It's haunting me

It hurts, it's like someone's stabbing me with a knife, over and over again. The minute I try to run it strikes me again, it doesn't matter which direction I flee, it just stabs me time after time after time. Sometimes I start to think, while the agony is terrorizing me, how it would be if I'd just let it happen, but then it would win and no one can ever want that to happen. It could seem as a good thing to seek help, but where to you get help to fight something you can't see? Why is it so hard to see what's causing this terror? Why is it just me that it's tormenting? Please step forward and help me get up, you might the one who'll be known as the person rescuing me.

Konspirationer

Satt denna morgon och pillade på fjärrkontrollen och fann en dokumentär som handlade om katastrofen i Tjernobyl. Tydligen så uppstod olyckan när personalen i reaktor fyra skulle utföra ett test. Orsaken till testen var att man ville simulera vad som skulle kunna uppstå om USA bombade regionen. Som sann konspirationsteoretiker ser jag ju här hur det var USA som är upphovet till denna otroliga katastrof. Tänk själva, om det inte fanns en hotbild skulle testet som misslyckades aldrig behövts utföras och det skulle inte blivit en katastrof. Tror ni mina kära läsare att detta är en hållbar tes eller blir det bara åter en i raden av historierevisionistiska rader från mig?
/F

Högt uppe, ovanför taket

Den milda brisen var egentligen det enda tecknet på liv förutom de sporadiska regnskurar som fuktade taken. Högt ovanför de fuktade taken gled moln förbi i olika färger och former, deras enda syfte verkade vara att dölja solens sken och ibland fukta tak.
Tänk den som fick verka som moln, med de enda uppgifterna att dölja solen och blöta ner människor.

The art of disappearance

Could there be a possibility to run off and disappear without a trace? Or is this modern world to complex to manage such a thing? Is it worth the effort? What will happen and what will it cost? Strange thoughts goes through my mind at the moment, my nights are filled with the same thoughts. I can't seem to relax and I'm always looking over my shoulder to see if someone is there? This last winter revealed that someone wants to see me destroyed, I hope that fuckface understands what those letters and e-mails have done to me. The best way to deal with a mentally insane person is to avoid them. And I think I'll have to run away for good just to avoid this mess.
If I get a chance I will do everything I can to destroy you, stop being a jerk. Show your face so I know who my enemy is.
Can't stand it much more, can someone get me off the hook?

Hur tänkte vi nu?

Vi satt tyst och väntade på tecknet, som skulle sätta igång hela actionen. Vi hade legat och tryckt i snart ett dygn och väntat på måltavlan som skulle komma gåendes på Luntmakargatan. SÄPO-chefen hade gett oss tydliga direktiv att måltavlan skulle inhämtas levande, men chockad och utan onödigt oväsen. Måltavlan var en högt uppsatt chef på en av kvällsjättarna som hade tappat tron och började släppa avslöjande detaljer om den komplott som SÄPO spelat upp i syfte att säkra sin egen existens
De hade försökt hålla komplotten levande med hjälp av bloggarbimbos, men deras insats var inte tillräcklig. Ingen var egentligen förvånad, men det var ett försök som var tvunget att provas på. Bloggbimbosarna skrev dock bara en massa oväsentligheter om H&M senaste klädesplagg och andra ytliga larvigheter.
Plötsligt höjde styrkechefen sin arm som ett tecken till agenterna att vara beredda. Pulsen steg hos samtliga de 12 agenter som hopkurade i en buske i en väldigt homofil ställning, det fanns nämligen bara en buske som de alla var tvungna att få plats i. På platsen fanns två buskar och styrkeledaren intog den ena, och agenterna den andra. Styrkeledaren sänkte sin arm och agenterna skred till verket. Inom loppet av 30 sekunder hade 12 agenter omhändertaget sin måltavla och placerat denne i en minibuss som snabbt försvann från platsen. Kvar fanns endast måltavlans ica-kasse med matvaror samt en systembolagspåse som måltavlan burit på. Den var dock tom eftersom en av agenterna hade varit snabb och tagit innehållet med sig i minibussen.

Den gliiider... utanför..

