En lång varm promenad på en solig ö

Sitter och skriver detta inlägg på Restaurang No:1 i Palmanova, deras ägare är snäll nog att låna ut sitt internet till mig så jag kan hålla er uppdaterade om vad som sker hos mig. Idag har jag hållt mig borta från stranden och istället gett mig ut på en lång promenad. Min lilla tur tog mig till Portals Nous beläget cirka 4 kilometer från Palma Nova, min målsättning var att ta mig upp i bergen och därifrån knäppa lite kort över byn där vi bor. Tyvärr var det värre att ta sig upp i bergen än vad det är att ta sig in till Buckingham Palace iförd groddräkt och uzi, varpå promenaden gick längs med havet istället. Till slut hittade jag lite "high ground" och kunde få mig lite vyer att hänföras av.

Bilden längst är en av de jag fick med mig idag, kommer slänga in dem på facebook och bilddagboken vartefter så ni kan se alla korten, men det får vänta tills hemkomsten.

Just nu ska jag fortsätta njuta av min öl, och slösurfa lite innan det blir mat.

Puss på er
/F


Ho-ho-ho-ho-hockeyfrilla

Har spenderat ytterligare en dag nere på stranden, men inte en hel dag. Råkade bli ute sent inatt och spenderade halva dagen i sängen. Har hittat en ny favorit här nere, såg vederbörande igår. Tänk er en överviktig man med ett par tighta badbyxor av boxershortsmodell samt med en "trailerparkhockeyfrilla", gissa om jag råskrattade tyst för mig själv. Ikväll har vi starka funderingar på att lira minigolf, får se om vi lyckas med bedriften att ta oss dit bara. Gårdagens måltid intogs på restaurang  No:1, vilket gav lite minnen från Finspång. En svensk restaurang där jag fastnade och drack sprit till sent inpå natten.

Nu ska jag smörja in min kropp med senap och låta min gral fylld med grogg flöda över.

/F


Strandraggare, vackra bikinibrudar och brittiska skåp.

24 juni 17.00


Efter en relativt lång dag på stranden har jag nu sköljt av mig sanden och kan konstatera att solen tar fruktansvärt bra här nere. Jag tror jag har klarat mig från att bränna mig sönder och samman helt, men det märks att man inte är van vid att sola. Vad bjuder då Palma Novas strand på? Jo som ni säkert redan listat ut av min rubrik fanns det en och annan strandraggare som försökte se cool och snygg ut, det fann brudar i bikini som var en fröjd för ögat och så fanns det britter. Ibland undrar jag om inte alla fördomar man har gällande britter stämde in idag, men jag är nog lite för nykommen av stranden och behöver en viss distans till det för att kunna göra en mera nykter analys.

Något jag kan analysera är gårdagskvällen vandring uppe i Magaluftrakten, där verkade det finnas en trend att grabbgäng på 6-10 grabbar skulle bära en likadan t-shirt som förkunnade "malle 09" eller annat av samma sort. Tjejgängens trend däremot var att vara väldigt lättklädda, något (ganska) överförfriskade och rökandes. Förresten så rökte grabbgängen också när jag tänker efter. Något som är tråkigt är dock att det saknas en trådlös uppkoppling som jag kan tjuva in mig på från vår lägenhet, men jag ska nog försöka ta mig ner mot något café och sätta mig under kvällen eller morgondagen. Som den sanna turist jag är ska jag nog försöka ta en promenad i byn och kolla lite bakgator och folk, sevärdheter är jag tveksam till om det existerar några. Sedan kommer ju givetvis den fotografiska expeditionen att fortsätta, en ur mitt ressällskap har deklarerat att kort på henne (givetvis en kvinna) bestraffas hårt och skoningslöst. Nu ska jag se vart mina kumpaner håller hus och se vad kvällen ska ge.


/F


Mallis a go go baby

(Skrivet 24 juni 08.45)


Då jag lyckas skriva dessa rader innebär det att jag överlevde flygturen, förmodligen till TNE:s stora förtret, och just i detta nu sitter jag i min säng och inväntar frukost. Lotta pumpar luftmadrasser (ja plural) med elektronisk pump vilket får betecknas som lite löjligt va? Efter frukosten är det beachen som hägrar, ska väl bränna sönder mig ordentligt så ni får tycka synd om mig. Gårdagskvällen bjöd på en lite köttbit och några öl, men även en promenad genom Magalufs partykvarter. Det var tydligen någon form av midsommar här nere enligt källor, förvisso osäkra källor, men ändå källor. Det var fest nere på stranden och en hel drös med fulla människor av olika slag och former. Nu ska jag slå ihop och äta frulle.


