Ibland måste man undra vart världen är på väg

Rubriken fick säkert någon att haja till, vilket var meningen också. Det gäller att tänka som rubriksättarna på kvällstidningarna när man ska väcka uppseende. Fastnade i Aftonbladets dokument om uteliggare som ligger på deras nätupplaga. Egentligen ganska skrämmande läsning sådär, men uteliggarna verka ha lite koll på läget trots allt. En kommentar som fälls är att om det skulle bli krig i Sverige skulle uteliggarna klara sig längst. Det ligger kanske något i det, men det är skrämmande att det ska finnas människor som inte kan få en egen bostad. Oavsett om man är missbrukare eller höginkomsttagara så bör samtliga människor i landet kunna få en fast punkt med tak över huvudet. Det måste vara en prioritet bland landets politiker att motverka hemlösheten. 18000 människor är hemlösa i Sverige, det är 18000 för mycket.

Vi är duktiga i Sverige, vi samlar in pengar hit och dit till förmån för malaria, cancer, världens barm och allt annat. Vi får ihop mångmiljonbelopp, men klarar inte av att få tak över huvudet på samtliga våra medborgare. Är inte världen en aning småsjuk? Borde vi inte kunna samla in pengar till Pekka på stockholms gator likväl som vi samlar pengar till ett barn i Afrika? Skäms vi för att ha uteliggare i Sverige och väljer att inte se det problemet? Eller är det helt enkelt så att vi är så giriga och tråkiga i Sverige? "Nej de där uteliggarna får minsann skaffa jobb", bor man i Sverige är det en skyldighet att skaffa jobb själv" Ibland känns vårt samhälle ruskigt kallsinnigt och egoistiskt.

Det finns insamlingar, men de blir inte lika kända som cancer, malaria och barninsamlingar. Det mest kända är EMD:s julskiva som är till ett gott ändamål. Okej jag, jag har ironiserat lite tidigare över den julskiva som EMD släppte, inget ont om skivan i sig då den samlar pengar till förmån för hemlösa. Det är mest att jag inte är mycket för EMD som grupp och att jag avskyr julmusik, men den är till ett gott ändamål och det får vi väl tillskriva som positivt.

För övrig anser jag att det är lite för dåligt med bara 6 stycken svar i min lilla tävling. På tisdag kväll kommer nästa deltävling och jag hoppas på fler svar den fråga som ställs här -> Fråga nummer 1

Se till att vara med och tävla, fina priser utlovas.

/F

Kommentarer
Postat av: Cecilia

En sa att han får in 150-200 kronor om dagen en vanlig dag. Det ger alltså 4500-6000 i månaden skattefritt. Om man inte har någon hyra och får maten gratis så är inte det SÅ dåligt med pengar. Om man utöver dessa pengar även får förtidspension eller socialbidrag så har man inte det så jättefattigt... om man inte lägger pengarna på öl och cigg förstås. Självklart måste man satsa på att motverka hemlösheten, men då ska det vara för de som vill det själva, som visar det, inte de som köper öl och cigg för 55000-73000 om året.

2010-01-03 @ 12:03:31
Postat av: Johan

Tänk om vi kunde lägga pengarna på vågra egna problem före vi tar hit så kallade flyktingbarn som kostar oss skattebetalare miljoner per år.Några exempel: Enligt en sammanställning har det ringts 3313 samtal till utlandet från två stycken boenden för ensamkommande flyktingbarn i Kalmar. Kostnaden för dessa samtal har uppgått till ca 215 000 kronor. Gissa vem som får betala för det?I Åstorps kommun kostade vården av fyra stycken ensamkommande flyktingbarn under tre månader 633 000

kronor! Tänk vilken nytta dessa pengar skulle kunna göra i ett urfattigt u-land!

2010-01-03 @ 13:04:18
Postat av: Ida

Det "roligaste" av allt är ju att låten EMD spelat på tv konstant hela julen heter typ Välkommen hem. Vilket jävla hån mot de hemlösa! De HAR u för fan inget hem att komma hem till... ja, jösses..

2010-01-03 @ 13:58:04
URL: http://mira83.blogg.se/
Postat av: Ida

Ja Johan. Och tänk vad som hade hänt dessa ensamkommande barn om de inte fått komma hit? Vem bestämmer vilka som som är värda pengar och vilka som inte är det?

2010-01-03 @ 17:07:00
URL: http://mira83.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Johan, vi "tar inte hit" flyktingbarn, utan de kommer hit själva. Det är inte så att Sverige åker och hämtar hit dem. Vad anser du att man bör göra med de flyktingbarn som kommer, låta dem bo med alkisarna Matte, Micke, Pekka och Jojje under en bro bland råttor? När det gäller flyktingboenden så är det väl bara att spärra telefonerna så att det inte går att ringa utlandssamtal utan tillstånd t.ex Eller sätta in betaltelefoner.

2010-01-03 @ 17:33:28
Postat av: PB&J

Sorry, Johan - det blir tummen ner från mig också på den kommentaren...

Om mitt barn hamnade i ett land långt borta som flykting och fick fri tillgång till en telefon så hoppas jag att han också skulle ringa hem!!!

På de boenden jag känner till är det mobiltelefoner med kontantkort som gäller.

2010-01-03 @ 20:51:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0