The Times They Are A-Changin'

Ja mina vänner så är fallet! Tiderna förändras och denna tävling går en förändring till mötes. Dock är det enbart till det bättre kan vi från redaktionen upplysa våra kära läsare om. Under mitt möte i London fick jag en uppenbarelse, nej den var inte religiös, om att man faktiskt kan arbeta med moderering i blogg.se. Detta gör att från och med imorgon den 1 februari 2008 kommer era kommentarer med era svar förblir hemliga till dess att jag har godkänt dem. Följaktligen kan man inte snika på de andras svar såsom Anton har visat sig vara en expert på. Detta gör alltså att lottningssystemet går från dagens handikappsystem till ett rakt system där alla har lika stor chans att vinna. Mer om de regler som omger tävlingen finns att  läsa i REGELBLOGGEN. Alla deltagare ombeds att ha läst gällande regler innan de deltager i tävlingen.

Som sagt från och med blogginlägget imorgon gäller nya regler för tävlingen.

Gårdagens titel var mycket riktigt hämtad från Sator och deras skiva Headquake, en skiva som utkom 1992 och dessutom fick en Grammis för årets hårdrock samma år. Rätt svar på detta lämnades av Ida S och Anton i nämd ordning varpå en rafflande lottning fick tilltagas mellan de båda. Segrande ur den striden gick Ida S och det är henne vi gratulerar för denna seger. Detta var Ida S första etappseger och hon blev därmed den 14:e personen att inträda i tävlingens tabell. Tyvärr är Ida S utan en blogg så jag kan inte länka till någon.

För övrigt har dagen varit cool, jag försov mig, i äkta rockersanda, sedan har jag varit i skolan, inte så rockigt.
I afton ska jag besöka Cloetta Center och kolla när LHC får stryk, hoppas jag! Anton ska med och han är en sån där hemsk LHC-supporter så jag vill ju reta honom lite.

Glöm inte att gissa på titeln och kom ihåg att det här är sista omgången som ni kan snika på de andras svar!
Med hjärtlösa hälsningar
Fredrik
Allas eder konung

We're Right, You're Wrong

That's how it is today friends, We as in me and my 16 different personalities, you as in no less than you.

Senaste titeln var det sex stycken som gissade rätt på att det var Bad Cash Quartet som hade skrivit låten "Too bored to die". Det är ett nytt rekord, trevligt med många som lämnar svar, fortsätt så mina kära undersåtar.
Eftersom det var såpass många som gissade blev det en rafflande lottning. En lottning där Mentorn drog nytta av att ha lämnat första gissningen och därför hade fler lotter än de andra. Mentorn kliver upp på en ensam andraplats med 3 poäng i och med detta. Till er andra som gissade vill jag bara säga tack och bättre lycka nästa gång.

Sist jag bloggade var i måndags och sedan dess har jag gjort en hel hög med saker. Igår morse blev jag hämtad av en taxibil och skjutsad till Arlanda. Taxin var en SAAB 9-5, chauffören var en något stressad skåning som pratade så att jag hade svårt att förstå. Borde inte taxi-chaufförer ha såpass mycket hyfs att de låter sina kunder sova när avfärden sker 05.30 liksom. I alla fall när det handlar om rockstjärnor som suttit uppe och halsat whiskey halva natten. Jag ska fan skriva en motion till Taxi-facket om detta som borde vara en självklarhet. Fort körde han inte heller, jag frågade honom vid ett tillfälle, när vi var ute på motrovägen, vart han hade parkeringsbiljetten.

Väl framme vid Arlanda International Airport, eller vad fan det heter, fick jag snällt stressa in till incheckningen. Planet, flight BA773, lyfte klockan 09.05 och förde mig mot huvudstaden på de brittiska öarna, nej inte säffle, London. Klockan var runt 11, lokal tid, vi landade på Heathrow. Efter att ha gått igenom tullen och besökt baren för att få i mig en stänkare, gick jag ut till taxibilarna där det mycket riktigt stod en bil och väntade på mig. Det stod faktiskt en propert klädd herre med en skylt där det stod att läsa "mr. F. Ohman", snacka om stort liksom. Taxi förde mig till skivbolaget Virgin's kontor som låg mitt i London, tror jag. Där träffade jag en herre som hette Alan Wright, antagligen så heter han fortfarande det, men man kan inte alltid veta säkert. Jag och Alan diskuterade kring mitt kommande album och den PR-turné som bolaget ville skicka ut mig på. Det ser ut att bli en häftig liten miniturné med radioshower och TV-framträdande. Tanken är tydligen att jag ska fara runt i åtta Städeri fyra världsdelar på 10 dagar, hallå jet-lag liksom. Det kommer att bli besök i Berlin, Paris, London, New York, Moskva, Tokyo, Peking och Sydney. Hade ju varit kul att fått chansen att se städerna lite också och inte bara besöka massmediala intressenter.

