En lördag av rang

Det måste man nästan säga att det faktiskt är idag, i alla fall om man gillar idrott och eftersom jag gillar det så är det ju så. HV71 har idag läge att gå till SM-final mot Färjestad om man, på hemmais, besegrar Frölunda. Nedsläpp är officiellt 16.00, men det är TV-match och det brukar bli fördröjt några minuter då. Frölund måste således vinna på bortaplan för att få till en sjunde avgörande match i Göteborg, men jag tror och hoppas de lyckas med detta. Mest för att jag vill se en sjunde avgörande match, det är ofta roliga matcher med mycket nerv. Uffe Dahlén säger att hans spelare måste bli desperata, men jag tycker de behöver komma upp i normal standard för att lyckas.

Senare ikväll är det ju dessutom Portugal - Sverige i den vackra sporten fotboll, en match som föregåtts av en hel del "trash-talk" vilket uppskattas, främst eftersom en av fotbollsvärldens största fjollor spelar i Portugal, jag pratar självklart om Ronaldo. Han är en filmare av stora mått och en riktig baby som gråter så fort något går emot honom. Tillsammans med Rooney utgör han i sitt klubblag det äldsta baby-paret någonsin, de bara gråter, gnäller och klagar när det går emot dem och klarar inte av att erkänna att de själva inte räcker till alla gånger. Jag hoppas någon i det svenska laget går in och sätter till en rejäl propp på han så han kommer ur balans, vilket även delas av andra.

Igår var jag dock på konsert och såg den underbara mannen Joakim Thåström, som spelade kvällen till ära här i Linköping. Han spelade en hel del från sin senaste skiva, men också en del gamla sköna låtar. Han avslutar så klockrent med vacker död stad vilket är en perfekt avslutning. Helt klart en bra konsert och Thåström levererar precis i vanlig ordning.

Har idag hunnit med att hjälpa Proppen köra grejor till soptippen, och vi fick börja med att skruva ner hennes gamla bokhylla. Då satt Linn på en stol och tittade på när följande konversation ägde rum:

Linn: Ska du inte använda en sån där "visch-visch" som vi använde igår?
Proppen: Alltså det går inte att använda den till det här, för du menar väl skruvdragaren?

Jag var tvungen att ta Linn i handen och tacka för den underbara omskrivningen på skruvdragaren, för det var mycket riktigt den hon menade! Proppen bjöd sedan på lite välbehövlig mat innan jag for hem för att författa dessa rader för er.

Nu väntar jag på att några vänner kommer ner och ska kolla hockey, dricka en lite öl och snacka ofantliga mängder strunt. Ikväll blir det nämligen utgång med mat och pilsner till fotbollen. Se om vi träffar lite roliga människor ute ikväll, vi får väl hoppas på ett par goda skratt.

Vill tacka för er uppmärksamhet kring min historiska genomgång av rondellen (se förra inlägget), PB&J efterlyste en beskrivning av övergångsställets framväxt och jag ska se vad som kan åstadkommas i den frågan, jag får nog ta hjälp av TNE som är historiedoktor inom värdelöst vetande.

Nu har jag tagit upp alldeles för många minuter av ditt liv medan du läser detta. Ber om ursäkt för det, men jag förstår om du inte kan slita dig från en underbar man som mig.

/F

Cirkulationsplats

Tänkte att jag skulle lära er, mina inkompetenta läsare, lite om den underbara uppfinningen Rondellen, eller som det mer akademiskt kallas - Cirkulationsplatsen. Detta rundformade farthinder som pryder våra vägar och sänker vår hastighet när vi som minst vill detta. Cirkulationsplatserna uppstod redan på romartiden under Julius Caesars maktperiod. Det var en tvist gällande en korkek, som väldigt många, man skulle kunna säga en majoritet, ville beskära väldigt kraftigt. I själva verket ville man jämna trädet med marken för att anlägga en ny väg där eken stod. Caesar å andra sidan ville inte att trädet skulle falla offer för skövling och detta utav två anledningar. Den ena anledning var att under just detta träd blev Caesar kysst första gången av en flicka, åtminstone första gången av en flicka som han inte var blodsbesläktad med. Den andra anledningen, som också var den stora anledningen, var att mannen som föreslagit att trädet skulle kapas var samma man som stulit ovan nämnda flicka från Caesar. Då Julius Caesar var en väldigt vrång, otrevlig och annars väldigt lik min gamle vän TNE till sättet, ville han naturligtvis visa sin makt. Alla ansökningar om att såga ner trädet avslogs i väldigt arroganta ordalag och när Caesars trätobroder till slut tröttnat på att ansöka om av såga ner trädet visade han sitt missnöje genom att köra sitt hästspann runt det aktuella trädet varv efter varv efter varv.