Kommentatorn på TV6 Niklas Holmgren såg sin chans att få upprepa det gamla klassiska referatet, men fick tyvärr se pucken smita utanför buren. Han hade slagit till riktigt med ett skämtsamt referat om han kört "Den gliiider iiin-te in i mål", men som vanligt är det ju extremt lätt att vara lite efterklok sådär.
Istället för ett nytt klassiskt "glidar-mål" får vi istället konstatera att vår förbundskapten i ishockey Bengt-Åke "T-O-G" Gustavsson gjorde en blunder. Jag vet att spelarna försvarar honom med att det var en bra time-out, men satan heller. Ta smällen ta nedsläppet och blockera pucken så vi får byta, men icke sa nicke. Utslagna ur VM mot ett Tjeckien som långa stunder var klippt odugliga är för dåligt och en trist sorti på T-O-G:s karriär som förbundskapten. Istället för att bli ihågkommen som B-Å-G som vann OS och VM samma år, kommer han istället att gå till historien som Time-Out-Gustavsson (därav T-O-G).
Hoppas också att alla kan förstå vilken enorm bedrift Sverige stod för år 2006 när man vann OS-Guld och VM-Guld under samma säsong. Det hade inte hänt dessförinnan och det har ännu inte hänt igen. Bragdguldsjuryn förstod inte det stora i det hela då och de gör det säkert ännu inte, men satan så fel det priset blev den gången.
Titta på Kanada som vann OS-guld i vintras och kom till VM med ett lag med mängder av rutin från NHL, men fortfarande åkte de ut mot ett Sverige vars förstakedja bestod av elitsseriespelare. Kanske kan få folk som klankar ner på ES att inse att det inte är så dåligt här hemma.
Kul också att Jonathan Ericsson fick chansen i VM och dessutom tar chansen genom att spela bra. Jag minns när "Jonte" spelade i Vita Hästen och jag såg honom, jag hade svårt att se vad tränarna såg i honom som lät honom spela. Jag tyckte att han var för dålig för division 1, men med ett hårt jobb av "Jonte" så har han visat att han håller bland de bästa i världen. Och jag får välvilligt inse att jag hade djävulskt fel om honom när han spelade i Vita Hästen.
Media: AB, AB, AB, ExpressenExpressen, SVD

Jag ger upp!

Friends, I've done my best and you should all know I fought it hard, but there's an end to everything and tonight it ends for me. Thanks for your support and god bless you all!
Under avdelningen lite dramaturgisk inledning avslöjar jag härmed att bojkotten är slut.

Nu hettar det till, som flickan sa.

Kolla tv-bilder på följande länk,  http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/internationellt/ishockeyvm2010/article7161369.ab , matchen mellan Tyskland och Schweiz fick en minst sagt hätsk avslutning. Spelarna slogs med varandra, Helbling i det schweiziska laget slogs med Tysklands coach. Han lyckades dessutom med bedriften att börja blöda mitt i alltihop, känns som att han får skylla sig själv dock. Frågan är dock, vad i hela fridens namn försiggår i hockey-vm? Först vann Norge ett par matcher, sedan lyckas Danmark gå till kvartsfinal till sist har Tyskland lyckats ta sig till semifinal! Något är snett i hockeyvärlden, fattas bara att Sydafrika kvalificerar sig till VM:s A-division.

Annars är det visst som så att min bojkott fungerar, den käre KIR-fylleristen TNE har i en kommentar erkänt sig själv som min värsta fiende och han saknar att trakassera mig! Jag anser att samtliga bör gå in på TNE:s blogg och skriva något oförskämt i en kommentar! Detta gör ni på följande adress: http://pessimists-betraktelser.blogspot.com/


Frågan för kvällen är: Träning eller inte? Jag funderar på att köra en sväng och se om jag hittar någon skojig person att observera och göra narr av, men då TNE inte tränar blir det väl svårt att hitta något värd förnedringen.


För övrigt anser jag att TNE bör tvingas i exil till Luxemburg för att där bli tvåltapparpojke åt deras ishockeylandslag.


/F

Och fredagen närmade sig med samma fart som en riktig rökare...

