Framåtsträvande, nyskapande, flyende, förbannad...

Det har blivit dags mina vänner, dags att bryta upp med det gamla och inleda något nytt. Dags att isolera och sektionera upp olika typer av tänkande och skrivande, dags att rensa ut de som inte bör läsa mina texter med hänsyn till deras egen psykiska hälsa. Tiden, mina vänner, är kommen för er mästerliga skribent att ta sitt pick och pack, sluta skriva på den här bloggen och istället skriva på nya ställen.

En del av er kommer vilja följa med mig på resan, men det kommer inte komma en länk på bloggen här. De element som inte förtjänar att läsa mig, kommer helt enkelt inte få följa med. Ni som är mina vänner vet säkert hur ni kan göra för att komma över adressen så snart bytet är gjort. Ni som inte förtjänar att få följa med räknar jag kallt med att ni kommer lägga energi och kraft på att hitta adressen och på så sätt tillfredsställa era mentala tvångstankar om att förfölja mig.

Någonstans därute i den digitala rymden kommer de finnas en planet där jag kommer bosätta mina ord, planeten kommer omges av månar där närbesläktade tankar och idéer kommer finnas. Till min planet är alla välkomna som vill mig väl, men de andra kommer isoleras och omintetgöras i närmaste spamfilter.

För övrigt anser jag att anonymitet är veckans löjligaste, fegaste grej. Jag skrattar åt hur ointelligent en anonym människa måste vara.

Fuck you, I'm a rockstar

Världen är bra konstig ibland alltså

Läste om veckans mest hypade blogg, http://klamydiabrevet.blogspot.com/2010/09/sveket.html?spref=fb, då blir man fundersam på hur samhället ska fungera. En kvinna som är utdömd av läkare, men som av försäkringskassan anses kunna jobba. Det är sanslöst dåligt, inser inte försäkringskassan att det är deras rykte som går åt skogen? Inser inte våra politiker att denna sorts behandling inte är human? Kristdemokraterna kör med sin slogan "för ett mänskligare Sverige", hur mänskligt är det här?

Inte för att jag tycker att medborgarlön är rätt väg att gå, men har man inte möjlighet att arbeta ska man ha hjälp med sin försörjning. Sinnessjuk soppa som måste redas ut riktigt snart.

Media: AB

Vardagsnoteringar

Såhär på semesterns sluttamp tog jag mig idag en sväng nere i City, ja det är faktiskt sant, det finns faktiskt nåt som kallas city här i stadsdelen Linköping Norra. Anledningen till utflykten var att jag fick en invit från min jobbarkompis om en lunch nere på konserthuset, vilket jag inte gärna tackade nej till. Efter detta gick jag en sväng i det som omnämns som city, men då min shoppinglusta är någonstans under noll på skalan gick jag istället och satte mig på Espresso House och avnjöt en kopp samtidigt som jag läste lite. Han även ett litet besök på stadens bibliotek innan jag åter vandrade hemåt i eftermiddagssolens sken.

And there you have it, jag har helt plötsligt skrivit ett blondinstycke, förvisso med ett litterärt avslut. Nästan lite stolt över mig själv sådär, men vad gör man inte för att förarga min gamle antagonist TNE. TNE hävdar att han har fått börja arbeta vilket jag skarpt måste tvivla över. 

Tvivel kan också höjas kring en annan sak just nu, jag tänker på det här du läser nu. Jag vet att jag har varit inne på detta spår tidigare, men det känns mer aktuellt på nåt sätt helt plötsligt. Frågan är bara i vilken form jag ska arbeta, vilka plattformar som ska nyttjas och om, och isåfall med vem/vilka det ska allieras. Mycket viktiga frågor dock för mig själv just nu, fick en sån satans skön idé i mitt huvud idag där jag strosade runt bland böcker, ungjävlar och annat överblivit material på biblioteket. Tyvärr är väl denna idé totalt omöjlig att genomföra varför jag gör bäst i att lägga ner den, men tänk om det skulle gå...

