att flytta siffror från en kolumn till en annan helt i sitt eget syfte. När ska vi människor skaffa oss samvete att bry oss om varandra?

Sen vill jag be alla mina läsare om en tjänst. Jag vill att ni besöker min vän Amandhas blogg här http://amandhadahl.blogg.se/ och lämnar en kommentar till henne. Självklart vill jag ju att ni lämnar en specifik kommentar också och därför ber jag er att kopiera nedanstående i kursiv text och lämna som kommentar till henne!

Klart du ska fortsätta med hockeyn Amandha, du skulle göra dig utmärkt som linjedomare!

Har alla skrivit detta hos Amandha nu? Bra, då kan ni kommentera mina åsikter också. Själv tänkte jag avsluta detta inlägg med min senaste tanke: "What do you care? You hate me!" Om ni kan lyckas lista vad jag syftar på gratulerar jag er! Nu är det CL på tv:n

/F

623 bataljer

Satt idag och skrev in mina matcher i excelfil, eller ja inte alla utan de senaste två säsongernas. Fick fram att jag dömt 623 matcher sedan jag blev distriktsdomare 1998.  Det ger ett snitt på strax under 57 matcher per säsong, fortsätter jag i det tempot måste jag döma 7 säsonger till för att nå 1000 matcher. Det finns inget pris eller liknande för att man når 1000 matcher, inte vad jag vet iallafall. Skulle dock vara skoj om man kom upp i det antalet, mest för min egen skulle och ni andra skiter väl i det.

När vi ändå pratar hockey så såg jag damernas VM igår, tyvärr klarade inte svenskorna av Finland utan fick åka hem med en fjärdeplats. Tråkigt för dem, men sånt är livet ibland. Igår räckte de inte till tyvärr mot finskor som var mycket starkare på sin hemmaplan. Lustigt upplägg på VM dock med tre grupper och ingen direkt semifinal, ett mästerskap ska innehålla semifinaler och final om ni frågar mig. Nu ska väl dock detta VM gå tillbaka till det systemet nästa gång vad jag förstått.

När vi då pratar hockey är det också på det viset att herrarnas VM inleds den 24 april, vilket jag ser fram emot. Läste att Kanada och Ryssland börjar får klart med NHL-spelare. Hoppas att även Sverige får med lite bra spelare från nordamerika, verkar som om Toronto vill stoppa Strålman från att åka, i artikeln ovan står dock att läsa att en Torontoback är klar för Kanadas lag. Skillnad på land och land tydligen, men sånt är livet.

Jag är lite sugen på att åka på VM, men jag har inte råd med det. Ska istället åka till London under VM, det är inte bra, hur ska jag kunna se matcherna där? Tål att sugas på den karamellen.

/F

Barndomens byar

Där har jag spenderat helgen, åkte upp påskafton och umgick lite med mina päron, min syster och katten. Det som slår mig är att inget ändras i byn, eller ingen är nog snarare rätt ord. Visst byggs det om och ser lite annorlunda ut i byhålan, men människorna är fortfarande precis likadana. Jag hade faktiskt en diskussion med en taxichaufför på väg hem från krogen om detta, hur man nu förväntade sig lösa några problem strax efter krogens stängning i en taxi liksom. För att återgå till ämnet utveckling så är det nästan skrämmande att se när man ger sig ut på krogen där "hemma", det är fortfarande samma gäng som sitter i samma hörn, ser likadana ut och dricker samma öl. Fortfarande samma äldre singelkvinnor som fått för mycket innanför västen och kollar ungkött och det är samma killar som fortfarande springer efter samma småtjejer, eller nej småtjejerna har ju bytts ut allteftersom det kommer in nya på krogen.

Kan det vara det faktum att jag som har flyttat ifrån byn är den som har förändrats och jag också skulle vara samma "tjomme" om jag bodde kvar? Ni ser ju hur lite det finns att fundera på där i byn eftersom detta upptagit mina tankar hela tiden. En sak hade faktiskt ändrats, åldersgränsen på hotellet hade sänkts från 23 till 18, undrar varför egentligen? Är det ur ekonomiskt perspektiv som man sänker åldern för att få ett större upptagningsområde? Eller vill man ha in unga snygga tjejer istället för uttjänta 23-åringar? Ibland har jag för mycket tankar i huvudet, kanske skulle begå lobotomi? TNE skulle med all säkerhet ställa upp som kirurg, det är en sak som är säker.