Har ni funderat på det där med tidens gång? Då menar jag alltså hur fort det egentligen går, veckorna springer bara förbi och det känns som att jag inte hinner någonting. Kanske är det så det ska vara att livet skall gå i 180, men lite trist ibland att det bara drar iväg. Har hunnit träna efter jobbet, men det är också allt. Körde ånyo ett pass ikväll och kroppen känns bra sånär som på att fötterna bråkar, men ingen risk att man ska få känna sig helt okej nån gång antar jag väl.


Annars sitter jag och tittar på en del hockey, då det är VM i Tyskland just nu om någon hade missat det. Just nu, Ryssland - Kanada vilket är en bra match med känslor intensitet och publikfriande hockey. Ska direkt erkänna att jag inte tittade på Sverige mot Danmark av den enkla anledningen att jag har svårt att se matcher där Sverige verkligen bara SKA vinna. Även om det är kvartsfinal så känns det lite som att det är första gruppspelet och match mot Italien, Frankrike eller något annat påhittat hockeyland. Nu får vi möta Tjeckien i kvartsfinal vilket gör att lördagen kommer att bli aningen produktivitetslös, finns det ordet? Två semifinaler i hockey-vm och sedan en av årets höjdpunkter, nämligen Champions League-finalen.


Annars är det väder på gång igen och dagen har varit sanslöst varm, men man ska väl inte klaga. Efter den vintern vi fick utstå är det inte mer än rätt att vi får en bra sommar, vilket den norska motsvarigheten till SMHI lovar. Frågan är varför vi skulle vilja lita på ett gäng norrmän dock?


Min bojkott av sociala medier är inne på sin fjärde dag, det känns rätt okej faktiskt. Frågan är hur det ska bli i helgen om det skulle bli en segdragen helg, men det får framtiden utvisa. Förmodligen inte alltför många som saknar mig, men det var väntat. Det passar en eremitisk byfåne som mig.


Nu ska jag återigen sätta mig och avnjuta hockeyn och fundera ut ondskefulla planer för hur jag ska sätta min värsta fiende ur spel.


/F

Århundradets brott...

Nej min kära läsare det är inte en ny omgång av titel-tävlingen, även om det är trevligt med kommentarer som talar om vilken artist/grupp som gjort låten med samma namn som titeln på inlägget. Det handlar om ett gäng som fick för sig att de skulle ha en konstgräsmatta hemma. Hur gör man då om man vill ha en konstgräsmatta hemma? De flesta av oss tänker väl så enkelt att man åker och köper en konstgräsmatta på lämpligt byggvaruhus. De här personerna som artikeln i AB handlar om kom istället på den geniala idéen att åka till en nyligen anlagd fotbollsplan av konstgräs och stjäla gräs. En yta på 15 kvadratmeter klipptes av från mattan och rullades ihop, men tjuvarna hade inte tänkt efter alltför väl. Min gamla vanliga tes "hur i helvete tänkte man här" kommer som så många gånger förr väl till pass.
Tjuvarna lämnade "sin" hoprullade gräsbit på idrottsplatsen och försvann, troligen för att de inte orkade lyfta stöldgodset. Hur vore det med lite research innan man ger sig på ett brott, undrar jag då? Visst en bit konstgräs väger inte så mycket, men det ligger ganska ofta på moderna konstgräs ett lager med sand och sedan ett lager med gummigranulat. Sandlagret är, på ett par av de mattor som jag känner till, cirka 2 centimeter tjockt. Det skulle göra att tjuvarna hade att lyfta förutom själva "gräsmattan" cirka 300 liter sand. Om man utgår från att sand väger cirka 1,5 ton per kubikmeter, alltså 1500 kilogram per 1000 liter, kan vi få fram att 300 liter sand väger någonstans runt 450 kilo. Detta är förmodligen vikten på torr sand och om då idrottsanläggningen har ett bevattningssystem och konstgräset vattnats kan vi snabbt räkna ut att det hela väger mer ändå. Då har vi heller inte räknat med gummigranulatets och själva gräsmattans vikt.
Nej de här tjuvarna får klart underkänt i sitt arbete och de bör genast betala skadestånd för sitt brott.
För övrigt anser jag att TNE borde lindas i konstgräs och skickas med ubåt till sydpolen.
/F
Media: AB

När vi ändå har börjat diskutera det här...