Caesar som ansåg detta vara en skymf lät fängsla den protesterande hästspannsföraren och efter en mycket tvivelaktig rättegång dömdes mannen till döden som kom att verkställas genom, just precis, hängning från det aktuella trädet. Detta ansågs inte lämpligt av roms hästspannsförarförening som varje år efter detta på årsdagen av hängningen visade sitt missnöje med Caesar och sin sympati för den avrättade genom att köra varv efter varv runt diverse träd runt om i staden. Detta fick till slut sådana konsekvenser att Caesar fann för gott att den enda lösning på problemet var en kompromiss. Denna kompromiss gick helt enkelt ut på att man byggde vägen och lät trädet stå kvar, runt trädet byggde man en väg som gick i en cirkel runt trädet och döptes efter Caesars trätobroder som bar namnet Cirkularis. Detta gjorde att namnet på denna konstruktion blev just cirkulationsplats.

Vid detta laget har ni förhoppningsvis insett att jag bara skojar med er, men om ni inte kopplat detta får ni anse er lika grundlurade som Wanja Lundby Wedin och bör genast ställa er i skamvrån.

Själv tänker jag avsluta mitt liv, nej jag skojar, min dag och krypa ner i sängen.
Godnatt
/F

Et tu, Brute? (Även du, min Brutus?)

Ni som har skuttat in här med jämna mellanrum den senaste tiden har uppfattat att jag skrivit en del om orättvisa i världen, detta fortsättes det med då jag idag läser aftonbladets avslöjande om AMF:s förre VD Christer Elmehagen som inte var nöjd med sin årslön på fem miljoner kronor. Han såg dessutom till att få en pension på 59 miljoner kronor under en tio-årsperiod. Totalt under dessa tio år tjänade karln 98 miljoner kronor! I den styrelse som bestämde om denna modesta lön satt fem företrädare för landsorganisationen (LO), på LO:s hemsida står att läsa följande under länken "Detta är LO":


"I facket jobbar vi tillsammans för ett bättre arbetsliv. Vi förhandlar med arbetsgivarna om löner, arbetsmiljö och arbetstider. Och vi arbetar också för en bättre framtid för oss arbetare. Här hemma och över hela världen.

Solidaritet och rättvisa är ord som betyder mycket för oss. En del säger att ensam är stark, och visst kan det ibland vara så."

Rättvisa var ordet sa bill, men vore inte det mest rättvisa att alla de undersköterskor, bilmekaniker och dagisfröknar fick ta del av dessa pengar i sina pensioner istället för att en redan överbetald gubbe ska få ännu mer? Istället har man sänkt pensionen för våra pensionärer. Detta är en mycket absurd värld vi lever i och det är upp till oss om den ska bli bättre. När även fackförbunden som skall se till arbetarnas bästa medverkar till dessa sinnessjuka beslut är det dags att protestera.

Det om samhällets orättvisor för nu, ska se lite idrott på TV med en god vän och mumsa kebab nu. Kommer nog in en sväng under kvällen och skriver lite om gårdagens och dagens idrottsliga upplevelser.