Skulle faktiskt skrivit av mig lite upp i byn, men min fars internet är ju odugligt så jag har istället roat mig med att leka fotbollsmanager. På tal om viktiga saker i livet, men lite skoj hade jag ändå måste erkännas. Nu ska jag skutta dusch och sen är det tvättstugan som gäller. Dessa jävla hemmavårdande uppgifter alltså, det finns väl ändå löntagare som gör sådant? Jag ska se till att ha en löntagare som sköter mina hushållsnära tjänster.

Nu fortsätter jag dagen
/F

Sanslösa problem i en sanslös värld

De senaste dagarna har jag varit mer eller mindre upprörd, mest mer, över detta larv med att man inte ska få skoja med kvinnoroller kontra mansroller. Detta skrev jag om i ett uppskattat inlägg (här), har även hittat fler som bloggat om det uppkomna bland annat skriver en herre vid namn Ricky ett inlägg som är bra i frågan, det skrämmer mig dock att hon som anmält sidan, ger sig i kast med ett försök att argumentera utan att på något sätt visa framsteg. Hennes kommentar på mitt inlägg ovan visar att hon vill förbjuda människor att skämta om vissa saker, men snälla någon ska man sluta skämta om något så fort det inte passar någon? Har någonstans läst en bra liknelse vid maskinens låt "Alla som inte dansar är våldtäktsmän."  om jag nu skulle tänka som dig skulle jag, som konsekvent försöker undvika dansgolv, blivit vansinnig och gjort en anmälan mot dem. Gjorde jag nu en anmälan mot detta, nej jag log och gick vidare utan att bry mig, prova att vara öppen för andras humor viljor.

När vi ändå är inne på ämnet i-landsproblem måste jag dryfta två saker jag passerade förbi på mitt jobb idag. Det ena var att en dörrstängare inte stängde dörren helt alla gånger på dagen. För er som är inkompetenta i ämnet kan jag upplysa om att en dörrstängare är en sådan där arm som sitter förankrat i väggen och i dörren, som ser till att dörren den sitter på inte förblir öppen, hoppas jag förklarat det väl så att alla förstår. Denna lilla manick måste väl ändå höra till kategorin onödiga uppfinningar sett ur ett världsligt problem, jag menar det måste ju vara hemsk jobbigt för kontorsnissarna på det här kontoret att stänga dörren efter sig? Likaså som det måste vara grymt jobbigt för alla andra som passerar dörrar att faktiskt stänga dörren efter sig, jag menar hur många bostäder är idag utrustade med dörrstängare? Inte är min det iallafall.

Nästa lilla iakttagelse jag gjorde var när jag kom ut från en hyresgäst där jag gjort ett jobb, i parkeringsrutan framför min firmabil hade någon parkerat sin cykel. "Jaha" tänker väl några av er nu och funderar på om jag menar en motorcykel, men för att då stilla er nyfikenhet kan jag helt enkelt avslöja att det var en helt vanlig cykel med pedaler och så som hade parkerats i rutan där man ska parkera en bil. Hur tänkte cyklisten då är min tanke, antingen var det en lat människa som inte orkade ställa cykeln på cykelparkeringen femtio meter bort, eller en cyklist som drabbats av hybris och faktiskt trodde att det var en stor och mäktig HD (Harley Davidson) som skulle parkeras alternativt en komiskt sinnad människa som vill skoja till det med oss bilister i staden. Jag gissar på det första alternativet, men det tredje vore lite roligt, även om det kanske inte är tillåtet att skämta om det heller?

Något som är av mer allvarlig art är dessa förbannade puckon som ser till att det finns glasrester i mat! Även där slår mig tanken om hur fan de tänkte då? Kan ni se det här framför er, det sitter en bunt människor och funderar på hur man ska göra för att färre människor ska köpa köttvaror och därför minska antalet dödade djur i fabriker. Då kommer man på den kloka idén att "JA vi förstör en massa kött så folk som redan köpt kött slänger det köttet och köper nytt kött". Detta är fel väg att gå för att stötta djurens rätt, att det är fel väg att gå delas även av andra.