Bröllop är verkligen på tapeten för närvarande och det diskuteras om allt möjligt gällande vår prinsessas giftermål. Nu idag har det blossat upp en strid för hur prinsessan ska ta sig till altaret, eller snarare med vem. Kungen vill tydligen göra en amerikansk variant där han själv följer sin dotter till altaret för att där överlämna henne till sin blivande make. Detta har rört Sveriges förenade präster som anser att brudparet skall gå tillsammans längs altargången. De får dessutom sällskap av en kolumnist på AB som anser att det är en fråga om att överlämna en sak från en far till en man. Skulle ju kunna skriva att detta är en ickefråga, men då skulle jag ju sänka mig själv som skriver om detta.
Varför skulle inte prinsessan kunna få sin vilja igenom på sitt eget bröllop? Det skulle bli stilbildande och förstöra den svenska traditionen säger präster och kolumnisten, men snälla någon tänker jag direkt. Om de vill göra på detta sätt under sin bröllopsceremoni ska de väl få göra det? Om det sen innebär att fler vill följa exemplet får det väl bli så helt enkelt. Traditioner finns ju trots allt för att man har gjort på ett sätt väldigt länge, men varför ska vi se förändringar som något negativt? Varje gång man föreslår en ändring i ett arbetsmönster är det väldigt vanligt att man får kommentaren "varför ska vi ändra på något som vi alltid har gjort?". Om det ska till någon utveckling i den här världen är det på tiden att man tillåts tänka utanför lådan, som det så fint heter i en direktöversättning från det engelska språket. Dessutom är det trevligt med lite individuellt tänkande i lilla landet Sverige där vi alla ska stöpas i samma form och alltid utföra det som andra gjort, på samma sätt som andra gjort.
Min åsikt är att låt brudparet genomföra sin vigsel som de vill. Det är deras bröllop och inte prästens, eller ärkebiskopen som det så fint heter. Varför ska denna konservatism stå i vägen för det som händer idag? Om vi har genomfört vigslar på ett visst sätt i 100 år kanske det är på sin plats med lite förändring?
För övrigt anser jag att det är onsdagskväll ikväll.
/F
Media: AB, AB, AB

Kaoset tilltog...

Morgonen hade lagom förvandlats till eftermiddag utan att någon hade förstått vad som egentligen hade hänt. Det sista minnet jorden hade var en löpsedel om en prinsessas bröllop, men det hela var vagt och man funderade i största allmänhet om det inte rörde sig om en komplott. De som misstänktes för denna komplott var kvällsjättarna som ansågs se sin chans att bevisa sin makt över folket. Plötsligt var gemene mans åsikt att man blivit förd bakom ljuset och kungahuset existens började betvivlas. SÄPO som gött kvällsjättarna med storyn om det svenska kungahuset stod inför ett enormt problem när man insåg att den bild man målat upp började krackelera. Deras hopp stod nu helt plötsligt till bloggsfären där en bunt blonda bimbos skrev obegripliga texter om klädplagg de köpt på H&M och dessutom bevisade sina inköp med fåniga kort, tagna med mobilkamera i badrumsspegeln.

Nu gällde det att handla snabbt om man skulle få tillbaka befolkningens tro på kungahuset och därigenom säkerställa sin egen existens genom de anslag de fick för att skydda detta kungahus. Cheferna såg sina solsemestrar i solparadisen vinka adjö och deras älskarinnor började ana att de inte längre kunde gå på H&M hela dagarna och handla kläder de sen kunde fota och skriva blogg om.

Vad SÄPO nu behövde var en hjälte och goda råd var dyra, tiden knapp och fejkbröllopet närmade sig. Frågan vara bara hur detta mirakel skulle bli till och hur de återigen skulle kunna kuva det svenska folket? Svaret blev att man hittade på en nation som de döpte till Tyskland. De uppfann också Sen sport där fullvuxna män stapplade runt på skridskor och jagade gummi med käpp. Därefter arrangerades ett världsmästerskap där man lät Danmark och Norge för en gångs skull lyckas med något, detta skulle minsann göra susen trodde man på SÄPO.