/F

P.S. jag har begränsat med internetåtgång varför jag inte kan publicera direkt när jag skriver, men ni överlever väl? D.S.


Airborne baby

(Skrivet 23 juni ca 17.10)


Sitter i skrivande stund ombord på flyget ner mot Mallorca, har precis flugit förbi Malmö och Öresundsbron och kan väl därmed sägas ha lämnat Sverige bakom mig. Flygning går än så länge bra, men just nu börjar det skutta och hoppa en aning. För er som inte vet om det är flygning bland det absolut mest skräckinjagande jag vet. Om du läser det här så vet du ju dock att jag har kommit fram och haft möjligheten att publicera det. Har även fotat lite från luften, dessvärre missade jag att fota Öresundsbron, men däremot har jag fotat vad jag tror är Oxelösund (roots) och Åtvidaberg. Nu väntar jag på att bli betjänad med chips, dipp och dryck innan jag snällt ska flyga vidare. Flygtiden beräknades till 3 timmar och 20 minuter varav vi varit uppe i cirka en timme snart. Bilresan upp gick bra, men jag har svårt att förstå varför mina vänner måste mobba mig för min flygrädsla och hela tiden påminna mig. Jag slipper som tur är sitta i närheten av dem under flygningen så det är lugnt och skönt nu. Mer info om resan och förhoppningsvis något vackert kort på mig själv och mitt ressällskap kanske jag kan hota er med.
Min flygplanslunch, fint va?

/F


Idag har jag tagit mitt samhällsekonomiska ansvar, har du?

Jag har idag spenderat pengar och på så sätt säkrat inkomsten för en större hemelektronikfirma, och förhoppningsvis jobben åt deras anställda. Åtminstone delvis iallafall, men ändå. Jag har länge suktat efter att köpa en kamera och tog mig idag i kragen och gjorde så, jag var sur när jag var i london på att jag inte hade en kamera. Sedan köpte jag mig en iPod också, en Nano på 8 Gigabyte, så nu kan jag lyssna på musik ståndaktigt på bussen till jobbet. Med mig på min lilla roadtrip hade jag TNE, denna lagom molokna 08:a som till trots är en trevlig prick. Resten av dagen gick åt til att installera och lära sig program och funktioner. Sedan hade jag visst lite tvättstuga också och så hojtade Proppen till varpå vi promenerade, tog en glass och pratade om livets väsentligheter (läs ishockey).

På tisdag lämnar jag Sverige för en tid av en vecka, då ska jag bosätta mig nere på Mallorca och njuta av en och annan kall öl och bränna mig i solen. Ska även terrorisera mitt sällskap med att fotografera dem med min nya kamera! Japp mister paparazzi-öhman ska göra all han kan för att tråka mina vänner! Ska även försöka blogga lite ifrån solen så håll koll här inne för eventuella bilder och storys från resan.

Nu ska jag försöka njuta av en söndag och att jag är ledig imorgon!!

Puss på er vännerna!
/F

Svart midsommar

Nej rubriken anspelar inte på någon skräckfilm eller mörk incident i mitt liv. Den syftar dock på kvällspressens rubriker gällande midsommartrafiken. En rad trafikolyckor varav en del är orsakade av alkohol, något som gör mig fundersam och lite nedstämd. Midsommar har kommit att bli en ren fyllefest där det i stort sätt handlar om att bli så full som möjligt.  Allra helst verkar det populärt att köra bil på fyllan just denna afton och jag får lite svårt att koppla ihop det här. Jag är inte på något sätt nykterist eller motståndare till alkoholhaltiga drycker, men jag är mer fundersam till vårt folks behov av att supa sig skitfulla ständigt. Bara ta en öl eller säga nej till en öl bemöts ofta med kommentar i stil med "Lägg av och larva dig" eller "Klar vi ska bli fulla". Det verkar på något vara inrutat i svenska folket att det gäller att krypa hem annars är kvällen misslyckad! Att förändra det här beteendet är självklart en svår sak och jag har inget svar på hur man ska gå till väga med detta.