Eller det kanske är så att de tycker att det är på skoj och att jag borde acceptera deras humor? Vad vet jag, tråkigt är det iallafall.

Angående "ploppet" ber jag att få återkomma inom en snar framtid. Ikväll ska det minsann ses på fotboll, på tal om världsliga händelser. Villareal - Arsenal och det handlar då om Champions Leaguefotboll.

Hörs senare
/F

Depression, Recession, Repulsion

Såg en artikel om de mest deprimerande filmerna och kom och tänka på en filmkväll jag hade tillsammans med Terrortess för en tid sedan. Vi inledde med att se Lilja 4-ever som ni säkert vet är ganska nedstämmande sådär, lagom när vi hade sett klart den filmen slog vi på TV:n och fick se Wallander - mörkret, som även den handlar om unga tjejer som utnyttjas sexuellt. När vi sett klart den, för det var ju viktigt, var jag själv såpass nedstämd att jag helt sonika tvingade mig själv att sätta på "Det våras för rymden" för att få någon form av lättja och skratt under vår kväll. Huruvida jag lyckades får Terror svara på.

Läste också att Wanja Lundby-Wedin sitter kvar och jag hoppas verkligen att de har tänkt över detta ordentligt, svårt att se hur hon ska få tillbaka något förtroende. Hon verkar dock inse att hon ligger lite brunt till och det kanske är till hennes fördel då.

Min lilla mor ringde förut och ville ha hem mig på påskmiddag i helgen, jag lyckades med bedriften att tacka ja till hennes inbjudan. Får se vad tanten kokar ihop för smörja den här gången, den gamla haggan. Nej nu ska jag inte vara sådan, min mor är väldigt trevlig som person, när hon sover. Nej nu är det bäst att jag slutar innan jag får en massa onda påhopp på grund av min förmåga att skämta om saker. Var ju jättepopulärt senast när jag kommenterade kvinnosyner med några kommentarer som inte riktigt kopplade mitt syfte. Är det nu så att du kände att det här stycket gjorde dig upprörd, sur och tvär är jag ledsen att behöva säga detta till dig, men du behöver antagligen lyssna efter "ploppet".

Kom även ett önskemål om trafikskolan och då en redogörelse om hur vägbulorna kom till. Jag får väl ta reda på det helt enkelt. Nu ska jag njuta av måndagens fortsatta TV-kväll

Adjö
/F


Stoppa mig juni (lilla ego)

Slänger in en gammal låttext igen för att få en liten återblick på gamla tiders titeltävling. Den som gissar rätt på vilken grupp som gjort låten med dagens titel får en kram av mig, då är det ju ingen risk att någon lämnar en kommentar eftersom ingen vill krama mig. TNE kanske vill krama mig, men i övrigt är det nog trögt. Har lyckats göra en djupdykning igen tror jag, men kan inte förstå varför. Det är mycket snurr i skallen och få svar på varför det är så. Försöker hitta någon syndabock, men får nog snällt inse att det är jag som är boven i dramat. Sveriges mest korkade man är den jag är, men lika glad är jag för det eller inte på något sätt. För att citera Nirvana "I want some help to help myself."

Sitter och tittar lite slött på Formel-1 och börjar genast med intelligenta funderingar. Det är risk för regn och det verkar som om regnet drar in just i detta nu (På TV alltså, inte i Linköping). Bilarna som använda i Formel-1 är ju öppna och det kommer således att regna in i bilen. Då undrar ju jag hur förarna står ut, har de regnkläder på sig då? och är  förarplatsen försedd med länspump eller blir det helt som ett badkar där de sitter? Hur kommer då elektroniken att klara sig i bilarna? Och framförallt har de vindrutetorkare på sina hjälmar? Som sagt det är här i den här bloggen man får läsa om de viktiga funderingarna i livet.