Måste slå ett slag för min vän Virres blogg också, alla som riktar en känga, pik eller knytnäve mot raggarn måste berömmas. Ni finner hennes livsformuleringar på följande länk: http://tomglas.blogg.se/

För att citera en pop-idol från Sveriges baksida: "Jag behöver en smäll på käften för att komma i rät balans". I Göteborg bor det förresten någon speciell, eller ja hon bor inte på det gruppboende för utvecklingsstörda fiskare som kallas Göteborg utan i en förort.

Nu har jag förhoppningsvis väckt en del tankar hos er, mina harhjärtade läsare och läsarinnor. Ni borde samtliga donera era fyra nästkommande årsinkomster till mig helt utan krav på motprestationer. 

För övrigt anser jag att TNE bör förgöras.

Svenskar och deras förmåga att klaga

Efter en trevlig vecka på Sveriges baksida, Göteborg, är jag nu hemma igen i bitterhetens hemförlovade stad, Norrköping. Semestern varar den här veckan ut, sen är det dags att gå tillbaka till jobbet och slita hund. Säsongen börjar dra igång dessutom vilket är skönt.

Jag har funderat lite på det här med svenska folkets vana att ständigt klaga. Frågan är väl egentligen om den genomsnittlige svensken någonsin är nöjd med något. Det som mest fått mig att reagera på sistone är det här med att Viasat placerat matchen mellan Sverige och San Marino i den nya kanalen TV10. Läser kommentarer som lämnats av läsare på aftonbladets nätupplaga och blir nästan sur på folks gnällande.

Något som folk klagar på är att kanalen BARA når ut till 70 procent av svenska folket. Vilket är horribelt lågt, eftersom TV3 och TV6 når ut till HELA 85 procent. det skiljer 15 procent för satan. Det handlar om 1,4 miljoner svenskar som inte har har TV10 som istället har TV3 eller TV6. Hur vet vi ens att dessa 1,4 miljoner är sportintresserade? De som är intresserade av att se matchen får väl se till att se matchen. Har man inte kanalen får man besöka en vän som har kanalen. Dessutom kan det inte gärna undgått någon att TV10 skulle sända matchen, då kan det inte vara så fruktansvärt jobbigt att ta reda på vart närmaste TV10-sändning visades.

Svenska fotbollförbundet sätter dessutom press på TV4, som efter nyår kommer ta över landslagssändningarna. De säger att TV4 inte kommer gömma landslaget, men faktum är att TV4 också har en förmåga att placera matcher i periferikanaler som TV4-sport. Dessutom har TV4 Canal+ i sin ägo, därför kan matcherna mycket väl hamna där och hur många kan då se matcherna? Denna påtryckning från SvFF:s sida känns meningslös eftersom man försökte få San Marino-matchen flyttad, men misslyckades.

Sen finns det en aspekt till på det hela. PR eller reklam som det också kallas. Här kan vi verkligen säga att TV10 har fått sin beskärda del av reklamplats i Aftonbladet som enda "jätte" skriver man om detta. Säger det litegrann om nyhetens värde 

Vad säger ni som läser min blogg om det här med dribblande av TV-kanaler hit och dit? För er som inte är sportintresserade vill jag ändå be er att komma med en åsikt om hur TV-kanalerna dribblar program mellan kanaler. Det kan vara serier, såpor eller annat.

Till sist vill jag säga att det är spännande med de här små fjortisarna som skriver blogg och besöker min blogg för att lämna kommentarer som enbart säger "fin blogg". Snälla utveckla era kommentarer lite mer om ni nu prompt ska skriva nåt.

För övrigt anser jag att TNE bör kedjas fast på plattan och bli allmän urinoar för heroinister, allt detta till Markus Krunegårds musik.

Media: AB, AB, AB

Blås av, blås av...

Rubriken kan förklaras vid lämpligt tillfälle för de som inte är initierade, för er övriga vill jag meddela att jag lever. Tyvärr för dig tne, har din önskan om att se mig likviderad inte slagit in ännu. Jag har semester och befinner mig på Sveriges baksida, Göteborg för er som saknar förstånd. Beräknad hemkomst är måndag, men man vet aldrig vad som händer! Nu ska jag sänka ett sexpack, misshandla barnen, hota frun med kniv och våldta henne. Kort sagt en vanlig Svensson-fredag med andra ord. Godkväll

RSS 2.0