/F


Vårt samhälle är lite lustigt ändå

Det är rätt lustigt hur vår försäkringskassan försöker jaga sina stackars invånare. Nu ska man ha intyg på att barnet är sjukt för att få "VABA", (Aftonbladets artikel) är inte detta bara löjeväckande och ett steg mot ett kontrollsamhälle? Vad är nästa steg operera in en termometer med radiosändare i alla människor för att kolla upp deras friskhet? Mitt tycke är nog att det finns värre fuskare att jaga, det här blir bara krångligt, tur att man inte har barn helt enkelt. Även Dagens nyheter behandlar frågan, men det lär väl inte hjälpa då försäkringskassan älskar försvårande byråkrati.

Sedan fick vi återigen ett bevis på girighet hos de styrande människorna i samhället. SVD skriver om AMF Pensions tidigare VD som ska ha en pension på 62 miljoner kronor!! Sinnessjuka summor detta, hur fan kan en människa  vara värd dessa summor?

För övrigt har veckan varit tämligen bra, jag har trakasserat TNE för hans fjortisfasoner i sin blogg. Dagens outfit liksom, jag uppmanar alla mina läsare att öppet hånflina denne halvfigur. Jag har också återupptäckt att för många glas vin ger huvudvärk dagen efter. Dock så har vi genomfört årets grillpremiär, är det någon av er som var före med det?

Någon har dessutom busat kungligt med mig, det började igår efter jobbet när jag slog igång min privata mobiltelefon. Någon har ringt från ett skyddat nummer och pratat in ett busigt meddelande på mitt mobilsvar, hallå det är jobbigt att inte veta ju. Sedan fick jag två SMS från olika nummer som skrev inte alltför lätta meddelande att förstå plockat ur ett sammanhang, givetvis var detta också från nummer som inte gick att spåra.

Ha nu en trevlig lördagskväll, det tänker jag ha.
/F

Sunday bloody sunday

Trots att titeltävlingen sedan länge är över och förbi kändes titel rätt, dock ut ett ironiskt perspektiv. Söndagen har varit bra och jag känner mig äntligen frisk igen, varför detta dröjde till söndag kan vi väl låta vara osagt. Det är dock ett faktum att jag sedan jag blev sjuk i måndags kväll inte druckit whiskey någon dag förrän igår kväll. Att jag sedan frisknade till dagen måste ju vara ett tecken på denna drycks medicinska förmågor? Vad tror ni mina kära läsare om detta "sammanträffande"? Det är faktum att skidlandslagets läkare rådde Emelie Öhrstig att använda whiskey som botemedel mot halsont, detta ledde till ett VM-guld. Om en läkare använder det som råd måste det ju vara jättesant och en godkänd metod. Se länken nedan till SVT för referens till denna medicinska fundering.
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=28354&a=339336&lid=puff_340566&lpos=extra_3

När vi ändå har inlett dagen med saker som äntligen är över, går vi raskt över till melodifestivalen. Jag klarar inte av att inse vad storheten är med denna fruktansvärda tävling. Sedan när man dagen efter läser att vinnaren av melodifestivalen redan är uppbokad vid nästa tävlingstillfälle, av ett annat gig. Då blir man fundersam som logiskt tänkande varelse och funderar på varför hon då ställde upp i tävlingen? Var hennes intention att inte vinna? Det går långt över det lilla förstånd jag har.

Tydligen anser dock svenska folket att rätt låt vann vilket får anses som ett steg framåt, men tydligen vann inte bästa låten. Även detta övergår mitt förstånd. Tävlingen har passerat sitt bäst-före-datum i mitt tycke då folket numera röstar i europatävlingen. Detta gör att östländerna ligger bättre till då de länderna är fler till antalet och ligger närmare varandra kulturellt. Nej lägg ner skiten och visa mer idrott på TV istället.

Nu ska jag se på Beck.
Hej då mina vänner.
/F


Sportlördag

Har tagit en riktig sportlördag i min ensamhet. Inledde med frukost och skidåkning, borde utförsåkning och längd stod på programmet. Mitt i femmilen startade dock dagens mest intressanta fotbollsmatch mellan Manchester USA och Liverpool. Mycket intressant och bra match, men Manchesterförsvaret uppträdde inte ens förvirrat utan släppte till alldeles för lätt. Liverpool vinner matchen rättvist i mina ögon och detta håller också lite liv i tabellen inför slutet.