Idag är solen borta vilket är riktigt trist, för jag hade tänkt ge mig ut i vädret och promenera runt stångån. Denna å som är sjukt mysig att vandra längs med, även om jag säkert får ta promenaden själv. Får väl sitta här hemma och skriva ångestladdad lyrik istället, men det tycker väl ni om mina kära hyenor? Jag funderar på att skriva i min personliga blogg också, men ska ni läsa där måste ni ha lösenord. Detta får man genom att maila mig (fredwurst@hotmail.com)  och be snällt. Räkna dock med att ni kan få ett nej!


/F

Men för h-vete

Inte ofta jag känner mig upprörd eller sur, men idag blir jag bestört. Varför då är det väl en och annan som funderar på, jo det är så att jag läste tidningen på nätet och då var det ju kört. Läser om en tjej som har anmält en facebookgrupp. Detta då hon tycker att det är kvinnoförnedrande och kränkande. Allvarligt talat, det måste till en bra dum kvinna eller man för att inte förstå att det är ett skämt. Jag kan åtminstone se det komiska i det hela och har gått med som medlem eftersom jag med mina vänner kan uttala att kvinnor skall stå vid spisen. Detta är självklart inget jag skulle praktisera i verkligheten, men då det faktiskt fungerar riktigt bra som skämt kör jag gärna med det. Grunden till att detta har anmälts är att Aftonbladets Wendela publicerat en artikel om denna grupp där man dessutom frågat gruppens administratör om han menar allvar och fått till svar att det är på skoj. Mitt tycke är att reportrar ska sluta gräva djupt och leta efter minsta lilla dumhet för att sedan göra en hönsfarm utav en bild på en fjäder.

Fotbollsfrun Malin Wollin skriver också hon i ämnet och säger att man kan skämta om allt, förutom övergrepp på barn. Wollin har mitt medhåll här, skönt att se en kvinna som anser att det är helt okej att skämta om det, även om hon sågar idén med en grupp på facebook. Men samtidigt måste väl de som gillar att skämta såhär kunna ha en mötesplats och då är ju facebook en bra site.

Undrar vad som kommer härnäst? Dyslexiförbundet anmäler den numera nedlagda sidan http://www.skrivihop.nu/ eller landets alla fjortisar kanske anmäler http://www.tjuvlyssnat.se/ därför att deras tjuvlyssningar får fjortisar att framstå som korkade? John Terry anmäler gruppen som vill ha Gerrard som landlagets lagkapten, för att det är orättvist med denna propaganda! Riksförbundet för barn vid namn Cassandra anmäler hemsidan http://www.roligsida.se/ för att de publicerar skämtet: "Alla barnen tar på sig själva, utom Cassandra, som tar på alla andra."  (http://www.roligsida.se/roliga-historier/skamt-alla-barnen-historier/skamt-alla-barnen-historier/)

Man kan inte ta facebookgrupper på sådant allvar, det finns inte på världskartan. Sen kommer denna gruppen säkerligen uppmuntra någon att skriva något som är över gränsen, men so what skratta inte när du läser just det skämtet då? Och tycker man nu att det är så otroligt tråkigt och hemskt att läsa vad som skrivs i den gruppen, gå inte in till den gruppens sida då? Precis samma sak gäller ju också med den här bloggen, tycker du inte om det som står, sluta läs.

För övrigt gillar jag skämtet nedan som också det driver med kvinnorollen, men nej jag är inte kvinnohatar och nej jag är ingen mansgris. Däremot kan jag skämta om det hela som med det här:
 - Vad har en man gjort för fel om hans kvinna kommer ut i vardagsrummet och skäller på honom?
 - Kedjan till spisen är för lång.
Som skämt betraktat är det jättefyndigt, men inget jag någonsin skulle få för mig att praktisera, inte några längre stunder iallafall.

Nej jag tycker att detta är en ickefråga att ta upp, även om jag själv lyckat skriva 509 ord innan detta stycke i frågan. Skämt finns till och de är roliga för de flesta men kanske inte för alla. Hör man en människa skämta och tycker att det är fel, säg ifrån. Läser man ett skämt och inte tycker om det så sluta läsa det då.

För att  runda av vill jag inflika att jag är fullständigt emot våldtäkter, sexuella övergrepp och kvinnomisshandel. Däremot klarar jag att skämta om dessa och kan skratta åt de skämten. Jag klarar även att skratta åt skämt om män och tänker därför inte anmäla såna skämt.

