Väsentliga iakttagelser under träningspass

Då jag fick på nöten av den gode TNE vad det gäller mina engelska skrifter och att det är mesigt att skriva poesi, tänkte jag återgå till kåserier om det som sker runt mig i världen. Gärna med en liten knorr, allt för att röra till det i era huvuden mina harhjärtade läsare.

Efter arbetet idag for jag upp till gymet för en liten genomkörare av min lilla taniga kropp, lyckades få en pik om att jag saknar sexpack. Detta tar jag på största allvar och ska ge det hela ett försök. Det var dock inte detta som var min "stora" iakttagelse för dagen. De har såna här stretchmaskiner på gymet där man kan få hjälp att stretcha sina stela muskler. Instruktionen till maskinen säger att man inte ska stretcha längre än 2 minuter. Det finns en timer på de här maskinerna för att hjälpa till att hålla koll på hur länge man har stretchat. Misstänker att ni börjar fundera på om jag ska dansa med handen på eder röv hela kvällen eller komma till skott. 

Den här timern på maskinerna går upp till fem minuter, varför gör den det? När samma företag som tillverkar maskinen har skrivit instruktionen borde man väl se till att timern inte gick att dra längre än tiden som är satt som maxgräns? Tycker ni inte att det är udda?

För övrigt anser jag att TNE bör läggas i sträckbänk och tvingas lyssna på dansbandsmusik.

/F

Seek and destroy

I'm in need, in need of an helping hand. Someone to guide me thru this maze, in which I’ve lost myself lately. Maybe I would have found my way out if I'd just listened, if I'd just not been so stubborn. Why is it always that you see your mistakes long after it's able to make it right? Why won't you just talk to me again, give me another shot? I know I'm a fool, but I need you, I really do. Please come back and patch things up, do it for me, for you, for us.Konglomeratet Öhman Enterprises utökar...

Jag expanderar lite i mitt företag och får snart byta till ovanstående namn, även om det inte är direkt internationellt gångbart. Öhmans Reklambyrå har börjat lite på sitt första uppdrag, tidigare har Öhman consulting varit igång med lite ritningsjobb på beställning. Nu har jag även börjat inom byggbranschen, eller snarare rivningsbranschen. Hjälpte kusinen idag att riva lite panel, blir mer av den varan i veckan. Träningslediga kvällar blir arbetskvällar, försök att arbeta med rivning med två huliganer som inget hellre vill än att försöka kasta dig i poolen dock.

Nu ska jag sova snart, men har ni behov av något av mina företag är ni välkomna att höra av er.

/F

Roadtrip deluxe

Precis hemkommen från en liten roadtrip till Skara. Det var Stochampionatshelgen vilket innebar pilsner och travtittande. Inte för att jag på något sätt är intresserad av trav, men kul att se hur det går till på riktigt och alltid kul att träffa gamla polare. Efter jobbet i fredags satte jag i mig i bilen för en tre timmar lång bilfärd, väl framme i Skara for jag direkt till Axevalla travbana för att samtala med grabbarna. Efter travet installerade vi oss hemma hos Buttis, käkade mat och stack iväg på fest. Det slutade med nattklubbsbesök och en sen natt, dock blev vi inte bjudna på nattamat vilket vi ansåg vara snålt.

Lördagen blev en lång travdag där vi for ut till banan strax efter lunch. Spelandet började bra med vinst i första loppet, det blev dock den enda vinsten jag fick ihop under helgen. Buttis och en herre till utnämnde sig själva till kunniga och lämnade in ett system som vi delade på, men det sprack redan i första loppet. Det blev fest igår med på samma nattklubb som hela Skara verkade ha förvillat sig till. Skara är väldigt liknande en annan håla som jag är väldigt bekant med på tal om inget.

Efter mycket om och men slutade det med att jag sov på en soffa inatt och nu är jag groteskt trött och kommer slå ihop tidigt ikväll. Inget kul väder att köra hemåt i idag heller, sikten låg under 100 meter på motorvägen och regn och dimma kantade vår väg.

