Är det lustigt att man funderar?

Läste på Aftonbladet att vår skolminister vill ta bort möjligheten att läsa upp betygen på komvux. Detta för att man inte ska slösa med pengar på de som redan utfört dessa studier en gång. Min fundering är varför i hela fridolfs namn ska man inte kunna få det? Det finns många incitament till att man borde få läsa om en kurs, man kanske har haft en lärare som delat ut betyget G till samtliga elever utan att för den sakens skull lära ut något. Man kanske var skoltrött och inte orkade med just den kursen och därför fick ett dåligt betyg och saknar kunskaperna. Det måste finnas en möjlighet att revanschera sig om man hamnar snett i ungdomens år. Tyvärr verkar Björklund vara av det virket att det skall vara disciplin och ordning till förbannelse, men jag tycker han verkar bra överdriven i den frågan.

Sen läste jag om en norsk fotbollsmatch, vilket bara i sig är värt en fjäder i hatten för inte kan väl norrmän spela fotboll? (Provokation) Det var en spelare som fick sitt andra gula kort för matchen och därför blev utvisad, men istället för att sura och gå av planen slängde han istället till med knepet att dra ner byxorna. Enligt AB:s rubrik så visade han könsorganet, men i texten står enbart att byxorna drogs ner. Lite udda sätt att protestera på, men ärligt talat spelar man i division 6 kan man inte räkna med att få högkvalitativa domare utan såna situationer när man blir missnöjd får man ta. Lite skojigt var det faktiskt och jag hoppas att avstängningen inte blir för lång.

Lustigt det där med hur saker urartar och artar sig, men i slutändan på varje dag har man ändå en eller fler situationer där man börjar tänka att "Hur i helvete tänkte dom då?"

/F

Kommentarer
Postat av: Anna

Björklund är överdriven i frågan om disciplin och ordning i skolan och har använt sig av studier som gjorts men vinklat dem en hel massa för att få vatten på sin kvarn. Han är ett stolpskott som inte kan skilja ett partis ståndpunkt från sina högst personliga. Byt ut(!!!)säger jag. Många i lärarkåren skulle nog tacka för det, samt alla som faktiskt behöver/har behövt läsa på komvux. Pinsamt dåligt!

2009-06-15 @ 21:12:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0