Vad man inte hade räknat med var den alltmer oförskämda och uppnosiga TNE som riskerade att fälla hela konceptet med sin uppkäftighet och spritångande nuna. Man kunde hitta PM från SÄPO-chefen där följande stod: "För övrig anser jag att TNE bör förgöras". Världen kippade efter andan och undrade vad som skulle komma härnäst? Skulle Brasilien vinna Bandy-VM? Skulle amerikanarna bli ödmjuka? eller skulle Fredwurst få stryk?

Ett experiment i att vara offline...

Jag har tänkt prova att vara offline under en veckas tid, inte helt avskuren från världen dock. Jag har tänkt låta bli sociala nätverk såsom Facebook och MSN under en veckas tid. Frågan är jag kommer klara det och hur jag kommer agera som människa! Jag förstår att ni som läser mig, de få som verkar vara kvar, kan tycka att det är en udda variant av experiment och jag håller med. Kommer dock försöka blogga lite oftare under tiden, men tanken är att jag inte ska prata med folk i realtid via datorn under en veckas tid.

För övrigt anser jag att Norrköping bör flyttas närmare sin huvudort Linköping. Dessutom är jag av åsikten att TNE bör förstöras.

/F

It's starting to get on my nerves

Den här dagen skulle bli en skön dag i solen fick jag för när jag tog mig ut ur slumrandets fälla, men ack så fel man kan ha i sin tro om en dag. Eftersom solen låg på och gav ett härligt vårväder fick jag för mig att jag skulle gå ner mot vattnet och filosofera om det mesta här i världen, men jag gick förbi jobbet och fastnade där på grund av kommunikationsproblem. Istället för en lugn eftermiddag med mitt block fick jag jaga upp mig själv och börja nysta i en lösning till ett problem. Sedan var jag matt och stannade på parken och tittade på fotboll i solskenet, solsken och fotboll är en mycket trevlig kombination faktiskt.

Nu sitter jag dock hemma igen och inser det tragiska faktum att jag är en eremit av sällan skådat slag. Jag kan helt enkelt inte umgås med folk, antingen skrämmer jag iväg dem eller så skrämmer de iväg mig. En hydda i en djungel långt från andra människor får bli min nästa bostadsort.

/F

Oh shit, not you again

Ever started to think about the face of your own worst enemy? I have, and I sure don't like what I see. It's generally me that's the problem, and I can't seem to get out of it. Getting tired of this destructive behaviour that are causing me this psychological harm of mine.

I don't know what to do, and what is worse. I don't know how to do it.

Vassrugg 2010

Det där med träning är ju aktuellt mest hela första halvåret sådär. Efter nyår är det dags att infria nyårslöften och gå ner i vikt och starta nytt liv, men det brukar ta slut i början på februari. Sedan nu framåt maj börjas det tränas som tokar igen och nu är det då istället beach 2010 som gäller, men eftersom det har inmundigats alldeles för mycket kebab, pizza, bearnaise-sås och öl mellan februari och mars, brukar det bli svårt att hinna fram till beach-formen och man får finna sig i att smyga runt i vassruggen. När jag nu nyss skrev vad som förmodligen är dagens längsta mening, kan jag gå vidare.

Jag har ju också börjat träna igen nu, men det är inte för beach 2010 utan för kommande hockeysäsong. Dock så frågar alla människor ständigt om jag tränar inför beach 2010. Det här är en ganska intressant hets egentligen att man ska vara vältränad inför badsäsongen. Varför inte ge fan i att se vältränad ut och istället leva som man känner och mår bra av? Att man sedan är lite smårund är väl inte hela världen? Tänk på att rund också är en form.

Vi pratar ibland om det där med beach-formen på jobbet, men vi har kommit fram till att vi gör bäst i att smyga i vassen och därför kör vi på jobbet nu "Vassrugg 2010" eller hur Jonna?

Veckan har annars varit tämligen bra såhär långt och imorgon är de en ledig dag, jag tror att jag ska fira detta med ett glas mjölk medan jag ser på Finland - USA.

För övrig anser jag att TNE bör kedjas och tvingas att lyssna på "Loa Falkman sjunger Eros Ramazotti".

