In my place

In my place, I'm the boss. In my place I get to be whoever I want to be, I can act the way I want. Nobody can push around in my place, nobody gets to decide over me in here. Outside these walls there are rules for how we all should act och be, anybody who goes against these rules are looked upon as aliens. Why is it like that?

Så där kul har man tydligen en onsdag när man inte har något att göra. Sitter i min lilla lya och kuckilurar, fick för mig att jag skulle producera text. Kom att tänka på alla dessa normer i världen som säger hur man ska agera och inte. Dessa stör mig ibland och ibland inte. Kan man vara semikonservativ? Ett ställe där man accepterar människor olika varande brukar vara musikfestivaler där man kan komma som man själv vill, läste här - http://www.aftonbladet.se/nojesliv/festivalsommar2008/article3187531.ab - att Hulstfred ska flyttas. Självklart inte geografiskt då utan tidsmässigt, det ska dessutom bli en fjärde festivaldag. Kom dessutom på att det är alldeles för länge sedan jag var iväg på någon festival, kanske skulle passa på nästa sommar?

Titeln Used cars hämtades Från Bruce Springsteen, det var bara TNE som hade koll på detta. Ylva gjorde ett tappert försök, men missade tyvärr för hennes del att pricka rätt. Vinsten idag går därför till TNE som med detta kliver upp på 10 poäng i tabellen och en ensam andraplats. Grattis till dig TNE och välkomna att gissa på dagens titel.

Ha en bra dag
/Fredrik

Used cars

Faktum är att jag är på jakt efter en bättre begagnad bil. Jag har snärjt in mig och vill köpa en SAAB 9-3, men inte den nyare modellen utan istället den äldre. Fått för mig att jag får rätt mycket bil för pengarna, men det får framtiden utvisa. Först ska jag sälja min nuvarande Renault Clio av 1996 års modell. Den är vit till färgen, har fem stycken dörrar, varav fyra är avsedda för mänskliga passager. Elhissar fram, CD-stereo, sommardäck på aluminiumfälg och vinterdäck på plåtfälg. Jag har inte något kort att slänga upp här, men den är fräsch och bensinsnål. Har en vän som ska tittat på den i veckan och kanske köpa den, men skulle det gå om intet är ni välkomna att lägga bud. Jag siktar mot prisklassen 15000 kronor.

Tycker det är dags för en lite större bil med lite tuffare motor i så jag får med mig utrustningen i vinter, men fort får jag inte köra tydligen utan hastigheten ska sänkas enligt aftonbladet. http://www.aftonbladet.se/bil/article3184196.ab om det får vi nog tycka vad vi vill, det hjälper sällan ändå.

Förra titeln var God says no, vilken är en låt signerad det maffiga rockbandet Monster Magnet. Mitt favoritcitat från låten är följande "You try and live, and god says no". Att det var just Monster Magnet som gjort låten visste tre av er, Linda, Ylva och TNE (TNE som brukar ha utförliga berättelser som artistern, men inte denna gång tyvärr.) Mina vildsvin som gått arbetslösa rätt mycket på sistone erbjöd sig frivilligt att tävla i de deltagandes namn och fick så också göra. Dagens gren att tävla i fick bli Långtbortistansk Triathlon, för er som är obekanta med denna olympiska gren kan jag meddela att tävlingen består i att åka 42 195 meter på vattenskidor följt av en 17 mils segling i optimistjolle, följt av 12 kilometer BMX-cykling och avslutningsvis en 7,5 kilometer lång sträcka som vildsvinen ska böka sig igenom. Om nu någon viktigpetter eller besserwisser lägger märke till att det är fyra grenar i triathlon-tävlingen beror detta på att det helt enkelt inte finns någon i Långtbortistan som kan räkna.

Hur som helst gick startskottet tidigt i morse för att det skulle hinnas med. Lindas alterego visade upp en enorm styrka i vattenskidåkningen och ledde övertygande efter första grenen, övriga deltagare lämnade dock in en protest över att Lindas dragbåt hade 30 hästkrafter större motor än övriga. I enlighet med Långtbortistansk sedvänja avslogs protesterna med ett hånskratt. I seglingen tog TNE ifatt ledningen och gick föri bara för att under BMX-cyklingen se sig omkörd av Ylva. Inför den avslutande "böknings-etappen" fanns de tävlande inom fem sekunders marginal.

Etappen blev en "grislig" syn, om ni ursäktat "göteborgshumorn", där Ylva till slut vann med en grislängd för TNE och Linda som slutade på delad andraplats. Detta visade sig lyckosamt för Ylva, inte grisen utan den riktiga, som med detta vann jokeromgången värd tre poäng och kliver upp på elva (11) poäng i tabellen som hon därmed toppar två poäng före Anton och Mentorn.

Dagens titel hoppas jag fler kan svara rätt på och att vi får en utläggning om artisten i fråga.
Nu ska jag vila mig inför morgondagens arbete.

Hoppas ni har det bra mina vänner.

God says no

Börjar tröttna på det här nu, okej att jag har varit slö på att skriva ett tag nu, men det måste ju gissas rätt också. Förra titeln var "New beginnings" och den låten jag syftade är framförd av Faith no more. Just det, de gamla hjältarna. Ingen gissade rätt på detta, även om det bara var en enda som försökte. Dagens titel är således värd 3 poäng i tabellen, come on and take your chance. Läs inte bloggen och låt bli att gissa, din gissning kanske inte blir guld värd, men väl vin.


