School's out

Lite så är faktiskt läget för närvarande, detta drabbar tyvärr er mina fans litegrann. Jag har börjat sommarjobba samtidigt som jag tränar 3-4 pass i veckan och har 1-2 matcher i veckan. Detta gör att Freddie känner sig trött och sliten och har svårt att producera blogg-inlägg. Jag lovar att bättra mig och försöka skriva 2-3 gånger i veckan minst.

Frågan är om jag egentligen vågar blogga och kommunicera via internet. FRA som skulle få större befogenheter visar sig nu har tagit sig friheter. Detta lagförslag är skamligt i mina ögon, meddelarfriheten, yttrandefriheten och källskyddet får sig ett par törnar. Förstår inte hur riksdagen tänker om de röstar igenom denna lag. Läs mer om FRA:s övertramp genom att följa länken.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2699915.ab

Förra titeln var Chickenshit conformist och det är en låt signerad av av Dead kennedys. Detta hade tre av er listat ut och det lottades därför. Ida C klev segrande ur denna etapp och hon kliver därmed upp på 5 poäng och en ensam sjätteplats i tabellen. Stort grattis och många kramar till dig sötnosen. Ida skriver blogg och hennes bidrag i "cyberspace" finns att läsa på http://mira83.blogg.se


Nu ska jag hänga MSN ett tag innan det är sovdags, puss på er allihop.

/Freddie


Chickenshit Conformist

Jag blir inte det minsta klok på vad vår förbundskapten, Lars Lagerbäck, håller på med ärligt talat. Hur man kan räkna med att vara det bollförande laget i en match och ställa över den mest bollskicklige mittfältaren Sverige har, är för mig en gåta. Daniel Andersson har inte i en startelva att göra i ett större mästerskap, allra helst inte på bekostnad av en spelare som till vardags spelar i ett topplag i den Franska ligan. Såhär i efterhand vet vi att har Sverige vunnit matchen efter att ha spelat ut Grekland, inte överlägset, men kontrollerat. Med Källström på mitten istället för "sidleds-danne" hade den svenska offensiven med all säkerhet varit ännu bättre och Kim är inte oäven i det defensiva spelet. Tyvärr är Lagerbäck den största fegis som vandrar på denna jord, vilket också visar sig i att Alexandersson får starta som högerback. Fredrik Stoor har gjort bra ifrån sig under matcherna innan EM och har förtjänat en plats. Varför satsa på en föredetting när det finns unga hungriga spelare som vill ta plats. Det är dessa två positioner jag är mest besviken på i "Chicken-Lars" uttagning. Skulle gärna sett Dorsin som vänsterback, men det är inte lika uppseendeväckande i mina ögon. Artikeln om petningen av Källström läser du här http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/fotbollsem2008/article2655882.ab och här http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/fotbollsem2008/gruppd/article2654234.ab Nu blir väl "sidleds-danne" ledsen och gråter ut hos hos kvällstidningar för att de inte är snälla mot honom, men jag har ett råd till dig Daniel. Lägg av med landslagsfotbollen och koncentrera dig på ditt "danska" klubblag istället. Det skulle glädja större delen av den svenska fotbollsfamiljen.

Jag har fått en del klagomål på bristande bloggning och jag har egentligen inget bättre försvar än det faktum att jag har börjat arbeta. Jobbigt att börja 06.45 varje dag och hålla på fram till 15.30, inte för att jag på något sätt måste jobba ihjäl mig, men det är ändå ovant. Antar att det är dags att sova lite snart. I fredags hade vill sill-middag hemma hos mig, det var Buttis, Figge och Katten som åt sill och potatis och drack nubbe. Eller det är inte hela sanningen för vissa fegisar (en i alla fall) vågar inte dricka snaps eller äta sill. Jag tänker inte peka ut någon av de nämnda tre, men han dricker gärna cider och är lång. =) Lördagen bedrevs så att jag dömde först, sen for jag hem och packade mina väskor innan jag styrde kosan mot Finspång och föräldrahemmet. Det blev ett par öl på lördagskvällen med mina barndomsvänner och ett litet varv på lokala puben. I söndags spelade jag fotboll, vi vann vilket var trevligt, men jag orkade dåligt. Det var väl den uppdatering ni får för närvarande.

Senaste titel var The boys are back in town som är gammal klassisk dängare från Thin Lizzy, detta hade hela fyra stycken lyckats lista ut. Nu är jag trött efter att ha arbetat idag varför det blev en enkel och vanlig lottning. Denna lottning vanns av TNE som nu seglar upp på 8 poäng i tabellen och en delad andraplats tillsammans med Mentorn, kampen kring vinet tätnar nu när vi går in i sommarperioden. Grattis TNE, och för att citera en Linköpingsartist: "Den vinner som är trägen, den förlorar som ger upp". Kämpa på alla mina fans, jag ska skalla kudden nu.