Efter mötet passade jag på att besöka Arsenals souvenir-butik, där jag handlade för 15000 svenska kronor. Mycket nya snygga kläder att använda på stan och på scen. Fick även titta lite på arenan också innan det var dags för avfärd mot Heathrow igen för flygresan hem. Flicht BA780 lyfte mot skyarna 21.30, lokal tid, för att sedan landa på Arlanda runt 01 på natten, svensk tid. På flyget fanns en riktigt snygg flygvärdinna som hette Stacey, jag tror hon fick skäll av sin chef efter resan för hon servade bara mig, men det var trevligt och hon höll min hand under landningen. Efter landningen väntade återigen en taxi på mig, nu var det en värmlänning som körde. Det var lättare att förstå vad han sa, men inte fan kunde han köra. Trodde aldrig att jag skulle komma hem, min elaka sida fick mig att fråga varför han inte släppte handbromsen och gasade istället. Han blev nog sur för han sa inte ett ljud efter detta och muttrade något om spydiga ungjävlar. Väl hemma igen var klockan nästan tre på natten, varför alla nattklubbar hade stängt. Detta ledde till att jag tog ett glas i min ensamhet medan jag komponerade en sång om dumma taxichaufförer.

Vaknade imorse av att telefonen ringde, såg att det var morsan så jag gav fan i att svara. Man måste leva upp till rockmyten om att vara otrevlig liksom. Idag har jag inte gjort ett enda ärligt handtag faktiskt, eller jo förresten jag var nere på bolaget och köpte öl.

Nu ska jag njuta av mina öl och skriva lite sköna rocksånger!
Tack för att ni läste!

Puss och kram
/Freddie


Too bored to die

I should say I'm too bored to die right now. Mitt liv är verkligen skittråkigt just nu, jag vill inte studera och det känns meningslöst. Och mitt i allt så kommer man ändå till insikt med att det bara är en massa jävla I-landsproblem man lider av. Tentor hit, omtentor dit, flickor som inte gör som man hoppades/trodde, vänner som sviker och pengar som saknas är problem som man/jag klagar över ibland, men det är fan inget att klaga på. Det är definitivt inget att ha mentala spöken för i alla fall, detta har jag fått sparkat i ansiktet på mig idag.

Vi hade en gästföreläsare som hade suttit i koncentrationsläger under andra världskriget. Den mannen var 16 år när kriget slutade, då hade han förlorat hela sin familj i lägren. Tack vare att nassarna fick för sig att de hade en slutgiltig lösning. De saker som han berättade om idag var bland de sjukaste jag har hört. Jag har läst en del om koncentrationslägrena och har lite koll på de hemskheter som föregick där, men att höra en människa stå och berätta i egen hög person om detta var en upplevelse. Sanslöst starkt att orka stå och prata om allt detta efter att ha varit med om det.

För att liva upp lite kan jag ju berätta att Frida (http://frullaaan.blogg.se/) vann lottningen mellan de som lämnat rätt svar på förra titeln. Frida kliver därmed upp på 2 poäng, och en andraplats som hon delar med fem stycken andra. Anton och Terror får helt enkelt komma tillbaka med nya gissningar. PB&J provade på en fräckis genom att föreslå en cover-version som svar. Det kanske kunde ha fungerat, kul med ett nytt grepp hos er tävlande. Däremot är jag missnöjd med antalet svar i tävlingen, skärpning. Tabelltoppen ser enligt nedan just nu, totalt har 13 stycken fått minst en poäng i tävlingen.

PlaceringNamnAntalLänkadress
1Terror4http://www.ladykiller.blogg.se/
2Linda2 
2Ida2http://blogg.alltomhundar.com/kezo
2Carro2http://nilorac.blogspot.com/
2Mentorn2 
2Frida2http://frullaaan.blogg.se/

Igår var jag i Vadstena och dömde, det gick sådär får jag lov att säga. Är inte helt nöjd med min insats, men vad fan jag kan inte vara bra jämt. Vore trevligt om man var bra någon gång.

Nu ska jag försöka få ordning på mitt jävla liv och mina studier. Har en omhemtenta som ska vara inne på fredag, antar att det är dags att börja med den nu. Sen har jag en hel del att läsa också, men shit vad det här kommer bli tungt att hinna ifatt. Framöver utlovas en redogörelse för min blivande rock-karriär, men också ett inlägg på engelska som syftar till att bredda min publik, och kanske reta vissa.