Nu inväntan på mat och sedan slå ihop va?

/F

Hur begrepp kan användas till sin fördel

Hittade en nyhetsartikel som väckte lite funderingar i min lilla skalle, i vanlig ordning kände jag för att delge dessa tankar till er, mina harhjärtade läsare. Artikeln hittades inte som vanligt i en av kvällsjättarnas nätupplagor, utan i den lokala borgarblaskan NT. Och nej det är inte ett politiskt ställningstagande från min sida, men det är en borgerligt färgad tidning. Artikeln handlar om närproducerade varor. Tydligen kan vad som helst anses som närproducerat, eftersom det inte finns någon klar och tydlig gräns för hur långt avstånd det är mellan produktionsort och försäljningsort. Dessutom menar en rapport från Jordbruksverkets Anna Wretling Clarin (hon verkar faktiskt heta så) att en produkts totala utsläpp av växthusgaser måste räknas ihop. Exemplet tas att en gris, inte TNE då utan en riktig gris som bökar i jorden med knorrad svans, kan vara uppfödd och slaktad i närområdet. Den här grisen kan vara uppfödd på spannmål som odlats utomlands, behandlad med bekämpningsmedel och sedan fraktad långt.

Tydligen anser väldigt många att närproducerat är viktigt när de handlar, 90 procent i någon rapport från en stor affärskedja. Dessutom påvisas en undersökning som säger att 70 procent föredrar svensk mat. När vi då ändå är inne på procentsatser och sådär skulle 95 procent köpa mer närproducerat om det fanns tillgängligt i butiken.

Jag tror det är mycket skitsnack också, vem fan orkar läsa vart maten är producerad? Inte jag iallafall, får säkert en massa fiender i miljönördskretsar nu, men jag handlar det som ser bra ut, och som jag vill ha. Varför ska jag vara någon moralisk nisse som ska rädda planeten? Det här handlar i mångt och mycket om kapitalismens anda, nämligen att tjäna pengar. Alla vill tjäna pengar i ett kretslopp, producenten vill tjäna pengar, försäljarna vill tjäna pengar och vi konsumenter vill "tjäna" pengar när vi handlar. Så länge det finns ett billigt alternativ kommer detta att köpas av konsumenterna och alla är lyckliga och glada eftersom de anser sig ha tjänat pengar. 

Det där med utsläpp är lite kul också, läste i en resetidning som jag tror hette "RES", att en Boeing 747 drar enorma mängder bränsle per sträcka. Om man i det la in antalet passagerare och last skulle bränsleförbrukningen per person bli runt 0,4-0,5 liter per mil och person. Då är helt plötsligt min blåa SAAB en värre miljöbov när jag åker ensam i den. Tänk på det alla som skriker om höjda bränsleskatter och att häst och vagn ska återinföras.

För övrigt borde TNE tvingas att äta närproducerad surströmming iförd spetstrosor och sporttop.

/F

Så var det då dags för en ny säsong igen

Ispremiären är riktigt nära nu, var uppe i ishallen via jobbet och träffade på lite bekanta som jobbar med sports camp. Såg till att jag fick vara på is onsdag och torsdag då hockeygrabbarna ska spela matcher, guld värt med lite istid sådär. Träffade även A-lagstränaren och talade med honom, fick komma och åka lite med dem också. Mycket trevligt att få åka lite skridskor igen, suget finns där kan jag lova er mina harhjärtade vänner.

Lite stjärnglans i ishallen idag också, Tony Mårtensson och några till lirare var uppe och kände på isen lite.

Snart är det dags att bege sig till spåret ihop med Tunn-Erik Hammarlund för en liten löprunda, får se om tunnisen hänger med idag!

För övrigt borde TNE rakas med en slö skridsko.

/F

Söndag igen, hur ofta kan det vara söndag egentligen?

