Under avdelningen långa frånvarostunder...

Jag har varit lite frånvarande från bloggen ett tag nu, för er som då har saknat mig. Det är dock så att jag har haft bättre saker för mig helt enkelt. Livet känns lite som att det är på den ljusa sidan för stunden, hoppas jag kan lyckas hålla mig kvar där också.

Jag har idag sett en ganska rolig syn, förmodligen inte jätteskojig, men ändå. Under ett besök på en välkänd matvarukedja där jag oftast handlar, gjordes en skrämmande observation. Jag befann mig bland hyllorna där hygienartiklar befinner sig, och nej det är inte det som skrämde mig. När jag var färdig med mina ärenden vid dessa hyllor skulle jag bege mig vidare i butiken, jag vände mig således om och fann mig själv i ett litet skutt och sedan ett leende.

Mitt framför mig stod en kvinna med en sån där kundkorg som har hjul på sig, ni vet för de där som inte vill vara gamla och köra med vagn, men som inte orkar bära en korg. Förmodligen var hennes handtag lite tråkigt, för när jag vände om stod hon med ena foten i korgen samtidigt som hon drog i handtaget. 

Ska försöka blogga oftare!

/F

Vart kommer idrottsgrenarna ifrån egentligen...

Sitter framför min TV och tittar lite på friidrotts-VM, då vaknar tankarna till liv om hur olika idrotter uppstår. Vissa grenar kan man förstå uppkomsten av såsom löpning och spjut till exempel. Löpningen behöver knappast någon presentation då det i ett forntida machosamhälle säkert diskuterades vem som kunde springa snabbast och/eller längst. Spjut härstammar säkert också från forntida jägarsamhällen där jägare tävlade om vem kunde kasta sitt spjut längst. Höjdhopp och längdhopp kan jag också se som en rest från forntid där man antingen skulle hoppa långt och högt för att kunna hoppa över avgrunder eller upp i träd. 

En idrott jag har svårt att förstå vart den kommer är diskus. Hur i hela fridens namn kom man på den idrotten? Det finns ingen logik bakom den grenen alls. Kan det också komma ur ett machoperspektiv där två män diskuterat disken. Det hela kan ha slutat med att det skröts om att de kastade tallrikarna efter maten och köpte nytt porslin, då deras högar med gammalt porslin inte skulle ligga på tomten gällde det att kasta långt. Kanske uppstod en diskussion om vems tomt som var störst och vem som därför fick kasta längst. Alternativet är att man torkade disken genom att slänga det och låta vinddraget torka bort vattnet.

Det är en djungel detta med idrott och vart dessa kommer från, om någon vet sanningen är jag helt klart nyfiken.

För övrigt anser jag att TV4 saknar kompetens att sända idrott, nästan så man tror att TNE är bildproducent hos dem.

/F

Tillägg: Som den mycket intelligenta, vackra och trevliga vännen Ida påpekar så rör det sig givetvis om Friidrotts-EM och inget annat. Ber om ursäkt till alla fanatiker som tagit illa vid sig av detta misstag.

RSS 2.0