Men DU tack som fan för att du läste dagens inlägg, glöm inte att gissa på titeln.
Ha en trevlig kväll och natt
/Freddie

Enjoy the silence

Kanske är dags att göra detta snart? Det är vad jag får stå ut med i alla fall, en hemsk tystnad hela tiden. Ensamhet, tristess och apati är vad mitt liv består av just nu! Finner mig själv sittandes själv hemma kväll efter kväll.

Förra titeln var det tre som lämnade rätt svar på. Vinnaren efter lottdragning blev PB&J som därmed tar sin första poäng i sammandraget. PB&J är en mesig människa som inte bloggar så länk bli nu utan igen. Till Frida och Anton säger bättre lycka nästa gång, tack för er medverkan dock. Dagens titel är enkel, jag kräver minst 8 gissningar på den annars blir jag besviken.

Ni får ursäkta att jag inte skrivit på en stund nu, men det har varit rätt mycket med min skivinspelning de senaste dagarna. Tyvärr bara tråkiga delar än så länge, möten med bokningsbolag och skivbolagskillar. Fick spendera hela fredagen i Stockholm med en svintråkig kille från ett amerikanskt bolag som troligtvis har en Magisterexamen i asskissing. Mer inställsam jävel får man leta efter åtminstone verbalt, hans förslag på avtal var snål som fan. Till slut fixade vi till en bra deal som jag tjänar bra på. Innebär att jag kommer spela i 20 städer i USA och Kanada. Fick rejält med cash samt fri cola hela turnén, snacka om guld-läge. Han lovade även att han skulle se till att det skulle finnas ett gäng nybadade och lättlurade flickor till hands efter varje spelning.

Idag ska jag åka till Vadstena igen, hoppas jag inte blir nedskjuten denna gång. Har fortfarande ett sött blå-gult märke på knät sedan sist. Dömde igår med, mitt liv består av hockey för närvarande. Jag måste få ordning på mina studier också, men jag har ingen som helst lust med dessa. Kanske skulle skita i allt och supa dygnet runt istället. Det kan funka, men jag skulle må illa då också.

Nej fan kära supporter tack för att du läste detta inlägg. Glöm för fan inte att gissa på titeln.

Puss och kram
/Freddie


Reconsider me

Dagens titel är bra, den är talande. Alla i världen borde göra det, jag är inte så hemsk, puckad och otrevlig som ni tror. I själva verket är det mycket värre. Idag har jag varit mig själv till fullo. Jag har slagit folk på käften, hotat folk med vapen, stulit, bedragit och drogat mig själv.

Dagen har med andra ord varit precis så som en dag ska vara i en rockstjärnas värld. Tycker ni jag är dum i huvudet? Kul för er, ser det ut som att jag bryr mig det minsta? For your information, I don't! Imorgon ska jag ligga och dra mig länge innan jag vaknar upp och sveper glaset med Whiskey på nattduksbordet. Sedan ska jag sätta på min groupie innan jag äter frukost, för att sedan sätta mig och skriva musik till min nästkommande skiva som planeras att ha "release-date" i maj månad detta år.

Planeringen inför sommarens turné pågår för fullt på mitt bokningsbolag, jag var där en sväng på eftermiddagen och kollade till läget lite. Det ser ut att bli tre spelningar i Sverige, en lite mindre spelning som får agera världspremiär, sedan en konsert vardera i Stockholm och Göteborg. Tydligen så räknar de med att sälja ut Ullevi, det blir en häftig upplevelse. Det är tydligen tänkt att jag ska spela i de flesta europeiska storstäder samt ett antal städer i Nordamerika också. Håll ögonen öppna och jag lovar att ni, mina vänner, ska få fribiljetter till konsert samt signerade ex. av skivan.

Gårdagens Etapp i tävlingen vanns av Mentorn som också hon klev upp på 2 poäng i tabellen därmed. Mentorn vågar dock inte lämna en länk till sin blogg, alternativt skriver hon ingen blogg. Detta medför att ni inte kan surfa in på hennes blogg härifrån. Tabellen toppas alltjämnt av Terror-Tess som ni kan besöka här -> http://www.ladykiller.blogg.se hon är en mycket kompetent skribent som förtjänar eran tid som läsare!
Som vanligt ska ni gissa på denna titel också som ett led i min tävling.

Nej nu ska jag inta lite mera olagliga substanser så jag orkar sitta uppe och rocka hela natten och pilla på mina groupiesar!

Ajöken min trogna fans.
Som vanligt ska just DU ha tack för att DU läste detta inlägget.
/Freddie

Dansa efter min pipa

Det vore något om alla människor i världen kunde göra det, vilken matktfaktor man vore. Nu är det ju dock så att det är jag som dansar efter alla andras pipor för närvarande. Och ska vi se det ur ett större perspektiv så dansar alla efter någons pipa.