Det är lustigt det där med söndagars frekventa återkommande, de känns på något sätt mer frekventa än andra veckodagar. Givetvis är det ju inte så att det är söndag oftare än lördag, det bara känns så. Det här med veckodagar och ledighet är annars är väldigt orättvis sak alltså. Varför jobbar vi fem dagar och är lediga två? Jag vet att det finns folk som jobbar på schema där det inte finns nåt som heter helg i ordentlig mening, men nu vill jag belysa en sak utifrån mitt perspektiv med ett "normalt" arbete. Jag kan få en del pikar för det där sista. Alltså veckan har sju dagar, sju är ju inte jämnt delbart med två, men inte fan delar man det i storlekarna fem och två?

Jag kan tycka att fördelningen fyra-tre är mer rättvisande. Tre dagars helg och fyra dagars arbete skulle kännas bättre och då skulle man helt plötsligt ha två stycken "lördagar" i veckan vilket skulle ge ett mentalt övertag för "lördagarna" mot söndagen. Med tanke på hur många människor som lider av söndagsångest kan det ses som ett folkhälsoprojekt att ge arbetarna en ledig dag till i veckan. Jag tror att man genast skulle få en minskad söndagsångest eftersom man har haft två stycken lördagar och vila upp sig fullt på innan söndagens laddning mot arbetsdag.

Detta är en reform som våra politiker bör fundera på att utarbeta till fullo.
Jag kan ta åt mig äran när det är genomfört och klart.

Nu ska jag filosofera fram ett sätt där jag får TNE utmålad som århundradets sämsta människa.

/F


Intressant det där med människor som korsar ens väg där man minst anar det.

Ja jag gillar det där med längre rubriker till mina inlägg ibland, allra helst när det kommer till omvärldsobservationer av den viktigare sorten. Det slog mig idag att vissa människor träffar man lite varstans utan att man egentligen räknar med det. Jag har en sån udda bekantskap som jag lyckas träffa på lite nu och då här och där.

Den här herren är en hockeytok som åker runt och ser hockey lite varstans i Sverige, allra främst när hans söner spelar. För er som kan östgötsk hockey kan jag säga att han är hemmahörande i Vadstena, men syns en del i Motala och Mjölby också.

Jag träffade på herrn idag utanför mitt jobb, helt slumpmässigt och oväntat. Dels var jag sen från jobbet och skulle inte ha befunnit mig där vid den tidpunkten, dels hade han och hans polare åkt fel och skulle egentligen åkt till Himmelstalundshallen istället för Stallet (en ishall som heter så) och borde inte heller varit där.

Sådär händer lite titt som tätt med den där mannen, för att inte tråka ut er tänker jag inte skriva ner alla gånger utan nöjer mig med den mest udda av dem alla. För många år sedan var jag anlitat som chaufför åt mina rockspelande vänner med jämna mellanrum. En helg var jag med The Deadbeats på en spelning i Göteborg, förvisso har bandet bytt två medlemmar sedan dess, men de är enda värda att länkas. Spelningen ägde rum på en klubb som jag inte alls minns namnet på, men det var en fredagskväll och vi fick för en gångs skull hotellrum att sova på. Nog om själva reseskildringen, skulle kunna långa inlägg om alla upptåg och bus som hänt på vägarna, men som "Drette" en gång uttryckt det: "What goes on tour, stays on tour".

På vägen hem från spelningen, vi pratar alltså lördagsmorgon och en tidig sådan, vi var tvungna att lämna tillbaka minibussen vi hyrt runt lunch. Antalet sömntimmar var alltså inte alltför många, men jag fick sova ifred medan bandet efterfestade i det andra rummet. Vi packade in oss i bussen efter en snabb hotellfrukost och begav oss hemåt. Grabbarna somnade till och jag satt själv vaken och körde. En bit utanför Göteborg ligger en rastplats som heter Rävlanda, där stannade jag till för att köpa lite godis och dryck att underhålla mig med på färden hemåt. När jag kommer ut från Statoilmacken på Rävlanda, vem tror ni att jag möter? Svår gissning va, vad är oddsen för det liksom? Klockan kan inte varit mer än åtta på morgonen och min bekantskap skulle till Stenungsund för att se sin ena son spela ishockeymatch. Det här sammanträffandet är ett av de sjukare jag varit med om och vi brukar skratta åt det när vi träffas.