F

det snurrar i min skalle

En lördag kan vara lite olika tidigare och följande lördagar i mångt och mycket, men ändå ganska lik. För andra lördagen i rad åkte jag hemifrån på förmiddagen för att sedan anlända hemma först framåt morgonen dagen efter. Nu kan jag genast ta död på de som har förhoppningar om att jag blivit utsatt för brott. Jag har haft trevligt som fan ska ni veta. Goda vänner, glada skratt, vackra flickor och för lite sömn. Nästan som livet ska levas va?

Idag fick jag dock ta fram min klurighetssida igen. Såg på nyheterna om Rosengård där man tydligen "stack två bilar i brand". Det är inte själva bilbrännande jag funderar på här, utan jag vill istället ha hjälp med att reda ut begreppet "stuckits i brand". Så vitt jag vet och fått lära mig så eldar man någonting till brand, alternativt värmer eller strålar. Innebär att sticka något i brand att man attackerar föremålet med nålar tills det blir upprört och självantänder?

Någon måste helt enkelt hjälpa mig med detta snarast. Svara på detta åt mig, jag står inte ut, det snurrar i min skalle.


Åter till brottsplatsen

En stilla promenad kan ibland vara oerhört avslappnande, men ack så minne mycket en promenad kan väcka till liv. Jag gick runt mina forna domäner där jag växte upp och lekte som liten. Runt skogsdungarna vi som små hade till krigslekar, kurragömma och cykeltävlingar. Samma skogsdungar vi använde som gömställe för folköl och festplats i tonåren. De skogsdungar som förr verkade så mystiska och stora, men idag bara består av ett par träd och lite stenbumlingar som förr var klippiga berg man modigt besteg. Stegen gick förbi grusplaner där det spelades boll hela dagar, långt innan kabel-tv och tv-spel gjorde intrång på fritiden. Den numera nedlagda fritidsgården där vi spelade punk, rock och drömde om den där snygga tjejen i nian. Allt detta väcker minnen till liv, men ändå känns allt så avlägset och ångestladdat idag.

När verkligheten gå överstyr

Tänk er följande scenario, på vägen till jobbet blir jag stoppad i en poliskontroll där jag får blåsa i alkometer, visa körkort och uppge vilken politisk ståndpunkt jag har. Eftersom poliser är hårdnackade nazister, det är ett antagningskrav, så blir ju alla svar från normala människor fel svar. De som inte delar poliserna syn på politik blir ombedda att kliva ur sin bil, klä av sig kläderna och gå raka spåret ut i den mörka, dunkla trollskogen och fortsätta till jobbet till fots. De som vägrar gå nakna genom skogen skjuts på fläcken, förutsatt att man står på en fläck. De som går får hembesök av polisen tre dagar senare med en saftig böteslapp och kaffebröd. Surrealism endast mina vänner.

Har du inte intelligens nog att förstå att detta inte är sanning, utan bara ren skär dynga som skrivits i brist på andra sysslor, ska inte sitta framför en dator med internetuppkoppling.

För övrigt anser jag att TNE ska doppas i olja och fjädrar och sedan bli skickad på idol-audition. /F

Sunday bloody sunday

Idag har fått ställa mig själv en fråga, förvisso handlar det om i-landsbryderier, men ändock värt att fundera över. Hur slår man ihjäl tiden i Finspång när kabelvision har stängt ner alla kanaler utom 1,2, kunskap och sexan. Det finns absolut inget att se, som tur är för er dock eftersom jag då får något att författa om.

Helgen har varit bra, valborgsmässoafton spenderade jag hos Camilla. Det åts och dracks och skrattades som sig bör vänner emellan. Första maj däremot spenderades med goda vänner på en liten roadtrip till kungliga huvudstaden för att bevittna Sverige - Ryssland. Matchen var fullständigt ointressant, men vi hade en trevlig dag med många skratt och en del roliga bilder. What goes on tour, stays on tour.

Vid hemkomsten till Norrköping svängde vi hem till Nisse chips och partajade lite innan vi skuttade ner till Grand Hotell, där jag träffade lite personer av olika dignitet. Följaktligen har dagen idag varit seg också, men vad fasen. Nu ska jag fortsätta titta på ingenting och trakassera Fjant. God natt mina vänner.

/F

RSS 2.0