Senaste titeln gissade Carro (http://nilorac.blogspot.com) rätt på. Detta var Carros andra etappseger och gör att hon klättrar till en delad andraplats i en tabell som alltjämt toppas av Terror-Tess på 4 vinster, men det är långt kvar till segraren ska koras.

Jag lovade i ett svagt ögonblick (i fredags) att jag skulle blogga i lördags, nu gjorde ju inte jag det. Får be om ursäkt för detta, men jag ska ge er en inblick i vad jag har lyckats ställa till mig i helgen.

I lördags åkte jag och Kolbäckarn till Tranås och dömde juniorer. Det var en relativt bra match, och vi lyckades bra med våran insats och kunde lämna ishallen nöjda. Höjdpunkten under matchen var nog i första perioden när undertecknad lyckads slå på röven och sittande, med ryggen mot målvakten, blåste för blockering. I mitten på andra perioden lyckades juniorerna skjuta ner lite lysrör, vilket ledde till att vi fick spola om isen. Matchen slutade 5-4 till Tranås efter overtime i en match som, förutom nio mål, innehåll tolv stycken mindre straff, ett misconduct och två straffslag.

I söndags åkte jag till Vadstena och flöjtade seniorer i en match som slutade 7-4 till hemmalaget efter 15 mindre straff, per lag totalt 30 dessutom ett misconduct penalty. Matchens händelse var efter dryga 5 minuter när hemmalaget gjorde 2-0 efter ett bedrövligt försvarsspel från motståndarna. En av spelarna i bortalaget blev förbannad över detta och skjut iväg ett slagskott som träffade undertecknad på knät, givetvis också där mitt skydd inte hade täckning. Detta slutade med att jag blev liggandes på isen i säkert fem minuter med sjukvårdare och materialare som kylde mitt knä med is. Lyckligtvis tog inte smällen värre än att jag kunde fortsätta matchen, om än med vissa smärtor. Ryktet säger att det finns bildbevis på det inträffade, hoppas de inte kommer fram!

Efter matchen åkte jag till Finspång och sov, för igår jobbade jag som Matte och NO-lärare på min lilla skola. hade sjuor och åttor vilket gick alldeles utmärkt, även om jag fick hota eleverna till livet för att de skulle tystna (Silence I kill you). För er som tror på allvar att hotade dem bör kolla upp erat sinne för humor samt "Achmed the dead terrorist".

Idag började vi en ny kurs, med en hel del nationalekonomi. Detta kommer röra till mitt huvud å det grövsta, men vad fan det är bara att tuta på och köra. Var nere på stan och satte in pengar på banken och drev lite i affärer också, alltid kul att kolla vad man inte har råd att köpa. Ikväll är det Djurgården på TV, skönt med lite riktig hockey för en gångs skull. Morgondagen kommer gå i pluggandets tecken, med lite lunch tillsammans med A-lot-of och sedan hockey på kvällen. Det kommer en domare från Skövde som jag dömde en hel del med under min tid som linjeman, ska bli att snacka strunt med honom!

Nej ni mina älskade läsare, nu ska ni ha tack för att ni tog er tid att läsa min dynga.
sprid den gärna

/Fredrik

I say no

Idag är det ilska som växer inom mig. Varför denna ilska undrar ni då förstås (låtsas det i alla fall är ni snälla), jo det ska jag tala om för er min kära deltagare/läsare/fans. Alla dessa jävla försäljare och "välgörare" som står och försöker få mig att skänka pengar till goda gärningar eller till deras företag. Ärligt talat så får man väl, åtminstone jag, nog av den reklam för organisationer som vill samla in pengar till välgörande ändamål? Då tycker jag att de bör låta befolkningen själva välja om de vill sätta in pengarna, istället för att hoppa på folk på stan och tjata på dem. Sedan har vi de här fruktansvärda telefonsäljarna som står på gator, torg och i gallerior. Om jag vill teckna ut nytt abbonemang så letar jag väl upp en återförsäljare och pratar med dem, de ska inte behöva tjata på mig. Det vi behöver ser vi väl till att skaffa va? Sedan är jag inte anti till att skänka pengar, jag har en autogiro-betalning varje månad till Cancer&Allergifonden. Där tycker jag mitt skänkande är tillräckligt, i alla fall med min nuvarande inkomst. Jag anser att man borde få slå ner de som försöker kränga telefon-abbonemang på stan. Välgörarna är inte värda att slå, de gör säkert något de tror på! Nu har jag säkert trampat någon på tårna, vilket ju i sig inte är snällt, men hej vadå, jag säger vad jag tycker.

Senaste titeln var mycket riktigt en låt av Babyshambles, för övrigt en fantastiskt bra låt som jag starkt kan rekommendera. Rätt svara lämnade Lena och Carro vilket ledde till lottning dessa två emellan. Denna lottning gick Carro (http://nilorac.blogspot.com/) vinnande ur vilket ger henne poängen från delomgången. Det är dessutom hennes första poäng i tävlingen. Gratulerationer till henne.

