Be yourself

Det tycker jag är en alldeles utmärkt uppmaning i dagens samhälle, det är alldeles för många som rättar in sig i ledet och inte vågar bryta mot de normer som samhället sätter upp. Jag tycker vi måste bryta mot dessa och detta nu. Inte nog med att det är en bra uppmaning, det är en sjukt bra låt dessutom. Nu vill jag på fråga A veta vilken grupp som har gjort den här låten jag tänker på. På fråga B så vill jag veta, eller vänta nu. Det finns ingen jävla fråga B svara på fråga A, gör det nu eller brinn för evigt i en cementugn gjord av spånskivor.

Sedan jag skrev något här senast har jag inte gjort sådär fruktansvärt mycket, av värde, men jag tänker tråka ut er med det i alla fall. Jag har sökt lite jobb faktiskt, realist som jag är inser jag väl att jag inte kommer få något av dessa jobb, men vad fan söker man inte får man dem inte heller. Var hemma hos Mike i onsdags och kollade på fotboll, Sverige gör en bra match tycker jag. Shaaban visar dock att han blir en bra förstärkning hos söder-pundarna, BRA Rami mer sånt i Allsvenskan så spelar vraken i superettan nästa säsong.

Idag ska jag på begravning, igen, var ju på en för två veckor sedan. Min mors faster ska begravas. Ikväll ska jag ligga på soffan och slöa och ta det lugnt, ska nämligen flytta hem till mina föräldrar imorgon. Ska praktisera litegrann hos mentorn, gissa om hon ska få ett rent helvete? Kommer bo hos päronen i veckorna, orka pendla. På söndag är det premiär i Allsvenskan, uppe på södra läktaren på Idrottsparken ska vi sjunga våra hjältar till seger.
Nu ska jag nog skutta in i duschen innan det är dags att klä sig i skjorta och kostym, men vi hörs mina älskade vänner.

Nej jag ska ju självklart förkunna veckans lottning för er. Då mina sköldpaddor fortfarande är slitna efter långloppet tidigare i veckan fick jag tänka om, men det är såklart inga bekymmer för en så vederhäftig man som mig. Jag fick helt enkelt kontakta min vän i Rågsved som kunde hjälpa mig. Vi fick dock begå en brottslig handling och bryta oss in på ett Zoo i Dominikanska republiken där det enligt uppgift skulle finnas tre exemplar av den sällsynta Undu-älgen. Våra underrättelser var helt korrekta och dessa tre Undu-älgar fick nu springa en sträcka om 5 kilometer med hinder på vägen. Det blev en rafflande strid mellan de tre och ingen verkade vilja släppa taget lika lite som någon verkade kunna dra ifrån i täten. Det hela slutade med praktfiaskot att alla tre delade på segern, vilket inte var så lustigt, för vid en närmare kontroll visade det sig att det tre undu-älgarna inte bara var syskon, de var dessutom siamesiska trillingar och satt fast i varandra. Det hela spektaklet slutade med att vi fick be en urinvånare på ön att dra lotter ur en hatt. Detta slutade med seger för Mentorn, vilket kan ses som en tröst för henne innan jag nu ska ut och jävlas med henne i fem veckor. Mentorn klev därför upp på 5 poäng och ensam ledning i tabellen. Gratulationer till henne samtidigt som jag vill tacka Carro och Ylva för erat deltagande.

Nu gott folk ska jag klä av mig naken och hoppa in i duschen, det blev en hemsk bild på näthinnan nu va?

Ha en bra fredag
/Freddie

My poor brain

Idag är det synd om min lilla hjärna, jag har brottats med min lille hemtenta och i alla fall fått ihop något som kan likna ett resultat, sen om resultatet är bra är ju upp till examinatorn att avgöra. Ena frågan däremot var inte riktigt som den skulle kan jag säga, hade ingen som helst koppling till det vi har läst eller fått berättat på föreläsningarna. Får se hoppas man har tur att glida igenom på ett bananskal, tyvärr är det svårt att dra fördel av mitt fördelaktiga yttre i det här fallet så det blir turen jag får förlita mig till. Det är typ allt jag lyckats åstadkomma idag, eller nej jag har ju diskat så in i helvete mycket också, nu är diskberget helt borta och jag slipper den jävla ångesten. Ellen (jag har döpt min diskmaskin till Ellen) har skött sig och gjort det hon ska kan man lugnt säga.