Lustigt det där med när och hur man träffar olika människor va? Har ni några liknande bekantskaper? Berätta dem gärna för mig!

/F

Rattfyllon...

Har idag hört på radio och läst tidningar om regeringens förslag att rattonyktra kan få behålla sitt körkort, under förutsättning att de installerar ett alkolås. Tydligen kunde man redan få göra det, men det är ovanligt att någon gör på det viset. Det är sjukt enligt mig, har man kört på fyllan ska man inte få köra bil på ett tag oavsett orsak. Eller kanske om man räddat någons liv genom sitt agerande, men då måste detta kunna styrkas. Det kan inte vara så jävla svårt egentligen, vet man att man ska köra dagen efter får man dricka mindre, har man druckit får man helt enkelt vänta med att köra dagen efter. Kanske ta taxi dit man ska då, visst det blir dyrare, men måste man bli full så får man stå för det och låta bli bilen.

Fotbollsdomaren Martin Ingvarsson skulle hämta sina barn sent en kväll och blåste 0,31 promille. Det är tyvärr bara korkat vilket Ingvarsson också erkänner. 

Missförstå mig inte nu, jag är inte radikal nykterist på något sätt. Däremot anser jag att man måste kunna hålla sig från spriten om man ska köra bil. Det ska inte vara lätt att smita undan från indraget körkort. Allra helst inte om det ska kosta pengar, då blir det hela till en klassfråga. Och sen kan man alltid lura ett alkolås, barnen får kanske blåsa istället?

/F

Media: AB, AB, AB, AB, Expressen, Expressen, Expressen

Glädjande besked

Jag sprang ikväll, eller sprang är att ta i, det liknande väl mer en joggingrunda. Nu funderar väl ni, mina harhjärtade läsare vad för glädjande besked detta är? Det är att ryggen klarar av löpningen, vilket är helt underbart. Har kört ungefär varannan dag sedan midsommar och det känns riktigt bra. Nu ska jag springa på torsdag igen och då höjer vi tempot och försöker klara tidsmålen igen. Nu ska jag sörpla protein och sen sova!

/F

Semester...

Är något som är till för de som inte orkar jobba, vi coola, tuffa, starka personer klarar oss utan semester. 

På tal om skitsnack så längtar jag faktiskt lite till min ledighet, men det blir en sen semester. Detta av olika anledningar, men med den här värmen vore det rätt skönt att ta semester och åka till Grönland på skidsemester.

/F

Värmen känns lite tjatig nu

Jag vet att  det inte är passande att klaga på värmen, men det måste väl fan finnas någon måtta med det hela? Arbeta i det här vädret tar kål på mig, jag är helt enkelt inte skapad för denna värme.
/f

Undergången är nära nu...

Så ligger det till mina harhjärtade läsare, just det jag menar just dig, världens undergång är skrämmande nära för närvarande. Jag vet vad era ignoranta små huvuden tänker just nu, men nej jag har inte drabbats av religiös storfrossa eller narkotiska doseringar nära livshotande nivåer. Det finns faktiskt tecken som tyder på att undergången är i annalkande. TNE har lyckats genomföra en utbildning på högre nivå, även om han inte fått jobb vilket skulle vara det största undret på tusentals år. Dessutom fick jag idag visa legitimation på bolaget, detta trots att kassörskan var en ung, yngre än mig, söt och dessutom leende tjej. Japp ni läste rätt, hon log mot mig och misstog mig för en person i deras kontrollspann mellan 20 och 25 år. Trots att vissa av mina kära domarkollegor anser att jag är lastgammal, eller hur Virre?