Idag har jag faktiskt lyckats med bedriften att plugga, även om jag borde ha skrivit tenta. Min personliga psykolog ställde denna morgon som väckarklocka, något som hedrar henne. Jag är inte världens roligaste människa på morgonen sådär. Okej jag är inte världens roligaste människa i vanliga fall heller, men det är om möjligt ännu jävligare på morgonen sådär. Efter väckningen blev det en löprunda på 7 kilometer följt av lite styrketräning innan det blev dags för frukost. Eller nej det var inte riktigt sant det heller, jag gick ut till köket fixade en smörgås och en kopp och bar koppen tillbaka till soffbordet. Det var ju nästan sanning från början.

Kvällen får bli en lugn, ska till Tranås imorgon och döma, tänkte försöka läsa lite innan jag åker. Om jag har lyckats med detta får ni bli varse imorgon kväll när jag förhoppningsvis återkommer med ett nytt inlägg.

Stort tack för att ju du läste detta inlägg, välkommen åter och ta gärna hit dina vänner!

/Fredrik

Delivery

Den låten har en helt underbar text. Något som ni kära läsare borde läsa! Hur som helst är det den nya titeln till tävlingen!

Föregående bloggs titel var lite klurig, men en hel del utav mina älskade läsare gissade på Ebba Grön. Detta var dessvärre fel. Rätt svar ska vara Rymdimperiet, detta enligt boken Thåström txtr (Thåström 2007, s.48). Detta hade Däremot Terror-Therese (http://ladykiller.blogg.se/) koll på och då hon är ensam om att ha lämnat det rätta svaret är hon alltså den som vinner denna etapp av tävlingen. Terror kliver därmed upp på fyra poäng i tabellen.

PB&J är lite frustrerad för närvarande, hon anser att jag borde införa en "minuslista" för hon och alla andra som inte kan komma med väsentliga gissningar. Som någon sorts tröstpris antar jag, men det är klart jag kanske godtyckligt, baserat på mitt eget tycke, kan utnämna årets "Dumbass" vid årets slut. Den utnämningen får nog bli hedersam endast.

Idag har undertecknad nöt inte gjort alltför mycket, dagen startade av att Tuck ringde klockan 8 och väckte mig på ett ohyfsat vis. Sedan somnade jag om och blev ånyo väckt runt klockan 10 av min VFU-skola som tyckte jag skulle leka Matte och NO-lärare vilket jag gladeligen tackade ja till. Alltid trevligt med lite sidoinkomster och att få lite arbetslivserfarenhet.

Sedan slängde jag i mig lite frukost och tog mig vatten över huvudet (duschade alltså för er lite äldre som inte kopplar ungdomligt språk) innan jag for iväg och lunchade med Thess. Vi käkade på Cloetta center, jag åt fiskgryta med aioli och ris. Under tiden var det något företag som hade hyrt ishockeyutrustningar och spelade ishockey, åtminstone tror vi det för de var inte så värst duktiga.

Sedan tog jag det lugnt innan jag begav mig till Finspång för lite fotbollsträning. Jag trodde det skulle vara lugnt, men tränaren tyckte det var hårdköra som gällde. Jag överlevde iallafall träningen och fick beröm för att jag inte vek ner mig trots att jag frågade efter en respirator efter halva träningen. Det var jävligt kul att träffa gänget igen, synd bara att det är 6 mil till träningarna. Dock så kan jag åka tillsammans med Erik som åker och tränar från Linghem så det är lugnt på bensinfronten. Ska väl försöka träna lite iallafall och se hur det förlöper.

Nu min kära läsare ska du ha tack för att du läste detta inlägg, lämna gärna ett bidrag till tävlingen är du snäll.
Välkommen åter
Fredrik

P.S.
Boken jag refererade till heter alltså "Thåström txtr" och finns att köpa i välsorterade bokaffärer.
D.S.

Vad pojkar vill ha

Någon trögtänkt människa, eller troligtvis flera trögtänkta har sett till att Hockeyfrun har slutat med sin blogg. Skriv på en protestlista mot detta här Protestlista så hon börjar med sin blogg igen!

Förra titeln gissade min mentor (som saknar blogg att länka till) rätt på, hon vann dessutom den historiska första lottningen mot Maddis som också hade avgivit rätt svar! Det faktum att man kan vinna en Bag-in-box med vin verkar ha fått upp folks ögon för att gissa lite mer förutom vissa som inte vågar gissa, men det är inte lätt att vara gammal.