Efter den matchen var det dags för slutspelshockey med två matcher på programmet, då jag valde match efter min föraning om hur het matchen i fråga kommer att bli, blev mitt val idag Timrå - HV 71. Jag ångrar mig absolut inte då den hade spänning, nerv och en förlängning. Jag kan inte låta bli att tycka synd om Mikko Lehtonen, vars skena gick sönder och låg till grund för den press som ledde till HV:s segermål. Timrå ville ha målet bortdömt då man ansåg att deras målvakt (Backlund) blivit borttagen på ett oschysst sätt. Jag håller nog med Thomas Johansson i kanal fems studio som anser att Backlund blev bortflyttad, samtidigt håller jag med Timrås kapten som i sin intervju efter matchen med nämnda TV-kanal sa som så att det är dömt och det ingen idé att diskutera.

Det blir sjunde match mellan dessa lag och även mellan Linköping och Skellefteå sedan AIK slagit tillbaka Östgötarna i norrland. Lokal anknytning där var att Jimmie Ericsson, uppväxt i Norrköping, gjorde Skellefteås femtemål. Kan nästan ana att det kändes extra skönt för en gammal "häst" att näta mot LHC. Blir ett val på måndag igen, se någon av matcherna på TV eller kanske se till att få lite slutspelshockey på plats i Cloetta Center. Det kan vara sista matchen för säsongen.

Just nu ser jag på Philadelphia - Rangers där det just nu är paus i en match som har lite glöd i sig, snart slutspel där borta också.

Imorgon fortsätter kvalserien med två stycken TV-matcher som följes av NHL-match på kvällen. Kan bli en lång soffsittning imorgon också med andra ord.

Hoppas ni får en bra kväll

/F


Företagen visar upp lite samvete till slut

Ticnet, LiveNation och Fotbollförbundet anmäler svartabörsenhandlare (tungt ord) av biljetter, detta enligt en nyhetsflash på aftonbladets nätupplaga. Äntligen säger jag och syftar då till tidigare inlägg i denna blogg. Så länge dessa svindlare för härja fritt kommer vi aldrig tillrätta med detta problem.

Läste dessutom att SEB backar om sitt beslut om höjda löner för cheferna. Lustigt att det ska krävas en folkstorm för att de ska ta sitt ansvar. Nu återstår att se när de försöker trycka upp lönerna nästa gång, för lita på att de kommer att göra detta.

Även AMF pension har varit ute i blåsväder på grund av girighet de senaste dagarna, här var det också absurda ting i görningen. Bolagen går med förlust och pensionstagarna kan få lägre utbetalningar, då var det en klok idé att betala ut saftiga bonusar ansåg man. Tursamt då att det finns mediala röster som gör omvärlden uppmärksamma på detta så galenskaperna får ett slut!

I fallen med SEB och AMF är det i mina ögon en skymfning att kollektivanställda sänds ut i arbetslöshet medan chefer kan plocka ut rejäla bonusar. Hela samhället, även den rika eliten, måste ta sitt ansvar när ekonomin gungar betänkligt.

Nu ska jag halvsova på soffan och tänka ut mer saker jag är arg på

/F


Extrakonsert

U2 släppte som väntat en extrakonsert, men inte ens den lyckades undertecknad få biljett till. Då jag tidigare lämnat tillräckligt kräkande över biljetthandeln nöjer jag mig med detta.

Däremot ger jag en extrakonsert på min vän Idas blogg. Läs detta är ni snälla, hon förtjänar läsare då hon är en lattjo filur med ett skönt sätt att skriva.

länken dit? jo den är ju http://mira83.blogg.se/

Ha en bra eftermiddag ikväll börjar kvalserien.

/F

About bloody time!!