Sedan sist har jag jobbat, börjar inse att det är ett schysst jobb alltså. Kommer nog trivas riktigt bra där. Ska börja jobba ensam nästa vecka och köra på riktigt då. Idag fick jag dessutom leka inbrottstjuv, min vän hade lånat ut sina lägenhetsnycklar till en vän och åkt på semester. Han bad vännen att slänga in nycklarna i brevinkastet när de var klara med dem. Tyvärr hade ju inte hans fru med sig sina nycklar på semestern, varpå samtliga lägenhetsnycklar låg inne i den låsta lägenheten. Nu är jag ju inte bara snygg utan jag är dessutom snuskigt fyndig också, så jag fick upp nycklarna från polarens golv och kunde lämna dem till honom.

Imorgon åker jag till Halmstad på kurs, jag och "Nisse-chips" ska åka Clio dit. Det blir nog en rolig resa, på söndag är det Halmstad - Djurgården som vi ska stanna och se på.

Nu tycker jag att du ska gissa på vilken grupp som gjort låten med titeln "God says no", lämna svaret i en kommentar och deltag i min tävling.

Ha en bra dag
/Freddie


New beginnings

Så kan man säga att det är idag mina kära supporters. Idag började mitt nya liv som anställd drifttekniker. Blev mycket positivt bemött av mina jobbarkompisar och tror nog att jag kommer stortrivas där. Tjäna pengar är inte tråkigt det heller, kan man göra det och trivas är det dumt att klaga tror jag bestämt.

Det är nästan på två veckor sedan jag skrev senast, har inte motiverat under min ledighetsperiod. Efter diverse påtryckningar från tävlingssugna vänner har jag bestämt mig för att producera lite. Var på Kurs i helgen i Västerås, trevlig stad och en kanonkurs signerad Svenska Ishockeyförbundet. Kom hem riktigt nöjd och med en hel del kött på benen. Ska på kurs i helgen igen, hoppas det blir lika bra denna helg.

Har i övrigt inte gjort så värst mycket under ledigheten, sett lite på OS och slappat. Ryggen bråkar fortfarande, men jag fick lite ljus i tunneln i fredags. Var hos en massör som är övertygad om att hon kan få ordning på min kropp. Hoppas hon har rätt för jag orkar inte med det här länge till.

Senaste titeln var White trash det är en låt framförd av Southern Culture On The Skids. Låten ligger med som spår nummer tio på soundtracket till filmen Beavis And Butthead Do America. Detta var det dock ingen av er läsare som visste, vilket medför att dagens titel är värd dubbla poäng.

Nu ska jag återgå till min slapparstund i soffan innan det är dags att sova. Måste ju orka upp till arbetet imorgon.
Lycka till med gissandet av dagens titel.
/Freddie

White trash

Dagens rubrik beskriver mina upplevelser de senaste dagarna. Jag var med min syster på Ikano-huset en sväng och gissa om det kryllade av människor som vi ansåg oss kunna placera i under epitetet "White trash". Eftersom jag skriver här blir gissningen ganska lätt, JA det var full av dem. För att nu inte stöta oss med alltför många vill vi påpeka att vår bedömningen var av godtycklig art utan särskilt djuplodande undersökningar.

Jag har inte bloggat på länge till TNE:s stora förtret, men ikväll har jag efter hot om fysiska repressalier lovat att skriva lite. Underbara "vänner" man har eller hur Mate? Sedan senast har jag slutat min anställning på Siemens och är ledig i två veckor i väntan på mitt nya jobb. Skulle behöva träna lite under denna period, men min rygg stoppar mig. Den läkaren jag har besökt och diskuterat mina problem med tror att det kan röra sig om diskbråck. Detta gör att jag får avvakta en magnetröntgen för att se om han hypotes stämmer. Där står jag nu med min skada och kan inte göra ett jävla dugg själv, vilket är något jävla frustrerande. Eventuella känsliga eller över-religiösa människor får ursäkta språket.

Idag har jag "roadtrippat" med min syster och mor, vi var i Örebro på lägenhetsvisningar. Nej då mina kära fans jag lämnar inte Linköping än på länge, det är min syster som ska flytta dit. Det blev en liten runda på stan i gnällbältets huvudstad innan vi tittade på första lägenheten, som i mitt tycke var den schysstare av dem. Sedan besökte vi min moster på en kopp innan vi for till nästa lägenhet, innan vi satte oss i fyrhjulingen och åkte hem.

Har även blivit ägare till en bil idag, eller åtminstone i dagarna. Min far tyckte det var dags att skriva över "min" bil på mig nu så jag kan sälja den i lugn och ro och sedan köpa en ny bil. Är lite sugen på en SAAB 9-3 faktiskt, gäller att passa på nu när jag får jobb och inkomst.

Har inget mer att skriva förutom att förkunna vem som fick föregående inläggs poäng. Efter en nervös omröstning stod det klart att Ylva vann och därför får en poäng till i tabellen. Med denna vinst kliver Ylva upp på 8 poäng och håller fast vid sin fjärdeplats. Varför vann då denna underbara tös denna lottning undrar ni, jo därför att hon gissade rätt på vilken artist som hade gjort låten med samma titel som mitt underbara inlägg. Ni kan också vara med och tävla, det är bara att lämna er gissning i en kommentar och hoppas att lotten är på er sida.

Nu ska jag slöa loss lite mer.
kram på er


RSS 2.0