För att få reglerna till titeltävlingen klicka här

Idag har jag inte gjort sådär mycket nytta heller, dock så har det pluggats lite iallafall. Lyckades dessutom plugga lite inatt innan jag slog ihop. Imorgon ska jag äta lunch med Thess! Det ska bli kul, var länge sedan jag träffade henne nu. Saknar min förra tutorgrupp vi hade en bra sammanhållning med myckt kul folk. Det är inget större fel på den nuvarande heller. Det finns bra folk där också, men inte riktigt samma sting i den trots allt! Tydligen är det några som ska hoppa av nu efter jul. Jag kan ärligt säga att jag funderar på det jag med, men samtidigt måste jag väl bita ihop och blir klar med den här utbildningen. Man kan inte bara vika ner sig och tjura ihop hela tiden!

Imorgon ska jag även plugga lite Nationalekonomi med Sophie, ska rita kurvor och sånt. Inget vidare skoj, men det ska göras det också! Blev även påmind om att vi har en hemtenta som ska göras nästa vecka också! Jag känner mig rätt säker på att skriva dock så jag tror det ska fungera bra!

Nu ska jag göra ett litet litterärt arbete till min moderförening som vill ha en broschyr om sig själva att sprida bland ortens befolkning och framför allt till nyinflyttade på orten! De vill dessutom ha den på två språk, kul att öva sin engelska lite!

Tack som fan för att du läste denna blogg idag, välkommen tillbaka igen! Ta gärna med dina vänner hit!
/Fredrik


Alla vägar har sitt pris

Det är väl en sanning i sig, vad man är gör får man försöka något som pris för det man gör. Sen är väl frågan om det är värt konsekvenserna. Klart är i alla fall att man ska ta konsekvenserna av sitt eget handlande. Hade tänkt ha Imperiets gamla klassiker "jag är en idiot" som titel, men då jag haft den som personligt meddelande på MSN de senaste dagarna skulle det bli alldeles för lätt. Det där med konsekvenser är aktuellt, jag glömde anmäla mig till min tenta på fredag. En del av mina vänner tror att jag kan få skriva den ändå, men då har jag ju inte fått någon lärdom av det hela. Jag blir så arg när folk inte behöver ta konsekvenserna av sitt eget handlande, gör man ett fel ska man stå för dem och betala priset. Gör man inte det lär man sig inte av det. Får man inte ont av att köra huvudet in i väggen lär man ju gladeligen göra om det!

Grattis till Buttis (ej bloggskrivande), som lyckades med bedriften att veta att det var Pantera som släppt låten "A new level". Ett stort jävla "anti-grattis" får ´jag väl dela ut till Figge som lyckades med bedriften att gissa på Orup. Förr i tider kunde man bli inspärrad om man visade upp såna okunskaper. Det är dock så att det är svårt att hålla koll på riktig musik, när man är både "årets Ciderdrickare och Snål-länning" tycker dock att du ska skärpa dig och hålla lite höjd.

Helgen var sådär ärligt talat. Skulle ha dömt fredag, lördag och söndag, men på grund av en efterhängsen förkylning fick jag lämna återbud till fredagens och lördagens match. Fredagen spenderade jag i min soffa och glodde mest, förutom ett litet varv i diskhon. Lördagen började med frukost, sedan plockade jag lite hemma och dammsög, hör och häpna. Sedan kom några vänner förbi och vi satte oss framför TV-apparaten för en sportlördag. Vi började med Arsenal - Birmingham som tyvärr slutade 1-1. Birmingham spelade tight försvarsspel. Efter denna snöpliga poängförlust visade Canal+ (reklam) Manchester USA, förlåt UTD menar jag ju, och deras motståndare Newcastle. Tyvärr vann Man USA den matchen helt rättvist, de anfördes av Christiano Ronaldo som i mitt tycke borde satsa på Innebandy där det är mera tillhörande med stajlade frisyrer, papiljotter och smink. Nog om detta.
Efter fotbollen var det hockey som gällde, först såg vi slutet på Färjestad mot HV. Efter detta gick mina vänner hemåt och jag satt ensam kvar och kollade Los Angeles mot Dallas.

Söndagen hade jag match i Finspång, juniorer - need we say more. Oskarshamn vann med 0-7 och Finspång var aldrig ens nära. Min egen insats var nog helt okej skulle jag vilja säga. Det finns dock inte mycket mer att säga om den matchen.

Idag borde jag plugga inför tentan som jag inte ska skriva, men jag har inte kommit igång ännu. Antar att det blir nattläsning, det är rätt bra det med. Jag är bra på att arbeta nattetid, kul att man är bra på något. Något jag inte är bra på är hanteringen av kvinnor. Det blir fel hur jag än gör, och så även denna gång igen. Nu skiter jag i det hela och lägger bollen hos motparten. Vill hon prata med mig får hon ringa till mig, själv ska jag bara vara en slusk och hänga i mig soffa, dricka sprit, spela gitarr, mobba PB&J, bli mobbad av PB&J, umgås med vänner, döma ishockey och självklart skriva blogg.