Läser precis en artikel undertecknad av representanter från regeringen (konsumentministern), Live nation, United Stage, ATG samt Ticnet. Artikeln belyser det problem som finns med svarthandel av biljetter. Till exempel vid stora biljettsläpp, såsom Metallica, Iron Maiden, Bruce Springsteen samt nu aktuella U2 är det fruktansvärt svårt att komma fram till biljettkassan, det ligger redan dagen innan släppet biljetter till försäljning på diverse e-handelssidor och dessa är betydligt dyrare än originalbiljetterna. Detta är ett problem som inte alls är nyss påkommet utan det har funnits med ett bra tag, men LiveNation (tidigar EMA telstar), Ticnet och ATG har inte gjort något åt det utan hänvisat till gällande lagstiftningar. Varför kan inte företagen själva ta strid för detta och sänka antalet maxbiljetter, kräva personuppgifter av biljettinnehavaren eller liknande? Troligtvis är det feghet från företagen som inte vill ta diskussionen med sura biljettköpare. Mycket smidigare att låta staten stifta en lag och då kunna skylla på den. Hoppas dock denna lag kommer reglera möjligheterna att ta ut för mycket betalt för biljetter i andra hand!

Jag har själv suttit i telefonkö sedan klockan nio imorse utan att komma fram, på internetkön har jag haft mer än 15 minuters kötid sedan samma tidpunkt imorse! Antagligen ska jag inte åka på U2 i sommar helt enkelt!

Under dagen kommer ni kunna läsa mer av mig på min väns blogg -> http://mira83.blogg.se/ Det handlar om andra saker än de jag skriver om här och kanske kan få er att dra på smilbanden. Ida, som min vän heter, och jag tror att det kommer bli bloggsfärens stora händelse idag!

Vår värld är inte rättvis

Det är rätt absurt att läsa detta, när Sverige ligger i kris och människor kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet. Hur kan en av våra stora banker agera så fruktansvärt taktlöst? Bakgrunden till den höjda pensionspengen ligger i att SEB tvingades ta bort bonussystemet och då istället valde att höja lönerna för ledningen, löner som redan innnan var svindlande höga. Jag finner en intressant fråga i det här, hur många av alla de som varslats från sina jobb har idag konton hos SEB? Tänk om dessa samtliga valde att dra tillbaka sina pengar och byta bank?  Visst att det rör sig om två skilda sektorer, men någonstans måste det finnas någon reson i detta. Känsla och taktik verkar saknas i vissa lägen, jag säger inte att det är fult att tjäna mer pengar än någon annan, men kanske är läge att tänka på omvärlden. I vanlig ordning struntar väl de högt uppsatta potentaterna fullständigt i vad gemene man (kvinna) nere på verkstadsgolvet anser och tjänar för stunden.

Wallenberg säger ju dock att totalsumman är sänkt, oj stackars lilla Vd Annika Falkengren som helt plötsligt "bara" tjänar nio miljoner kronor istället för sju med möjlighet att bli tolv. Frågan är hur hon ska klara sitt matkonto denna månad? Tyvärr lever vi en värld där en del av samhället har det ruskigt bra ställt och denna klubb för inbördes beundran fortsätter att sko varandra. För att citera en känd svensk komikers ena rollfgur "Jag tycker inte om det"

För övrig anser jag att anonyma kommentarer är löjliga, stå upp för er själva med antingen ett namn jag känner igen, en mailadress eller en webadress som kan härledas till er.

Återkommer senare idag med ett inlägg gällande biljettsläpp och aspekter på dessa.
/Freddie

Så var det dags igen!

Tråkigt att det ska inträffa, men det är uppe igen. Roger Rönnberg, tränare i Luleå, är arg på funktionärerna i Frölunda. Det skulle tydligen gått ett par sekunder på klockan efter avblåsning på slutet av matchen. Mycket riktigt var domaren där och rättade till speakerbåset, men det är trist när det händer. Jag vill självklart tro att alla som jobbar som funktionärer har en neutral inställning, men det är återigen folk som jobbar för en organisation och de är värvade från samma ort. Tråkigt också med tanke på strulet i förra årets slutspel nere i Göteborg, men jag tror inte Rönnberg hade reagerat lika hårt om det inte var för gårdagens problem.