Sedan att det alltid ska bli slagsmål och bråk i samband med midsommar och större fester verkar vara någon populär grej, men jag antar att det är kul att slå folk på käften och vifta med kniv? Tydligen var det knivbråk på Öland under midsommar med dödlig utgång som både DN och Aftonbladet skriver om. Får man anta att det ligger alkohol och/eller droger bakom detta också?

Som den obotliga fåntratt som alltid måsta hitta något fyndigt i allt jag råkar på måste jag bara driva lite med artikeln som är länkad här ovanför. Mitt bland alla dödsolyckor och rattfyllor, jag räknar till 24 incidenter på tidsaxeln i artikeln, så dyker det upp från Göteborg: "Äldre dam påkörd av permobil och får föras till sjukhus för omplåstring. Polisen skriver en rapport om händelsen." Den tycker jag är lite småskojig mitt ibland död, fylla och elände. Antagligen inte fullt lika kul för den äldre damen som blev påkörd dock, men jag hoppas hon tillfrisknar.

Nu har jag nog skrivit tillräckligt med depressiva rader för den här gången, men när ska man börja tänka efter liksom?
/F

Är det lustigt att man funderar?

Läste på Aftonbladet att vår skolminister vill ta bort möjligheten att läsa upp betygen på komvux. Detta för att man inte ska slösa med pengar på de som redan utfört dessa studier en gång. Min fundering är varför i hela fridolfs namn ska man inte kunna få det? Det finns många incitament till att man borde få läsa om en kurs, man kanske har haft en lärare som delat ut betyget G till samtliga elever utan att för den sakens skull lära ut något. Man kanske var skoltrött och inte orkade med just den kursen och därför fick ett dåligt betyg och saknar kunskaperna. Det måste finnas en möjlighet att revanschera sig om man hamnar snett i ungdomens år. Tyvärr verkar Björklund vara av det virket att det skall vara disciplin och ordning till förbannelse, men jag tycker han verkar bra överdriven i den frågan.

Sen läste jag om en norsk fotbollsmatch, vilket bara i sig är värt en fjäder i hatten för inte kan väl norrmän spela fotboll? (Provokation) Det var en spelare som fick sitt andra gula kort för matchen och därför blev utvisad, men istället för att sura och gå av planen slängde han istället till med knepet att dra ner byxorna. Enligt AB:s rubrik så visade han könsorganet, men i texten står enbart att byxorna drogs ner. Lite udda sätt att protestera på, men ärligt talat spelar man i division 6 kan man inte räkna med att få högkvalitativa domare utan såna situationer när man blir missnöjd får man ta. Lite skojigt var det faktiskt och jag hoppas att avstängningen inte blir för lång.

Lustigt det där med hur saker urartar och artar sig, men i slutändan på varje dag har man ändå en eller fler situationer där man börjar tänka att "Hur i helvete tänkte dom då?"

/F

Hur i helvete tänkte dom då?

Det finns dagar när man helt enkelt funderar på hur människor tänker och fungerar, det kan vara gubbar som letar i containrar, TNE som befinner sig i offentlig miljö eller andra svårförklarade fenomen. Priset togs dock av ett Linköpingsföretag som härom veckan publicerade en platsannons, den finns att beskåda längst ner i inlägget, på arbetsförmedlingens hemsida. Min fråga är ju nu, hur tänkte dom då? I en tid därmoralpaniken drabbar vårt land och det är fult att ens anse att en tjej ser bra ut är det kanske inte läge att söka en ung tjej som dessutom skall skicka med ett kort.

Läs gärna annonsen nedanför och fundera på några saker, egenskapen "allmänt frisk, snäll och omtänksam" till exempel. Jag trodde alla företag ville ha frisk personal, men jag kan ha fel. "... brygga gott kaffe har du gjort i flera år" är nästa söta lilla egenskap som är smårolig, jag menar hur svårt är det att brygga kaffe liksom?

Något mer som slår mig är att annonsen verkar vara skriven till antingen barn eller extremt ointelligenta människor. Jag diskuterade detta med min vän, vapendragare och parallellslalompartner TNE och vi kom fram till att detta företag nog söker en 16-årig, puckad blondin med fina former som gärna tar'n i röven.

Nu ska ag inte orera mer kring detta utan låta er läsa annonsen och småle lite. Vill även tacka PB&J som tipsade mig om annonsen.