Av en händelse sprang jag över en dikt i ett block i bokhyllan, antar att jag skrev den under lågperioden senast. Och mina vana trogen så vill jag självklart dela med mig av mina alster så att här kommer den:


He's blown to pieces, a hole in his heart.

He's trying find home in a world that's so dark.

Everywhere he turns, all people turn their head.

Can't see the meaning he might as well be dead.


Every pulse means pain, every smile is fake.

He wouldn't have gambled if he knew the stake.

Crushed by a punch, which he thought would be lame.

Still not prepared the pain stays the same.


He cries out in agony, nobody cares.

Nobody listens and everyone stares.

His world has turned, beyond all recognition.

His only friend is a box of ammunition.


Living's not easy; it's all filled with pain.

You try really hard but still there's no gain.

Tomorrow's the day, when it's all going to change.

Keep dreaming old friend it'll still feel strange.

Sådär ja nu var dagens läsning över och du hälsas välkommen åter när nästa inlägg publiceras.
Du ska självklart ha ett stort tack för att du läser detta och uppmanas sprida adressen till dina vänner.

/Freddie


A new level

Japp det är precis det min lilla blogg uppnådde igår. 34 stycken unika besökare var inne och läste på min blogg under föregående dygn, vilket är nytt personbästa. Den siffran tycker jag är bra för en slö hobbybloggare, men givetvis är det ju ni som har läst min blogg som är de som skall tackas. Hoppas ni fortsätter läsa min blogg.

Gårdagens titel var mycket riktigt skriven av kent. Grattis till Frida, (http://frullaaan.blogg.se/), som gissade rätt på det. Hon vann dessutom lottningen mot Ida S som jag därmed får önska bättre lycka nästa gång. Jag har även kommit fram till en regeltolkning för att det ska bli lite rättvisare lottning. Det är så att den som först lämnar ett svar får fler antal lotter och med andra ord större chans att vinna. På det sättet hoppas jag uppmuntra er att både gissa först, men även att lämna erat svar om det redan finns gissningar. Det kommer att fungera som så att den som gissar först får så många lotter som det finns totalt antal gissningar. Alltså om fem stycken lämnar rätt svar kommer den som lämnat första svaret få fem stycken lotter och de andra får en lott vardera.

När det handlar om låtar som släppts av flera olika artister, är det en given fördel att känna mig lite och ha kunskap om vilken sorts musik jag föredrar. Det är en bra ledtråd om ni råkar ut för fler alternativ. Dagens titel kan säkert vara lite knivig, men jag hoppas att ni kommer in med lite gissningar.

Gårdagen var jag lat, igen, satt en lång stund på dagen och gjorde absolut ingenting. Sen när jag väl tog fram mina böcker och skulle läsa ringde telefonen. När jag hade pratat färdigt kom jag inte igång igen. Yours truly vet att han är lat och väldigt korkad, men det är inte lätt när man är en trög liten nallebjörn. Idag hoppas jag kunna vara lite mer jävla effektiv, eller hoppas jag ska vara mer effektiv. Inte för att det är svårt att vara det men ändå. Blir lite tråkiga inlägg sådär när dagarna har varit hemmaliggandes, ni får ursäkta mig för detta.

Det här med kroppen och min hälsa är ett under för mig. Igår kväll kände jag mig riktigt okej och kände att japp nu jävlar kan vi komma igång normalt igen. Imorse när jag vaknade fick jag återigen bakslag och hade "mongohals" och för hög temperatur igen, det är ju typiskt liksom. Hoppas jag kan vara frisk imorgon så jag kan döma på söndag i alla fall, annars får jag ett väldigt långt uppehåll vilket ger ett rejält tapp både i tempo och kondition.

Idag ska jag som sagt studera lite och sedan får det nog bli lite TV-sport ikväll. Imorgon ska jag återigen försöka studera lite och sedan är det väl Arsenal på TV något som får trösta att jag inte kan döma den match jag skulle ha haft. Typiskt min otur, för en gångs skull när jag har blivit satt tillsammans med Stenis på en match så kan jag inte. Skulle ha haft Raggarn på andra linjen vilket också hade borgat för en trevlig tillställning, men Stenis har jag inte haft med mig sedan TV-pucken och det är alldeles för länge sedan. Om ni undrar varför jag skriver det här så är det en liten "hint" till Nisse-Chips att jag gärna vill ha en match med Stenis. Så nu har jag sagt det också.

Sen glömde jag ju skriva att jag använde mig av Ida och Pernilla som bollplank när jag gjorde min lilla "Årets-lista" ett stort tack till er två för den hjälpen!