Matchen i sig var Frölunda bättre i mina ögon. Luleå stod emot bra defensivt, men hade svårt att åstadkomma något ordentligt framåt. Omark kändes mest som en gnällig snorunge som vaknat på fel sida. Synd då det faktiskt är en duktig hockeyspelare. Luleå får ta semester nu och Frölunda är klara för semifinal. I övrigt vann Linköping och H71 ikväll och det blir nya matcher på lördag att se fram emot, det är ändå detta man längtat efter hela säsongen. Jag tror Färjestad eller Frölunda höjer bucklan i år, HV kan komma dit också om de vänder mot Timrå. Linköping tror jag inte räcker till inte heller Timrå eller Skellefteå.

Nej nu ska jag kolla upp sängen lite igen tror jag, men jag tror nog det kommer lite inlägg imorgon igen.
/F

Djurgårdens styrelse i framkant

Läser på Aftonbladets hemsida att Djurgården tagit ett styrelsebeslut som är helt rätt i tiden. Fattas bara att övriga fotbollsvärlden följer efter. Såg igår i Champions league hur en Roma-spelare låg ner och när Arsenal fortsatte spela kom en visselorkan från italiernarna. När Roma sedan bröt och vände spelet låg inte nämnda spelare kvar och grät, såg ingen italienare som försökte mygla till ett spelstopp igen. Det måste vara upp till domaren eller det egna laget om spelet ska stoppas!

Läser på elitdomarnas egen om deras framfart i slutspelet, mycket bra grepp av dem att skriva om sina uppdrag. Intressant tanke om att de flesta begår misstag i sitt arbete, men få är förunnade att få läsa om dessa i tidningar och bloggar. vill du läsa vad de skriver? kolla denna länk: http://elitdomarna.se/Blogg/Misstag.aspx

Nu ska jag fundera på lättlunch, domarteamen till kvällens match är dock inte släppta ännu? Mörkar förbundet måntro?

/F

Inget omspel för Luleå

Precis som jag förutsåg i mitt förra inlägg får Luleå avslag, av tävlingsnämnden, på sin protest. Det skylldes på en regel som förkunnar vad som gäller när en båsfunktionär gör fel. Artikeln finns på AB:s nätupplaga
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockeybladet/sverige/elitserien/article4628481.ab  

Jag har tackat ja till ett nytt jobb förresten, det skrev jag inte i mitt förra inlägg. Kommer börja som fastighetstekniker på Eventfastigheter AB i Norrköping efter påsk. Sa upp mig från mitt nuvarande jobb i måndags, lyckligtvis utan sura miner från min chef. Får nu börja jobba med intressanta evenemangsfastigheter vilket blir en häftig utmaning.
 
Den här förkylningen tar död på mig inte nog med att jag snart har nyst ur mig varje lite hjärncell jag har kvar så hatar jag att sitta hemma och bara vänta. Väntar gör jag på kvällens slutspelshockey som ska följas noggrant. Igår såg jag inte klart matcherna eftersom det visades Arsenal på TV. En trevlig match som dock borde avgjorts tidigare enligt mitt tycke! Nu blev det straffar vilket jag är alldeles för nervös för att klara av att se. Trevligt dock att vi är vidare till nästa omgång och att alla italienska skådespelare är ute ur finrummet!

Nu ska jag se på direktsändningen från Rosenbad och headbanga i takt till politikernas tal

/F

Upp till kamp

Bakom denna socialistiska slogan döljer sig inte alls något politiskt, även om det faktiskt kan ha lurat hit någon av den anledningen, men däremot en uppmaning till världens forskare att få fram ett vaccin mot förkylningar. Dock skall jag inte gny mer över min förkylning här utan rent krasst konstatera att barnafödsel är löjligt i jämförelse. TNE den gamla avdankade soproten från Väsby anser dock att jag borde bitterblogga angående min rygg, men jag nöjer mig med att konstatera att min säsong är slut på grund av ryggen. Ska träffa en sjuk gymnast (sjukgymnast för er som inte klarar av skämtsamma omskrivningar) och få ett träningsprogram för att träna upp min lilla kropp. 