Dessa händelser måste vara tecken på att jordens undergång är närstående. Jag utlyser härmed en tävling, ni ska gissa hur många dagar, timmar och minuter vår jord har kvar innan det är slut på jordelivet som vi känner det. Lämna erat svar i en kommentar med en motivering. Bästa motivering vinner ett vackert pris.

Nu laddning och städning för kvällens aktiviteter. Puss på er alla, vi ses på andra sidan!

/F

Hur de politiska företrädarna för en gångs skull höll ihop.

Det där med medias enorma fokus kring personer och deras privatliv är en fråga värd att diskuteras. Vår Arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin har idag avgått, på grund av privata orsaker. Intressant att läsa hur företrädare på båda sidor blockgränsen enas om att det Littorin utsatts för är fel, för det är fel. Någonstans måste även kvällstidningarna inse att det finns en privat sfär som de måste respektera. En reporter har ringt och pratat med Littorins dotter, då måste jag fråga mig den gamla vanliga frågan som dyker upp här. Hur i helvete tänkte de då? Jag har full förståelse för att reportrar vill veta vad Littorin tycker, tänker och gör, till en viss gräns givetvis. Jag som röstande medborgare, och jag hoppas att alla med rösträtt tänker rösta, har också en intresse i vad Littorin och de andra politikerna gör, tycker och tänker, till en viss gräns.

Varför ska vi få veta vad hans fru heter, hur många barn de har, vad barnen heter, vad deras husdjur heter och gillar att tugga på? Vart finns privatlivet för de offentliga människorna? Det händer att jag ser kända människor på stan, med tanke på att jag bor i Norrköping är det inte jätteofta eller jättekända människor, och då brukar jag tänka att det är kul att de också har ett normalt läge i sina liv. Detta måste de få ha kan jag tycka, jag vet de som gärna går fram till kändisar och pratar med dem om de ser dem på stan. Varför då undrar jag? Det är inte så att man känner varandra, då borde väl "kändisen" få vara ifred?

Vår kära kvällspress har för länge sedan tappat mitt förtroende som nyhetsförmedlare, och jag väljer att se dem som skvallerpress i samma kategori som Se&Hör. Skäms på er som inte kan respektera folks privatliv. Avgå alla ansvariga utgivare. 

/F

Media: AB, AB, AB, Expressen, Expressen, Expressen

En måndag med lite lättsamma funderingar...

Såhär i början på veckan är det bäst att ta det lugnt med funderingarna och inte sväva iväg för långt. Även om det ibland är intressant att fundera på vad som händer om man färdas i en rymdfarkost med ljusets hastighet, vevar ner rutan, sticker ut huvudet och skriker för fulla muggar. Nu är det inte så djupa tankar som passerar mitt huvud. Istället gräver vi ner oss i giftermålens och skilsmässornas djungel, som kan vara snårig.

Läste på kvällsjättarnas sidor att kronprinsessans man, Daniel inte får något vid en eventuell skilsmässa. Känns det inte som att han misslyckats med sin komplott mot det svenska kungahuset? Han borde, med tanke på att Silvia skrivit under ett liknande avtal, läst på sin historia och förutsett att detta skulle ske.

En som däremot lyckats är Tiger Woods fru Elin, som genom skilsmässan kommer få 100 miljoner dollar. Där snackar vi om att lyckas med sitt äktenskap.

Elin, som ju är svenska, kommer med all säkerhet behöva pengar om hon bestämmer sig för att flytta hem till Sverige igen. Nu sitter det säkert någon trångsynt och undrar varför hon skulle behöva dessa pengar just i Sverige. Dessa bensinpriser som vi har just nu är alldeles för höga. Billigaste bensinlitern finns att finna för 11,99 kronor i Höör, ni som är uppmärksamma och kan läsa mellan raderna vet att jag var i Höör nyligen. Här i munterhetens stad, Norrköping, finns bensin att tillgå för 12,62 kronor per liter. Det är på tok för mycket och det är dags att våra politiker sänker skatten på bensin. 

/F

Media: E24, AB, Expressen, AB

RSS 2.0