Godnatt
/Freddie

The boys are back in town

Det är en sanning med modifiering, men en boy är på väg att vara tillbaka till Djurgårdens startelva. Daniel "Daja" Sjölund som under våren varit sjuk och gått ner i vikt, är nu på väg tillbaka mot formen igen. Skönt att höra för oss som saknat "Dajas" framfart på fotbollsplanerna, med Sjölund i full fart igen ökar konkurrensen i Djurgår'n och järnkaminerna kan segla uppåt i tabellen. Artikel om "Daja" tillhandahålls givetvis och finns här nedan.
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/allsvenskan/article2623012.ab

En annan boy som är på väg tillbaka till sta'n är undertecknad, som på lördag styr sitt flyttlass mot föräldrahemmet i Fjongspång. Vadan detta undrar ni, ska han lämna Linköping? Jag vill dock mana er, mina fans, till lugn. Det rör sig om ett kortare gästspel under sommaren, för att slippa pendla till sommarjobbet och bli lite bortskämd. Idag hade vi sista racet på campus, opponering av uppsatser. Det gick rätt okej tyckte jag, fick lite kompletteringar att göra, men vad fan jag kan inte begära alltför mycket heller.

Senaste titeln var Infected och denna titel är hämtad från Bad religions skiva Stranger than ficition Anton och TNE hade koll på att det var just Bad Religion som gjort låten och det singlades slant för att utse en vinnare. Eftersom Anton är totalt oduglig, fick han således representeras av kungens nuna. TNE fick då ta kronan, som blev kvar, och efter en rafflande lufttur landade så myntet i min hand och dra på trissor om det inte blev krona. TNE avgick därför med etappsegern och har nu skramlat ihop 7 poäng i tabellen. Han har nu en ensam tredjeplats och skuggar Mentor och Anton som ligger strax före honom. Kul att Ida gjorde comeback i tävlingen, ditt svar var bra Ida,  men det var inte det jag sökte. Hoppas du är med igen redan denna gång, puss på dig!

Nu ska herrn slänga sig i horisontalläge på soffan och glo, ha en bra natt
/Freddie

Infected

Infekterat skulle jag vilja kalla det att Janne Karlsson fått agera som assisterande tränare i Tre kronor. Ni kanske undrar varför och jag ska ge er min syn på saken. Det är ett faktum att Janne Karlsson varit onykter och riktat hotelser mot en ordningsvakt, något Karlsson också blivit fälld för i domstol och ursäktad sig för och ångrat. Det är också ett faktum att han är en kunnig ishockeytränare, det säger jag inte emot någon dag på året, men med tanke på den fällande dom han fått över sig borde han inte fått representera Tre kronor. Grabbarna Huselius, Tallinder och Lilja fick minsann inte representera landslaget trots att de friats från misstankar om brott. Svenska Ishockeyförbundet bör tänka över sina policies litegrann och införa den för alla parter, jämlikhet borde väl gälla även i Englunds rike? Karlsson säger dock till aftonbladet att han är färdig med landslaget, följ länken nedanför. Hoppas att Huselius kan komma tillbaka dit istället, han behövs där.
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/elitserien/article2606756.ab
Ska bli kul att se hur många som blir förargade på mig för det här nu, alltid kul att testa lite gränser.

På tal om infektioner så var jag hos en sjukgymnast idag, snygg övergång va? Han trodde inte att jag hade en infektion i kroppen, men väl en inflammation i höftpartiet (Det här måste vara årets snyggaste koppling). Får en remiss till läkare för provtagningar och grejor, men ska fortsätta träna med det jag kan träna, utan smärta. Han klämde tag i midjan på mig och sa åt mig att göra "situps" och det var nära att jag skrek av smärta, trots att jag är en jävligt tålig och tuff kille. Får helt enkelt avvakta läkarens kallelse och se hur mycket jag klarar att köra under tiden, men jag har inte tid med några större problem.

Skulle ha dömt igår, åkte ut till Malmslätt och hälsade på ledare och kolla in planen. Bytte om, gick ut och värmde upp i cirka 25 minuter, inklusive stretching och sådant som tydligen är bra för min kropp. Sedan gick jag in och skulle byta om till matchdress, klockan var runt 18.40 när jag gick in och matchstart var 19.00. Klockan hade hunnit bli tio i sju (18.50) när ledaren kommer och säger att det hade blivit dubbelbokning och att det hade kommit ytterliggare en domare till idrottsplatsen. Efter en snabb check med tillsättarna kom vi fram till att det blivit fel och att en skulle åka hem. Jag fick frågan om det var okej för mig att få ledigt, vilket det var så jag åkte. Känns rätt seriöst av en domare att komma till "arenan" en kvart innan match dock. Inte rätt mot lagen direkt. Nu kanske jag trampade någon på tårna, men vad fan infekterade relationer faller väl in under rubriken infected det med va? (Ständigt dessa erotiskt vackra kopplingar.)

Förra titeln som var Swastika eyes är en låt signerad Primal Scream, detta visste tre av de som lämnat kommentarer. En av dessa var TNE som dock inte fick vara med då det var han som ledde in mig på den titeln. TNE lämnade dock efter sig en fin kommentar med lite fakta om låten och gruppen i sig, sådant uppskattas och tackas det för. Av de två som lämnade svar som var giltiga, lottades det. Denna gång blev det en heads-up mellan mina chinchillor, dessa fick duellera med skarpladdade automatkarbiner. Chinchillan Anton var den som var snabbast i vändningen och pepprade Isabelle med ett helt magasin. Därmed avgick Anton som segrare i dagens etapp. Anton slafsar därmed upp sig på 9 poäng i tabellen och en ensam ledning. Vi gratulerar lilla Anton för den segern.