Något som borde kämpas för är dock de SAAB-anställda i Trollhättan som fått ett varsel på sig. Den här ekonomiska krisen får nästan ta slut snart då det börjar kännas olustigt det här! Enligt artikeln är uppsägningarna till för att minska utgifterna vilket kan vara förståeligt för företaget, men sjukt trist för de drabbade arbetarna. Läs artikeln här http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4626121.ab

Något annat som borde bekämpas är dessa "skolskjutningar" som kommit på tal även i Europa. Läste nu att efter den senaste skjutningen i Tyskland är förövarens far brottsmisstänkt för brott mot vapenlagen, läs här  men det känns som en lätt utväg att börja beskylla pojkens far för vårdslöshet. Problemet måste finnas någon annanstans när en ung man går in på en skola och skjuter ihjäl människor.

Såg även på hockeymatchen mellan Frölunda och Luleå igår där domaren Sjöberg tyvärr gör en miss. Sådan händer tyvärr och det är inte lätt nere på isen när man är uppe i varv och har mycket folk på läktarna som skriker och gapar. Sen är det lätt för alla "kunniga" skribenter att såga hit och dit. Jag insåg också att det var ett fel begånget direkt när pucken släpptes efter målet, men då satt jag jag också nedsjunken i min soffa med en kopp té i näven. Utan någon som helst inverkan eller stressande faktorer är inte beslutet så svårt. Nu har dock Luleå begärt omspel enligt denna artikel, möte hålles enligt artikeln samtidigt som denna blogg skrives. Såg att hockeyligans Tommy Töpel anser detta vara ett bedömningsfel och att det inte ska gå att få omspel på den grunden. Jag håller inte med honom om detta, bedömningsfel var det när Rögle fick mål godkänt trots spark. Detta är mer utav en "teknisk foul" som bör kunna ge omspel, nu lär inte tiden finnas till detta och protesten kommer troligen avslås. Tycker inte om de som anser att Sjöberg ska stängas av dock, han har erkänt sitt misstag och vet mycket väl vad han gjort. Sedan får Anrell och gänget tycka precis vad de vill, bevisligen saknar de kompetens inom domarfrågor och vill mest skriva för publiciteten och får fler läsare. Hans åsikt om att det inte skulle varit 2+2 utvisning säger det mesta om hans kompetens, det var två solklara utvisningar som var helt berättigade.

Mycket länkande till AB idag, men jag sitter hemma och är uttråkad och vill få tiden att gå. För övrigt har den senaste tiden varit tämligen intressant, har blivit utsedd till seriens näst sämste av en bloggare som dock grundade sin nominering på en ren lögn och på ett faktum som jag inte är benägen att hålla med om. Alla har vi dock rätt till en åsikt och jag tar utnämningen med ett leende och går vidare. Synd dock att man inte kunde ligga i topp på den listan så man fick vara rankad etta någonstans!

Återkommer senare tror jag, det är ju hockey ikväll.
/F

Utmaning

Carro slagskott har utmanat mig på nedanstående
http://norrpan85.blogspot.com/

Regler: Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som taggade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du? Fredrik, men man fick ju inte svara sitt namn, är jag underkänd då?
2. Ett ord på 4 bokstäver? Fusk
3. Flicknamn? Fredrika
4. Pojknamn? Felix
5. Yrke? Fastighetstekniker
6. Färg? Färglös
7. Klädesplagg? Foppatofflor
8. Mat? Fläsk
9. Sak i badrummet? Flottör (Sitter i toastolen)
10. Plats/stad? Finspång ;)
11. Orsak att vara sen? Försening (Såklart)
12. Något man skriker? F***A
13. Film? Firman
14. Något man dricker? Fläderbrännvin
15. Band? Foo Fighters
16. Djur? Fisk
17. Gatunamn? Finsterwaldevägen (Den finns)
18. Bil? Formel 1?
19. Sång? Fan, Fan, Fan
20. Aktivitet med mer än 1 deltagare? Fotboll

Jag väljer att utmana följande: Figge, TNE, Ylva, Hanna M, Terror-Tess samt Tjejen som gjorts berömd som Foul-Ida

Lycka till
/Fredrik

RSS 2.0