Gårdagens titel "Jag är en idiot" var mycket riktigt en låt av Imperiet något som fyra stycken gissade rätt på varpå en rafflande lottning ägde rum. Lottningen gick till enligt följande, då det har snöat ymnat här i Linköping föll mitt 400 meter häcklopp denna kväll också. Då undertecknad är en fyndig dåre vid vissa tidpunkter kom han på den fenomenala idén att låte mina sköldpaddor åka skidor och därmed avgöra det hela. Sagt och gjort jag pinnade ner i verkstaden och tillverkade fyra uppsättningar längdskidor till mina kära små turtlar. Sedan pös hela gänget iväg till löparbanan på berzan för tävling. Tävlingsformen blev klassisk åkning över 400 meter, vilket tog en enorm tid för mina små sötnosar att slutföra. Starten blev jämn och loppet förblev jämnt fram till de sista 80 meterna tillika de sista 2 timmarna. Sköldpaddorna har fått namn av de som hade gissat rätt för att  ni lätt ska hänga med. Mentorn bröt en stav med cirka 80 meter kvar av tävlingen och hamnade därmed utanför pallstriden, Terror som hade kämpat hårt på skidor med dålig valla kroknade av under de sista 40 meterna och tog tredjeplatsen i mål. Linda och Ylva höll en hård kamp härifrån och in i mål då de sida vid sida stakade sig framåt i en hiskelig fart, med sköldpaddsmått mätt i alla fall. Precis framme vid mållinjen lyckades Ylva slänga fram en fot och kom därför före Linda i mål med en hårsmån. Det var dock en mycket spännande tävling som fick ett mycket rafflande slut.

Var med i tävlingen med det mycket fördelaktiga priset, gissa på dagens titel och vinn.

Ylva (http://grusifer.wordpress.com/) blev med andra ord den som vinner poängen från föregående bloggtitel. Ylva kliver därmed upp på 2 poäng i statistiken och en delad sjundeplats. Grattis till Ylva för detta, en sammanställning av tabellens topp till dags dato följer här:

PlaceringNamnAntalLänkadress
1Terror4http://www.ladykiller.blogg.se/
2Anton4 
3Ida C4http://mira83.blogg.se/
4Mentorn4 
5Carro3http://nilorac.blogspot.com/
6PB&J3 

Nu ska jag återgå till det jag gjorde innan jag skrev detta
Hej med er
Freddie

Jag är en idiot

Så ligger det till gott folk! Varför är jag då en idiot frågar ni er, förutom ni som känner mig väl och vet att det är så. Det är så här att jag är fruktansvärt ineffektiv och lyckas inte få något som helst gjort för närvarande. Idag skulle jag ha skrivit hemtenta, men jag orkade inte utan fixade min diskmaskin istället. Kontentan är att jag inte har någon smutsig disk kvar, men att jag måste jobba arslet av mig imorgon och till vilken nytta liksom? För ett jobb med pissig betalning, obetald övertid, risk att hamna i bråk, bli bespottad och utskälld och ingen jävel som tackar dig för det du gör. Har en sån jävla lust att skita i den här utbildning och satsa på något som ger en rejäl inkomst istället. Den stora frågan är ju bara vad? Jag vill jobba med människor, men just nu håller vi mest på med skit rent ut sagt. Förbannat synd då det är ett jobb som jag trots ovanstående epiteter vill ha och tycker skulle vara kul. Det är ju dock inte så kul att få en massa skulder på det här dock. Till sist kommer jag inte byta ändå jag är alldeles för inställd på läraryrket, men ibland måste man få fundera va?

Istället för att skriva hemtenta lyckades jag skriva en låt istället, som vanligt ingen sprudlande glad sång när jag skriver men ändå. Det där med rockstjärna kanske vore något egentligen. Tänk att stå på scen och vara snygg och bli beundrad av en folkmassa. Det vore coolt, i och för sig skulle det räcka med att jag gick på en scen så skulle den stora delen vara fixad, då skulle det bara saknas en folkmassa. Sedan kom Micke och Adde hit och vi spanade på Färjestad - Linköping. Linköping vann tyvärr, men men hoppas FBK vänder det hela. Imorgon är det hemtentadags, fanskapet ska vara inne på onsdag förmiddag. Får helt enkelt ta fram mina litterära färdigheter och presentera ett underbart arbete som kommer att avundas av min examinator. Det blir nog lätt tror jag.