I mitt hushåll har vi dock delat upp sysslorna, kvinnan i huset sköter disk, matlagning, tvätt och städning. Jag å andra sidan sköter huset, trädgården och bilen. Att vi sedan bor i hyresrätt mitt inne i stan utan trädgård och bil, det kan ju inte jag rå för eller hur?

/F

Övergångsstället

Till skillnad från cirkulationsplatsen uppstod inte övergångstället i Romarriket utan det var under den svenska stormaktstiden när grevinnan Af Silfverstråhle skulle passera en gata. Eller gata och gata det var med dagens mått mätt en lite lerig stig mellan två huskroppar som hade döpts till "Axelstiernas lilla gata". Grevinnan Af Silfverstråhle var en mycket elegant kvinna som säkerligen skulle uppfattas som "bitchig" i dagens samhälle. Eftersom nämnda grevinna dock var nära vän med konungen kom hon allt som oftast undan med sin stroppiga attityd.


Det var en mycket vacker vårdag i maj när grevinnan var ute på promenad och skulle korsa "Axelstiernas lilla gata" som hon förskräckt fick se en stor pöl mitt i vägen där hon ämnade korsa vägen. Hon uppfattade det väldigt udda att det fanns en pöl då det inte regnat en droppe de senaste sju veckorna, men det var urin från dem som hade besökt svartklubben i huset natten innan som hade bildat denna pöl.


Fisförnäm, stroppig och bestämd som kärringjäveln var skulle hon prompt passera vägen just här och ställde sig nu och skrek ut att någon borde hjälpa en dam över vägen. Nu var inte den här vägen någon jättetrafikerad, varpå grevinnan fick stå och skrika i ett par minuter innan det kom någon till undsättning. Den enda som fann sig att hjälpa grevinnan var en ung afrosvensk man som var i staden för att sälja djurskinn. För er som inte vet vad en afrosvensk var kan jag tala om att det var en man eller kvinna av afrikansk börd som bodde i Sverige vid den här tiden. Detta begrepp har sedermera försvunnit ur den svenska vokabulären, men kanske kan dyka upp igen. Denna Afrosvenska man ville naturligtvis hjälpa grevinnan då hon, när hon skrikit ut sin önskan om hjälp, också nämnt att hon var en viktig kvinna som kände kungen. Djurskinnsförsäljaren som såg sin chans att bli hovleverantör ville nu imponera på grevinnan och lade därför ut sitt finaste skinn, nämligen ett Zebraskinn, över pölen så att grevinnan kunde passera torrskodd.


Grevinnan blev mäkta imponerad av den unga svarta mannens hjälpsamhet att hon genast köpte på sig ett skinn. Folk runt omkring blev även de imponerade och man ansåg att ett randigt mönster skulle vara en bra markör för att visa var man bör passera vägar. Befolkningen startade genast lobbygrupper för att få igenom sitt förslag om dessa vita ränder på vägarna och genomslagskraften i detta blev så stort att övergångsställen i England faktiskt kallas för "Zebracrossings".


Detta var ytterliggare en del i Fredwurst historierevisionism som tidigare gett er hur rondellen uppstod. Inget som är skrivet i detta skall på något sätt tas på allvar utan enbart ses som förströelse i den grådaskiga vardagen. Skribenten tackar PB&J, TNE samt Linda för deras bollplanksfunktion i samband med denna skrift.


Slumpmässiga iakttagelser av omvärlden

Jag var ute och cyklade idag i staden där jag bor, jag skulle till vårdcentralen en liten sväng och kollade läget med min hälsa. Nu ska jag inte tråka ut er med storys gällande mig, utan mer upplevelsen runt omkring. Fast lite om mig ändå, typ, jag hade fått en liten tid inbokad med en läkare och tog mig dit och väntade i väntrummet. Fick sitta rätt länge och vänta innan det kom en sjuksköterska, som såg frisk ut, och talade om att den läkaren var på möte sedan ett par timmar! Nu löste damerna till det så jag fick träffa en annan läkare, annars hade jag kanske suttit kvar ännu.