Välkommen att gissa på dagens titel och ni, ha en bra dag.
/Freddie

Swastika eyes

Snacka om sjuk organisation motorsporten har, en kille som haft en "nazisexorgie" med ett par prostituerade får sitta kvar som ordförande i det internationella motorsportförbundet. Vilka jävla puckon röstar för att ha kvar en sådan man på sin högsta post. Har man inte bättre förstånd än så borde man sitta inspärrad. Inte för att man blir förvånad dock, karlns farsa kände tydligen Hitler personligen. Bland de äldre lever nazi-sympatierna kvar kanske? De, som upplevt skiten, borde ju ha förstått något om några. Läs artikeln här.
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/motorsport/article2603635.ab

Tack till TNE som föreslog en bra titel till dagens inlägg. Tyvärr får vi inte se han bidraga i tävlingen om denna titel. Möjligtvis kanske han kan ge oss lite skön information om artisten och låten dock?


Igår var jag först på en föreläsning om A/V-didaktik, sedan åkte jag till Linköpings flygplats och besökte en arbetsgivare. Varför besökte jag den då funderar någon kanske, jo jag var nämligen på intervju med dem för en eventuell anställning som fastighetstekniker. Verkade som ett riktigt bra jobb, schysst arbetsgivare och allt sådant. De lovade att höra av sig igen innan midsommar. Det är bara att hålla tummarna, vore trevligt att tjäna lite pengar igen och kunna leva ut. Efter det dömde jag fotboll, tre matcher på två dagar känns i kroppen kan jag upplysa om för er som aldrig lämnat soffan. Ska döma idag igen, men det är väl bara att bita ihop och köra. Jag får väl vila imorgon som det ser ut nu.


Idag har vi suttit med en uppsats vi ska opponera på, blir spännande på torsdag. Imorgon ska jag träffa en sjuk gymnast (sjukgymnast) som ska kolla lite på min kropp. Jag tror jag behöver stärka upp vissa muskler för att få balans i kroppen. Se vad han säger dock, han kanske dömer ut mig helt.

Gårdagens titel var ...som eld, vilket är en låt av Imperiet. Hela fem underbara människor kunde detta och tvingade mig att lotta fram en vinnare. Denna vinnare blev Terror-Tess som med detta klev upp på 6 poäng i tabellen. Grattis till dig gumman.

Nu ska jag fylla på vätskeförrådet så jag orkar med kvällens uppdrag.
Ha en bra natt mina vänner
/Freddie


... som eld

Känner jag mig för närvarande, inte att jag är het sådär som ni tror nu. Jag är som bekant jävligt snygg, men bara i motljus. Däremot så är jag glödande varm efter att ha gjort två stycken fotbollsmatcher i solen. Först spelade jag lite boll mot Kimstad borta, det gick sådär för att vara snäll mot mig själv. Vi förlorade ju såklart matchen med 4-1 efter att vi helt enkelt varit för dåliga. Referat finns att läsa här http://sonstorpsik.blogg.se. Efter detta åkte jag hem till Linköping, åt mat, vilade och drack vatten innan jag blev hämtad för avfärd mot Bjärka-Säby. Nu kan jag ju inte se er som läser, men jag antar att ni ser ut som fågelholkar. Bjärka-Säby ligger mitt ute i ingenstans, men ett fotbollslag har de. Kul att se lite nya platser i världen ibland. Jag fick gå på den sidan där solen låg på, för er som inte bor nära mig kan jag upplysa om att det har varit sjukt soligt och varmt idag. Först en match där jag spelade 90 minuter i solen och sedan gå på linjen 90 minuter i solen har varit jobbigt för lilla mig.

Som eld är ju inte känslorna för vårat svenska fotbollslandslag såhär efter en förlust mot Ukraina, som enligt länkad artikel ställde upp med ett B-betonat lag. Läs själva.
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/fotbollsem2008/article2589422.ab

Anledningen till de här länkarna är att jag är med på bloggportalen, mest för att locka fler människor att läsa mina inlägg.

Ylva frågade i en kommentar om jag håller ordning på alla gissningar och resultat i tävlingen. Självklart har jag det, men inte synligt. Jag för statistik över detta för att försäkra mig själv och er om att rätt person får vinet.

Senaste titeln var Rock star och fyra stycken underbara människor blandade sig i leken och gissade. Fick tre olika svar och bara ett var rätt, det var nämligen Hole som jag hade i åtanke. TNE vinner därför denna etapp och seglar upp på 6 poäng i sammandraget. TNE delar därmed tredjeplatsen med Ylva som denna gång gissade fel.

Glömde ju också att Isabelle faktiskt fick 2 poäng för sin vinst senast. Det lönar sig att vara på hugget när det vankas jackpot.

Nu ska jag slå ihop på min soffa.
/Freddie

RSS 2.0