Min lilla Mentor var det enda som lyckades få ur sig att "Handsome man" (såg ni kopplingen till mitt yttre?) är en låt av Robbie Williams. Jag hade förberett mina sköldpaddor på en rafflande tävling i 400-meter häck som skulle ligga till grund för det hela, men nu får de snällt vila till nästa tillfälle istället. Mentora eller som hon själv vill kalla sig La mentora, hon tror hon är något, kliver därmed upp på 4 poäng i tabellen och delar där ledningen med tre stycken andra (Terror, Anton och Ida C). Grattis till dig och nästa vecka ska du vara min slav under min VFU-period.
 
Kom ihåg att lämna en gissning på dagens inlägg så ni kan vara med i min lilla betydelsefulla (?) tävling.

Ha en bra natt och en ännu bättre dag
Freddie

Handsome man

Det är väl vad man kan säga att jag är, åtminstone i mörker eller i starkt motljus. I övrig är titeln måttligt relevant för vad som utspelat sig sedan sist. Jag har dömt ishockey sedan sist, det var en cup i Norrköping, dömde åtta matcher (2x20 minuter) på tre dagar vilket känns i kroppen idag. Igår (påskafton) var jag hos föräldrarna och åt påskmat, morfar och hans bror var där. Idag efter sista matchen åkte jag och handlade en diskmaskin, en mekanisk, men nu måste jag köpa en bit bänkskiva så jag kan installera apparaten. Antar att det får bli morgon-dagens studieflyktsprojekt. Imorgon börjas det skrivas hemtenta nämligen, får se hur länge jag orkar med detta, men det ska nog fungera.

Som ett par utav er var föregående inläggs titel hämtad från gruppen Placebo. Jag får gratulera min vän Ida C(http://mira83.blogg.se/) som blev den som vann den rafflande lottdragningen mellan kombatanterna. Ida kliver med detta upp på fyra poäng och en delad ledning i tabellen, Anton och Terror-tess är de övriga på fyra poäng. Det tätnar i toppen av tabellen vilket gläder en stackars sate som mig. Fortsätt med era gissningar och var med den rafflande striden om det oerhört fina priset.

Nu ska jag njuta, eller inte, av det som finns på TV:n denna påskdag. Antagligen är det väl inget som är vettigt att se, men vad fan något ska man underhålla sig med!

hej med er vänner
/Freddie

The Bitter End

Jag har nått fram till det bittra slutet mina vänner, men det låter nästan alldeles för dramatiskt egentligen. I själva verket är det inte så hemskt. Jag var på årsmöte hemma i min barndoms stad igår kväll, det var min moder-förening som höll möte, en förening som jag har representerat som spelare, ledare och styrelseledamot. Som Ideellt arbetande ledare och styrelsemedlem har jag hållt på sedan 1996, men igår var det sista gången på länge som jag representerade byns största idrottsförening. Fick en blomsterbukett som tack för tiden, en bukett som jag var "snäll" nog att ge till min lilla mamma (den har större överlevnadschans hemma hos henne). Mötet var precis lika tråkigt som ett årsmöte ska vara med alla strikta förhållningar. Vi fick dock en rundvandring i det nya badhuset som håller på att färdigställas vid idrottsplatsen. Det blir en häftig byggnad kan jag säga, tacka fan för det när kostnaden ligger på 165 miljoner, Äventyrsbad, relax, gym och bowlinghall med O'learys-restaurang. Blir en sjukt komplett anläggning däruppe nu, hoppas satsningen fortsätter där uppe. Det är första gången sedan 1998 som jag inte sitter med i en styrelse av något slag, ska bli skönt att få lite ledigt, även om jag inte saknar erbjudanden om nya uppdrag. Framtiden får utvisa vad som händer, sker och fötter.

På tävlingsfronten börjar det röra sig med lite deltagande igen vilket uppskattas väldigt mycket av er älskade (?) skribent. Rätt svar på förra titeln har fyra stycken lämnat. Alla är tjejer dessutom, ska jag tolka det som att jag inte skriver tillräckligt manligt, att priset är en smula kvinnligt, är det bara en slump eller är det helt enkelt så att jag är så fruktansvärt snygg att alla kvinnor bara vill skriva kommentarer till min blogg? Det  tål att tänkas på tycker jag, hur som helst fick jag lotta fram en vinnare bland er fyra som svarat, vinnare i den lottdragningen blev en gammal vän från byn Ylva (http://grusifer.wordpress.com/) som därmed tog sin första inteckning i tabellen som sjuttonde deltagare i min tävling. Välkommen in i spelet får vi säga till dig och tack för kramarna, hoppas din rosa dator blir vad du hoppas på. Tack till Saara för lektionen i Finska också.

