Hem till byn...

Ska jag fly för en period av en vecka, päronen försvinner utomlands och undertecknad ska se till att husets överhuvud för mat. Givetvis är det Fjant jag skriver om, päronens katt. Jag kan med andra se framåt en vecka av mornar där man inte får ha osten i fred, en vecka av ett jamande tjat som inte slutar förrän man snällt följer med kattskrället till matskålen. Kan bli en bra vecka med en del skratt åt denna tokiga varelse som är namngiven "Katten", men som av mig kallas för fjant.

Askmolnets skugga

I den dunkla skuggan av askmolnet från innanmätet vandra vi långsamt utan mål. Det enda som gör oss sällskap är kråkorna som cirklar ovanför.

Vi hade planer, storslagna sådana, på ett liv i sällhet, men i vanlig ordning var snart nere på jorden igen.

Om vi blundar riktigt hårt, sa du, kan se oss själva i en lycklig sits. Jag blundar så hårt att det gör ont, svarade jag, men jag ser ändå bara en eländig spegelbild av mig själv.

Kråkorna kraxade långt uppe bland trätopparna, det kändes som att det var soundtracket till det liv vi levde, men förmodligen var det bara hånskratt från flygfäna som väntade på våra döda kroppar.

I den dunkla skuggan av askmolnet vände jag mig mot mitt sällskap, bara för att se. Att det inte fanns något sällskap mer än det i mitt huvud.

Vad är egentligen "en morot"

Jag fick idag för mig att det var dags att ställa mig vid spisen och laga lite mat. Därför plockade jag fram min lille (skitstora) kokbok för att där se hur det skulle göras, även om jag kommer få pikar av Mike för att jag inte går på känsla. I receptet stod bland annat att jag skulle ha "en morot". Då blir man som funderande tokdåre fundersam, vad i hela fridens namn är då "en morot"? Jag är väldigt medveten vad morötter är, det är mera måttsatsen jag funderar på.

Det borde finnas en viktangivelse om vad "en morot" är, eftersom morötter skiljer sig i storlek. Finns det kanske en sådan definition kanske? Och är det i sånt fall också som så att det finns olika läror som träter om vems definition som är den rätta? Dessa bryderier är ansträngande såhär en måndagskväll.

För övrigt anser jag att TNE bör få praktisera som morot, iförd raffset och tiara.

/F

Ibland funderar man på vad allt ska vara bra för?

Återigen är det lördag och jag sitter i min soffa helt ensam. Frågan är om jag är så förbannat motbjudande som människa att min roll är att sitta själv? De enda som verkar ha glädje av mitt sällskap står dessutom i begrepp att flytta härifrån och göra att jag blir ännu mer ensam. Hade trevligt sällskap till hockeyn idag av en av dessa två. Tyvärr ska du lämna regionen. Nej nu ska jag se till att ge upp detta och slå ihop!

RSS 2.0