MVH
/F

Sekreterare med Spetskompetens sökes

RB LINKÖPING LTD, UK FILIAL

Publicerad: 2009-06-05, Annons-ID: 1541360

Linköping (Kommuninformation), 1 plats
Sista ansökningsdag: 2009-07-15

På grund av de anställdas höga genomsnittsålder söker vi yngre personer som kan axla rollen som Sekreterare.

Arbetsuppgifterna är att vara en i ett team där dina huvudsakliga uppgifter är att hjälpa till att fylla dem där sista viktiga procenten som behövs för att få en fulländad dag.

Svara i telefonen när kunder ringer. På bästa sätt vara en extra hjälp under dagens pass.

Skriva på dator med hjälp av fakturaprogram skapa kundfakturor. Posta fakturor till kund samt vara allmänt frisk, snäll och omtänksam.

Att Brygga gott kaffe har du gjort i flera år.

Allmänt god fantasi.

För att få en jämnare könsfördelning på vår arbetsplats ser vi gärna en kvinnlig sökande.

Bifoga foto

Varaktighet/Arbetstid

Tillsvidare

Heltid

9 - 17 måndag - fredag

Lön

Fast lön

vi har fasta löner enlig avtal

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2009-07-15

vi vill ha ansökan med foto

Vi tar emot ansökan via e-post:
--------------------------------------

Kontaktpersoner

M------- W---, 08------------------- (Fast nr)Arbetsgivare

RB LINKÖPING LTD, UK FILIAL

Postadress


Jag måste vara viktig, ty folk är ute efter mitt skräp!

Ja mina kära vänner, det har hänt jag har blivit en viktig person som folk ser upp till. Idag när jag kom ut på gatan där jag bor stod en gubbe och rotade i den container som står där. För er som inte läser skvallerpressen om mig kan jag upplysa om att det har bytts fönster i mitt hus och det avfall som blir av detta slängs i en container utanför porten. När jag klev ut genom porten stod det alltså en gubbe där och letade bland skräpet. Jag gav honom en ganska så suspekt blick, varpå han mumlade något om fönsterbyten, taklistor och något mer som var oförståeligt. Det hör till saken att han inte alls såg ut som en lodis utan som en helt vanlig gubbe liksom. Lustigt det där vad folk tar sig till för att ta del av kändisars grejor.

För övrigt har Frankrike tagit ett intressant beslut gällande nedladdningslagar, Frankrike var på väg mot en jättesträng lag som möjliggjorde avstängning från internet. Som tur är fattade deras motsvarighet till lagrådet beslut om att det ska åligga domstolar att stänga av folk.

Sedan är det val i Iran också, det brukar kunna vara lite småroligt att följa. Det mesta kan hända och det finns en del udda lagar där nere. Tydligen vill folk ha in en reformistisk president, men det ville man visst förra valet också och då dribblade väktarrådet runt lite och splittrade väljarkåren!

Nu ska jag återvända till fotbollsmatchen!
kram på er

The Boss regerar, utan att ha vunnit ett val!

Under avdelningen något korkade rubriker ansåg jag att det var dags för en aktuell, torr, tråkig lite göteborgsfyndig variant. Anledningen till det är, för er som fullständigt saknar allmänbildning och koll, att det var valsöndag igår samtidigt som Bruce Springsteen lirade på Stockholms Stadion. Konserten var helt suverän och Springsteen är troligtvis bland det mäktigaste som existerar live just nu. Vi pratar tre (3) timmar fyllda med underbar musik framförda av en gubbe som är enorm i sitt sätt att väcka en publik till liv. Det enda som jag kan klaga på är att det var lite kort, men underbart skall ju tydligen vara lite för kort hela tiden. Saknade dock en av mina absoluta favoritlåtar, "Out in the streets", men återigen man kan inte få allt här i livet. Nu återstår bara att längta och vänta till nästa tillfälle då "The Boss" återvänder till en arena nära mig. Såhär lite i utkanten av min korta redogörelse vill jag sätta plus för trummisvikarien, som är son till den ordinarie trummisen, riktigt grym på pukorna den mannen han höjde energin litegrann för gammelgubbarna. Följ länken "Bruce Springsteen" för att läsa en tidningsrecension.