Idag ska jag sysselsätta mig med viktiga saker, först ska jag ner och prata med min telefonoperatör och fixa ny abbonemangsform, det blir en smula expensivt att ha det jag har nu men jag är väl för socialt inställd för att klara mig bra i världen. Sedan ska jag ner och låta Janne Z slipa mina raketer inför helgens drabbningar. Sedan borde jag väl skriva lite hemtenta också, men vad fan det är inte stressat på den fronten ännu så jag skjuter nog på det lite till. Jag skulle logga in på SEB förut och stjäla lite pengar ur min egen sparfond, men jag misslyckades till och med med detta. Snacka om puckad människa, får vänta till efter helgen helt enkelt. Fick tillbaka min insättning till förra veckans hjälte Antonina, du har gett mig fel kontonummer och JA jag skyller detta på dig. Jag skulle tanka förra veckan, men mitt konto saknade täckning som tur var hade jag min parallellslalompolare med som snällt fick skutta in och lösa ut mig. Stort tack mannen.

Ikväll ska jag ju tvätta också, och det är dessutom Ishockey på televisionsapparaten, Frölunda-Färjestad, det kan bli en bra match och lite slutspelstakter. Tyvärr åkte mitt lag ut mot Linköping, lite synd för de var inte sämre spelmässigt än Linköping, men slakabönderna gjorde ju målen och det är det som räknas. Kul att grabbarna tog sig till slutspel dock. "Vi är med er överallt" och "vi älskar er ändå".

Nej nu har jag tagit upp alldeles för mycket av eran tid, Välkomna att rösta på dagens titel och var med i tävlingen där priset är alkoholhaltiga drycker.

Tack för din tid
/Freddie

Black Celebration

Oj vad dålig jag känner mig som människa egentligen, här ber man folk läsa en blogg man skriver och så skriver man sällan. Någon borde ge sig på mig och slå lite, eller så får ni ha överseende med att det ibland händer saker i livet som ger perspektiv på saker och ting. Helt plötsligt är inte bloggen det viktigaste i livet, nästan.

Sedan sist jag skrev, vilket var för en vecka sedan har jag slöat studier, vi hade en liten presentation i torsdags, handlade om didaktik och arbetsplanering om ämnet FN. Mycket spännande, inte, känns lite meningslöst att göra planeringar i tomma intet just nu även om det säkert finns en poäng med det hela någonstans. Efter seminariumet var jag och tvättade bilen, duktigt av mig tycker jag.

I fredags var jag på begravning, därav att jag inte har orkat blogga alltför mycket på sista tiden. Döden är lite lustig sådär, man vet alltid att den kommer, men den sätter starka spår när den väl dyker upp. Det blev en jobbig dag med många tankar och tårar, men det var en fin begravning.

Lördagen spenderades i en ishall och där dömdes ishockey, kval till J20 Elit. Efter detta for jag hem och såg på fotboll och ishockey innan jag gick med några vänner till Hamlet på en öl. Det var en pub av rang, mycket suspekt folk som sprang omkring där man blir rädd ibland.

Senaste inlägget som var skrivet på tafflig engelska hade samma titel som en låt av S.O.D, Stormtroopers of death, som är ett amerikanskt band i genren "crossover trash". Detta hade Anton koll på faktiskt och med detta kliver herr Anton upp på fyra (4) etappsegrar vilket lägger honom i delad ledning med Terrortess. Tyvärr är Anton feg och vågar inte skriva blogg som jag kan länka till.

Dagens titel får ni gissa på nu igen, hoppas på fler rätta gissningar än på senaste. Ett hedersutnämnande till Saara dock som lyckades lämna en kommentar med en massa groteska grottmänniska-uttryck (finska). En översättning vore trevligt Saara.

Tack för din läsning
Fredrik

Speak english or die

Todays theme is the english language, mostly to piss people, who doesn't speak english. Since the last time I wrote something here I haven't done much, but I'll tell you what that has been.


I spent most of yesterday in my flat, watching football. We started of with Manchester Uniteds defeat against Portsmouth, continued with Liverpools victory over Newcastle and ended football-saturday watching Chelsea losing to Barnsley in the FA cup. After watching that much football I just had to watch Colorado - Dallas, which is in the beautiful sport of icehockey. I wasn't all lazy yesterday though, I started my day with a walk around Linköping with Daniel and his daughter.

