Et tu, Brute? (Även du, min Brutus?)

Ni som har skuttat in här med jämna mellanrum den senaste tiden har uppfattat att jag skrivit en del om orättvisa i världen, detta fortsättes det med då jag idag läser aftonbladets avslöjande om AMF:s förre VD Christer Elmehagen som inte var nöjd med sin årslön på fem miljoner kronor. Han såg dessutom till att få en pension på 59 miljoner kronor under en tio-årsperiod. Totalt under dessa tio år tjänade karln 98 miljoner kronor! I den styrelse som bestämde om denna modesta lön satt fem företrädare för landsorganisationen (LO), på LO:s hemsida står att läsa följande under länken "Detta är LO":


"I facket jobbar vi tillsammans för ett bättre arbetsliv. Vi förhandlar med arbetsgivarna om löner, arbetsmiljö och arbetstider. Och vi arbetar också för en bättre framtid för oss arbetare. Här hemma och över hela världen.

Solidaritet och rättvisa är ord som betyder mycket för oss. En del säger att ensam är stark, och visst kan det ibland vara så."

Rättvisa var ordet sa bill, men vore inte det mest rättvisa att alla de undersköterskor, bilmekaniker och dagisfröknar fick ta del av dessa pengar i sina pensioner istället för att en redan överbetald gubbe ska få ännu mer? Istället har man sänkt pensionen för våra pensionärer. Detta är en mycket absurd värld vi lever i och det är upp till oss om den ska bli bättre. När även fackförbunden som skall se till arbetarnas bästa medverkar till dessa sinnessjuka beslut är det dags att protestera.

Det om samhällets orättvisor för nu, ska se lite idrott på TV med en god vän och mumsa kebab nu. Kommer nog in en sväng under kvällen och skriver lite om gårdagens och dagens idrottsliga upplevelser.

/F


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0