På vägen hem såg jag ett par fjortisar, den ena hade såna här roliga mjukisbyxor med text på röven. Det är hemskt för nu måste man nästan kolla efter vad det står, det var bättre när man bara kollade efter om det var en snygg bakdel. I vanliga fall brukar man kunna läsa vad tjejen, för jag har bara sett det på tjejer än, har för namn och jag skulle nästan vilja veta vart man kan få tag på ett par byxor i storlek large med texten "Fredrik" på arslet. Tjejen jag såg idag hade den mycket underfundiga uppmaningen "Spank here" bak på sina byxor! Det var nästan så man ville ta ett cricketrack och ge henne sitt livs spanking-smäll, men kan någon fixa ett par fredrik-byxor nu?

Nästa lattjo grej jag såg under min cykeltur, jag måste nästan cykla mer, var tre stycken "heavy-metal-teens". De såg ut att ha vridit klockan bakåt rätt rejält och gav mig ett leende. En av grabbarna hade Mötley Crüe t-shirt, svarta tighta jeans och långt hår, den andra hade cool svart jacka med ett guns'n'roses märke stort på ryggen, den tredje såg ut precis som sina vänner, men jag hann inte urskilja några bandnamn på denne.

Tur att det är vår så man kan komma ut på stan och småle ut hur folk ser ut, troligtvis ler de alla åt min nuna också eller vad tror ni?

Om möjligt svartare moln på himlen

Vår finansminister Anders Borg spår nu att ännu fler kan vara arbetslösa år 2011 och att konjunkturen kan komma att förvärras ännu mer. Detta skrämmer mig något fruktansvärt, nej inte att Anders Borg är den som spår utan själva profetian. Hur pass mycket sämre kan det egentligen bli tänker jag mig. Vi hör redan nu att fler och fler varslas om uppsägningar, detta i en tid när regeringen försämrat A-kassan och riskerar att försätta familjer i en ännu sämre sits. Även konjunkturinstitutet, hur sött är det inte att det finns institut för konjunkturer liksom, spår en kraftig försämring av arbetsmarknadsläget. Ytterligare 250 000 människor ska enligt dem står utan jobb innan det vänder uppåt igen.

LO blandar sig i leken här och anser att man ska satsa pengar från regeringshåll, samma LO som ansåg det helt godtagbart att pumpa ut 60 miljoner i pension till en människa. Känns som om LO inte riktigt har något förtroende just nu, inte i mina ögon iallafall.

I dessa kristider är det dock skönt att se hur våra kära kvällstidningar lägger fokus på rätt saker. Jarl Alfredius har som ni säkert läst gått bort, tycker självklart det är trist när människor dör och tänker på hans närstående. Däremot hade Expressen som löpsedel att man kunde läsa Alfredius sista SMS till sin vän! Varför ska jag vilja läsa det? Det måste väl ändå varit mellan Alfredius och vännen? Hjälp mig nu kära läsare, är jag fel ute i frågan? Är det denna typ av nyheter vi vill ha?

Ipred-lagen trädde i kraft idag också, det gillar jag inte. Tanken på ett "big brother scenario" skrämmer mig. Snart får vi väl ett chip installerat vid födsel så att staten kan hålla koll på oss dygnet runt och verkligen styra våra liv. Visst det är inte rätt att stjäla, men tekniken medför möjligheten då borde film- och skivbolagen hänga med i tekniken istället för som i början stoppa huvudet i sanden och höja skivpriserna.

Som relativt gammal person vill jag minnas att sist de borgerliga hade makten i Sverige var det också ekonomisk kris och arbetslöshet. Den gången ledde till rasistiska strömningar, delvis också till följd av att invandringen från det forna Jugoslavien eskalerade. Hoppas verkligen inte att dessa rasistiska strömningar återkommer, men är det inte ett lite lustigt sammanträffande att ekonomiska kriser sammanfaller med en moderat som statsminister? Vad säger ni som läser? Ni är alldeles för tysta enligt mig, åsikter önskas.

För övrigt har veckan varit tämligen sådär: Jag har inlett min historierevisionism gällande övergångsstället och väntar bara på TNE som ska få hjälpa till med detta nästan-brottsliga tilltag. Det kommer också en fundering över ämnet rasism vartefter. Nu ska jag ta en kopp, lite kakor och njuta av slutet av ishockeyn.

/F

RSS 2.0