Today I have been in Mjölby and worked a game, got some good critique from both coaches afterwards and that's always nice. Now I'm stuck in my sofa again watching Wallander, I've already seen it but there's nothing else to watch!

Yesterdays title where "Tack och godnatt" which is a song by Bob hund. The only one who knew that was Martina who got her second point in the standings. Congratulations to you Martina, you're all welcome to take a guess on the title of todays contribution to your favourite blogg!

Bye for now
/Fredrik


Tack och Godnatt

Är vad jag fick säga förra måndagen, ibland blir det inte riktigt som man har hoppats, tänkt och trott. Tyvärr är det en del av livet som vi inte kan komma ifrån. Min tankar finns dock alltid med dig och saknaden är stor. Jag har valt att inte skriva mer om det inträffade i denna publika text då det inte känns rätt att ni ska känna er som några axlar att hänga på. Därför valde jag den vägen att dela med mig till en viss del av min publik. Nu har jag bestämt mig att lägga det bakom mig så gott det går och titta framåt. Förra bloggen blev därmed obetitlad, vilket även har varit "titeln" på ett antal låtar i musikhistorien, därför valde jag att låta den vara utom tävlan.

Tack till er alla som respekterade min önskan om att lämna inlägget utan kommentarer!

Martina S (Blogglös) vann förra tävlingsetappen efter en rafflande dragning mellan de sex deltagande, lottmetoden var denna gång tärningsmetoden. Grattis till Martina som med denna seger kliver upp på 1 etappseger och därmed hälsar vi henne välkomna in i spelet. Martina blev deltagare nummer 16 med en etappseger eller mer. Lunacy Booth var mycket riktigt en låt signerad det Nordirländska rockbandet Therapy?, så var det med det!

Fortsätt gärna gissa på titlarna, era svar är trevliga kvitton på att ni har läst mig. I veckan har jag inte gjort alltför mycket, lite skola lite hockey och så en förkylning, igen. Jag drabbas alltid av förkylningar, antar att jag är helt befriad från immunförsvar, men det är är till för tunnisar. Ska ligga hemma ikväll och imorgon i syfte att friskna till och därmed kunna ta matchen på söndag som trots allt är kvalmatch, det brukar innebära täta matcher med mycket nerv och känslor vilket är underbart! Imorgon är det fotbollslördag hemma hos mig, det blir soffsittning hela dagen och gapa åt diverse överbetalda stjärnor som inte alls spelar som jag tycker!

Nu ska jag ladda upp för kvällens play-off match, jag tror det var Borås-Björklöven som visas på TV4 sport. just nu har jag sett på TV4 Guld där det har visats Rättvisans män och Dallas, snacka om nostalgitripp, vet ni inte vad Dallas är så är ni alldeles för unga och borde lära er lite televisionshistorik. På söndag är det Wigan - Arsenal vilket ju måste åskådas. Det jublades en hel del när 'Cesc Fabrega dundrade in 0-1 i tisdags.

Nej mina vänner nu ska jag återgå till ingenting.
Puss och kram på er
/Fredrik

Untitled

Dagens inlägg har ingen titel och ni behöver följaktligen inte gissa på någon artist. Vinnaren från senaste blogginlägget kommer presenteras vid nästa pressläggning.

OBS!!! Vänligen lämna detta blogg-inlägg helt utan kommentarer och återkom vid nästa inlägg med att gissa på artisten.

Jag har upplevt en något turbulent vecka och har helt enkelt inte orka ens tänka på denna blogg, kommer heller inte publicera något om detta i denna blogg utan kommer låta er läsa om detta i min nya spin-off blogg som finns på nedanstående länk

http://fredwurst.blogg.se/fredrik/

Denna blogg är lösenordsskyddad och inloggningsuppgifterna kommer enbart ges ut till de i min närmaste vänskapskrets. Känner du att du tillhör min förtrogna krets så skickar du ett mail till fredwurst@hotmail.com och ber om de uppgifter som krävs för att komma in på den bloggen. Är du rädd för att bli nekad, fråga inte!

Stort tack till er som varit mitt stöd under veckan ni betyder mer än ni någonsin kan ana. Utan eran hjälp skulle jag inte ta mig vidare i mitt liv.

Jag återkommer med mitt vanliga bloggande inom en snar framtid.
/Fredrik

RSS 2.0