Valet till EU-parlamentet blev ingen större överraskning om ni fråga mig, valdeltagandet gick upp och piratpartiet kom in i parlamentet. Tycker det visar på att övriga partier har haft svårt att hitta en bra lösning på den nya tidens teknik. De har en viktig fråga idag att fildelning bör legaliseras, men vi måste ändå se till att de som skapar musik, böcker och film kan tjäna pengar och leva på det. Utan denna möjligheten försvinner snart kulturskapandet, men det måste gå att lösa tillsammans med kreatörerna. Problemet är skivbolagen just nu, dessa girigbukar som bara ser dollartecken hela tiden. Självklart vill de förbjuda fildelning eftersom de inte kan sälja lika många skivor för 180 kronor längre. Det är en rejäl avans per skiva de har, något som givetvis retar folk eftersom det finns ett billigare sätt. Jag kan tänka mig att betala för att ladda ner musik, men det får inte bli oskäliga summor som syftar till att betala skivbolagsdirektörer feta pengar. Nya tider, ny teknik, men tyvärr gamla gubbar i gamet.

Tyvärr försov jag mig och hann inte gå till röstlokalen, men det parti jag tänkt stödja klarade gränsen utan min hjälp denna gången också. Känn lite dåligt att inte utnyttja sin rätt att rösta, men vad fan inte ens 50% av befolkning gick till urnorna, det känns lite pajasvarning på valet dock. Nästa år är det dock riksdagsval och då är det verkligen på sin plats att man går och röstar, ett riksdagsval där man röstar fram vilka som skall regera det land man bor i är viktigt att deltaga i.

Nu har jag upptagit eran tid alldeles för länge igen. Kåserande om ej nedgrävda tunnelbanor får följaktligen vänta ytterligare en dag eller fler!

/F

A new me

Nu lät jag väl säkert luta någon med rubriken, det är givetvis inget nytt med mig utan jag är fortfarande samma gamla puckade nöt. Däremot har jag börjat träna igen, körde ben idag och misstänker starkt att jag kommer ha träningsvärk imorgon. Blir ett pass imorgon igen, men dock inte ben utan min spinkiga överkropp. Dessutom har er hjälte (nåja, jag iallafall) upptäckt att det är dags att jobba bort sin lilla mage så jag kan se snygg ut utan tröja. Just nu ser jag mest löjeväckande ut, vilket i sig kan vara positivt om man har som syfte att roa folk.

Har upptäckt en kvinnlig sida hos mig själv också, nej jag kan fortfarande inte göra två saker samtidigt. Jag har en hel drös med skor och jag råkade köpa ett par nya i veckan också, men hallå det var bra pris skorna var sjukt snygga och riktigt sköna, borde det inte vara tillåtet då?

På tal om att stå i vägen, som jag orerade kring i mitt inlägg där jag beskrev mitt varv på ICA Maxi, så åkte jag idag spårvagn i Norrköping. Bara det faktum att staden har en tunnelbana som man glömt att gräva ner är i sig ett intressant ämne att blogga om, men det får bli en senare uppgift. Hur som helst, när jag klev på nämnda spårvagn hamnade jag bakom en tjej i 25-årsåldern som klev på framför mig, slängde ner sitt kort i kortläsaren för att sedan stå kvar och blockera kortläsaren för övriga resenärer! Hur i helvete tänkte den tjejen då? Blev så förbannad att jag med ovänliga ord bad henne flytta på sig till slut! "Sur-Fredwurst" börjar vakna till liv, passa er!

Nu är det dags för sängen snart igen
/F

Denna dagen ett liv

Jag har inte motivation till att skriva ett långt jobbigt inlägg som får dig att spy, inte idag iallafall. Har hjälpt Mike och Sara i huset under helgen, vilket gick bra! Efter mycket slit, svordomar och skratt fick vi faktiskt till något som liknade ett tak och dessutom lite väggar.

I söndags tog jag en promenad längs stångån med "Proppen", vilket också renderade i en glass på slussencafét. Skönt att röra sig dock, söndagar är ju inte världens roligaste dagar såhär på sommaren. Hoppas vintern är här snart så man får ge sig hän till lite ishockey igen.

Började träna rejält igen denna vecka också, bara att hålla tummarna för att ryggen håller nu. Frågan är om den inte måste hålla för att det inte ska vara slut på karriären? Måste försöka springa lite också så jag kan knäcka Amandha i spåret också, jag ska lura med dig och Chrille och springa ifrån er! Antar du utmaningen?

Ska snart åka till Mallis också, en veckas semester i solen, ska bli skönt att komma bort litegrann!
Nu är det väl läge att sova lite igen va?

godnatt på er mina kära undersåtar
/F

RSS 2.0