Nej nu är det väl dags att ta tag i den här dagen och se vad den har i sitt sköte.
Tack för att just du har tagit dig tid att läsa detta
/Freddie


LSD, någon?

Ja det kanske vore en idé just nu för att få livet lite udda och lite action i det hela!

föregående låttitel var en låt av The Cardigans som släppte den låten 1994 på skivan Emmerdale. Rätt gissning på titeln hade Maddis, (tamagucci.blogg.se), en gammal vän från Finspång. Vill även rikta ett "plus-i-kanten" till Pernilla som gissade på Anastacia som förvisso också gjort en låt med den titeln, men eftersom jag gillar The Cardigans mycket mycket mer än larviga Anastacia så blev det inte rätt! Bättre lycka nästa gång, tack för att du gissade denna gången. I min blogg är det mina regler som gäller! Alla eventuella tvister gällande regler avgörs av mig, och jag är självklart mutbar!

Tycker även att fler kan gissa, även om det redan står en gissning så kan man ju gissa på något annat eller på samma. Om fler personer har gissat på samma så får jag väl lotta ut vem som vinner!

För närvarande ser topp-5 ut enligt följande på er som har gissat. Den som ligger i topp vid slutet av 2008 vinner en låda vin. Självklart under förutsättning att man har åldern inne att dricka alkoholhaltiga drycker!

Placering

Namn

Antal

1

Terror-tess

3

2

Linda P

2

3

Ida C

2

4

Maddis

1

5

Nisse-Chips

1


Inatt kände jag mig sjuker och hade feber, så jag tog en lugn dag igår och risken är stor att jag är frisk nu igen!
så gårdagen var halvsovandes, men jag lyckades iallafall plugga litegrann och se på fotboll också. Idag är det studier som gäller! Jag har en tenta som väntar om en vecka typ, en tenta som säkerligen kommer kuggas.

I helgen ska jag döma hockey är tanken om jag frisknar till. När jag har kuggat min nästkommande tenta ska jag lura hem Ida på lite vin och så ska vi författa Marcuseev.

Jag såg att vissa hade "årets-listor" och tänkte att det kan jag med! Jag vet att jag är sent ute, men längre eftertanke ger mera rättsäker lista!


Årets...

Tenta - "Tväs 1" jag fick ju trots allt VG på den.

Mest irriterande - Blogg.se som inte ville låta mig logga in.

Psykolog - PB&J, för att ha stått ut med mig många timmar i luren.

Kursbok - Anna Sparrmans: Barns visuella kulturer, Läs boken så förstår ni hemskheten.
Ciderdrickare - Figge, Ja "karln" dricker inte öl, hallå kärring!

Kursansvarige - Anders "powerpoint" Narbrink. För alla sina powerpoints samt brist på kommunikation
Fylla - SOF-fredagen, när jag vurpade på cykel, tack till Statistikerna som hjälpte mig.

Fest - När LHC förlorade hockeyguldet. Motivering överflödig. hehehehehe

Klädesplagg - Mina Foppatofflor. För att de är sköna och retar många!
Låt - "Någon gång måste du bli själv" av och med Säkert! Kännetecknade hur jag kände en lång tid av året.

Snål-länning - Figge, Han besannar alla fördomar
Goda gärning - lekte psykolog åt en studiekollega.
TV-serie - 2½ men, helt underbar komedi.

Konsert - Parksommar, Gamleby. Säkert! och Moneybrother i en underbar konsert.

FOUL:are - Ida! För att hon är LIUs roligaste Fadderist som jag känner.
Terrorist - Achmed som kan beskådas här nedanför sjungandes julsånger.Den där är lite rolig, men nu ska jag försöka plugga litegrann.
Tack för att du har läst min vän
/Fredrik.

Sick & Tired

Så är läget just nu! Det är tisdag och jag är förkyld och ligger på soffan och tycker lite synd om mig själv!

Gratulerar Linda som gissade rät att ABBA var den artist jag sökte i förra bloggen? Bonuspoäng till Saara som lyckades "gissa" rätt och dessutom kände sig träffad av att tillhöra Pensionärsligan. Vissa andra kopplade visst inte detta, och var dessutom oförmögen att gissa på artisten!

Sedan sist har det inte hänt sådär jävla mycket! Nyårsafton var trevlig med trevliga kamrater, god mat och lite lagom fylla sådär! Utöver det händer inte mycket i mitt liv. Ska väl plugga lite, men jag har verkligen inte lust med det för närvarande. Dock så är jag TVUNGEN att ta tag i skiten, men det blir imorgon!

Nu ska jag fortsätta med att se på Rock Star och trakassera PB&J över telefonen.

Kort blogg, men jag ville bara meddela att jag trots allt lever!

/Freddie


RSS 2.0